۱۹ آگوست در تقویم به عنوان روز جهانی عکاسی به ثبت رسیده است. به همین مناسبت بخشی از معروفترین و تاثیرگذارترین عکسهای تاریخ دنیا را مرور میکنیم.
مجله مهر: عکاسها راوی تاریخاند. آنها بلدند با دوربین توی دستشان زمان را متوقف کنند و به قابها و لحظهها در گذر زمان رنگ جاودانگی ببخشند. عکاس ها همیشه در حساسترین و هولناکترین رویدادهای جهان برای ثبت اتفاقات حضور دارند، شاید برای همین هم به عنوان یکی از خطرناکترین و سختترین مشاغل دنیا به حساب میآیند و یک روز از روزهای تقویم جهانی را به خودشان اختصاص داده اند.روزی که باعث شد تا سراغ تاثیرگذارترین عکسهای تاریخ جهان برویم.
اسم این عکس را دزد غذا گذاشتهاند، عکسی مربوط به سال ۱۹۸۸ که یک عکاس انگلیسی آن را در کمپ گرسنگان آفریقا گرفته است.
این عکس لقب تاثیرگذارتری عکس تاریخ را به خودش اختصاص داده است. عکسی که موفق به دریافت جایزه جهانی پولیتزر شد. اما چندی بعد «کوین کارتر» عکاس این عکس به خاطر عذاب وجدان برای کمک نکردن به کودک سودانی که شکار لاشخور شد خودکشی کرد.
این تصویر عکس "ژان مارک بوجو" در یکی از اردوگاههای جنگ آمریکا و عراق متعلق به سال ۲۰۰۳است. وقتی که سربازان آمریکایی این پدر و پسر عراقی را از هم جدا نکرده و هر دو را باهم اسیر کردند.
خیلی ها جنگ ویتنام را با این عکس در ذهن دارند. تصویر معروفی از ادی آدامز که آن را از پلیس ویتنام جنوبی هنگام اعدام بدون محاکمه یک ویت کنگ در سایگون به ثبت رسانده است.
تصویری از سال ۲۰۰۷ که موفق به کسب جایزه پولیتزر شد. عکسی از یک زن فلسطینی که به تنهایی در مقابل گارد نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی ایستادگی میکند.آن هم در مقابل سربازانی که سعی دارند او را از محل زندگیاش بیرون کنند.
لحظه سقوط مردی از برجهای تجارت جهانی پس از حمله القاعده که توسط «ریچارد درو» عکاس اسوشیتدپرس به ثبت رسید.
عکس مشهور از اولین جراحی یک جنین در هفته ۲۱ بارداری است.در این تصویر جنین هنگام عمل انگشت پزشک را در دست گرفت و «مایکل کلنسی» که به عنوان عکاس برای ثبت رویداد در آنجا حضور داشت این لحظه تاثیر گذار را شکار کرد.
در این تصویر معترضان در جریان تظاهراتشان در دهه ۱۹۶۰ آمریکا در لولههای تفنگ سربازان امنیتی گل گذاشتند. عکسی که بعدها به عنوان یکی از اثرگذارترین نمادهای ضد جنگ در دنیا شناخته شد.
این عکس متعلق به سال ۱۹۴۸ در شیکاگو است. تصویری از یک مادر که به خاطر فقر هر چهار فرزندش را به فروش گذاشته است و از شدت شرم چهرهاش را از دوربین مخفی میکند.
از سری عکسهای امیدوار کننده از تصاویر معروف دنیاست. تصویری از یک خیاط، که در سیل گجرات هند در سال ۱۹۸۳ چرخ خیاطی خودش را نجات میدهد.
قاب تاثیر گذار از یک زن و شوهر بنگلادشی در میان آوار یک ساختمان کارخانه پوشاک
چهار سال پیش بود که انتشار این تصویر از «آیلان» سه ساله دنیا را تکان داد. این کودک و خانوادهاش از پناهجویان سوری بودند که در راه رسیدن به کانادا در دریای مدیترانه غرق شد و آب پیکر او را به ساحل رساند.
تصویر چشمان بثینه، کودک یمنی هم جزو یکی از تاثربرانگیزترین عکسهای یکی دو سال اخیر بود که با واکنشهای زیادی همراه شد. این کودک در حمله سعودیها به یمن پدر و مادر و ۶ خواهر و برادرش را از دست داد.او وقتی به بیمارستان منتقل شد به زحمت توانست یکی از چشمان خود را با دست باز کند. عکس او بعدها باعث به راه افتادن پویشهای زیادی در بین کاربران دنیا شد.
نظر شما