پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۱ آذر ۱۳۸۸، ۱۰:۳۸

بیگدلی در گفتگو با مهر:

گنجشکها بی تردید سه شنبه می‌رسند/"کتاب اشباح" در راه است

گنجشکها بی تردید سه شنبه می‌رسند/"کتاب اشباح" در راه است

احمد بیگدلی برنده جایزه کتاب سال از انتشار دو رمان جدید با نامهای "گنجشکها در حیاط " و "بی تردید سه شنبه" خبر داد.

احمد بیگدلی نویسنده در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کتابهای در دست چاپ و نگارشش گفت: در حال حاضر مشغول نگارش رمانی به نام "گنجشکها در حیاط" هستم که این کتاب در دو فصل خواهد بود. تا کنون فصل نخست آن به پایان رسیده و پیش‌بینی‌ می‌کنم نگارش فصل دوم آن تا پایان آذر نهایی شود.

وی ادامه داد: این رمان که مانند دیگر کارهایم کم‌حجم خواهد بود بر اساس یکی از افسانه‌های بسیار قدیمی که سینه به سینه از مادربزرگها به نوه‌ها رسیده است نوشته می‌شود و در اصل بازنویسی یک افسانه قدیمی ایرانی است که در فصل اول در قالب سنتی و در فصل دوم به شکل مدرن روایت می‌شود.

این نویسنده که با کتاب "اندکی سایه" برگزیده کتاب سال شده است در توضیح بیشتر رمانش بیان کرد: در فصل اول می‌خوانیم که دختری به نام حوری برای آوردن آب لب برکه می‌رود و به ناگاه دستی از آب بیرون می‌آید و دختر که از این اتفاق ترسیده است ماجرا را برای مادربزرگ خود تعریف می‌کند. مادربزرگ به او می‌گوید که آنها نسل اندر نسل این اتفاق در زندگیشان تکرار شده است و حال ناگزیرند شهر را ترک کنند. آنها از شهرشان خارج شده و به قلعه‌ای می‌رسند. دختر در را می‌کوبد و در باز می‌شود. دختر وارد قلعه می‌شود ولی پیش از ورود مادربزرگش در بسته می‌شود. داستان در این نقطه در فصل نخست متوقف می‌شود.

بیگدلی افزود: در فصل دوم ما با خانواده‌ای روبه‌رو هستیم که برای اتاق کتابخانه‌شان دری قدیمی گذاشته اند. دختر خانواده به نام اسپاکو وقتی در را می‌بیند برای گشودن آن دستش را به کوبه در می‌زند و وقتی در باز می‌شود او وارد قلعه می‌شود. در این لحظه دو داستان به یکدیگر پیوند می‌خورند و اما داستان‌نویس نیز در این داستان خودش ماجرایی دارد. او نویسنده ای است که رمان یک نویسنده جوان را می‌خواند و به گونه‌ای اتفاقات این دو فصل در داستان آن نویسنده جوان روایت می‌شود.

به گفته وی با ورود "اسپاکو" به قلعه، داستان وارد حیطه جادویی می‌شود.

نویسنده مجموعه داستان " آوای نهنگ" درباره دیگر آثارش تصریح کرد: رمان "بی تردید سه شنبه" بود را به اتمام رسانده و قصد دارم آن را برای چاپ به نشر علمی بسپرم. این کتاب هم مانند همه کارهایم کم‌حجم است چرا که نه خودم اهل طویل‌نویسی هستم و نه  فکر می کنم خواننده امروز حوصله رمانهای خیلی بلند را داشته باشد.

وی ادامه داد: این رمان 120 تا 130 صفحه‌ای از 900 صفحه دستنویس و 8 ماه کار متمرکز حاصل شده است. در این کتاب ژانری را تجربه کرده ام که در ادبیات معاصر ما شبیه آن را کمتر دیده‌ام. این کتاب کاملا شخصیت‌محور است و در آن آدمهای آرمانی من که امروز دیگر نایاب شده اند حضور دارند.

این نویسنده تاکید کرد: در این رمان یک قاضی حضور دارد که مردی شایسته و درست است و از آنجا که در داستان یک قتل رخ می‌دهد نقش این قاضی بارز است. من در این کتاب سعی کرده ام با احساس مسئولیت بیشتر کتابی درخور سلیقه و توقع خوانندگان ارائه کنم و به اعتقاد خودم از کتاب قبلی‌ام "زمانی برای پنهان شدن" که در حوزه دفاع مقدس بود یک گام به جلو است.

بیگدلی گفت: سعی کردم نگارش این کتاب به گونه‌ای باشد که خواندن آن برای مخاطبان لذت‌بخش باشد. خواننده امروزی کتاب خوشخوان را دنبال می‌کند و من این موضوع را در کارهایم جدیدم بیشتر مدنظر قرار می دهم.

وی در پایان خبر داد: یک مجموعه داستان به نام "کتاب اشباح" نیز در دست نگارش دارم که مجموعه 13 داستان است که از یکدیگر مستقل هستند ولی از لحاظ موضوعی یک نوع پیوستگی بین آنها دیده می‌شود. در این کار نیز تلاش کردم شیوه نگارش و ساختار متفاوتی را نسبت به دیگر کارهایم تجربه کنم که تجربیاتم در زمینه فیلمنامه‌نویسی در اینجا موثر بود.

کد خبر 998402

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha