-
امیرالمؤمنین(ع) قهرمان عرصه خطابه است
یک پژوهشگر تاریخ اسلام با اشاره به خطابه در تاریخ اسلام گفت: حضرت علی وجهه و بعد خاصی به خطابه بخشیدند و احیاگر خطابه در دوره اسلامی هستند و به راستی که ایشان قهرمان عرصه خطابه بودند.
-
مخاطب اصلی «دوستت دارم» هیئتیها هستند؛ از شعر مناجاتی غفلت کردیم
یوسف رحیمی در کتاب «دوستت دارم» مناجات شعبانیه، مناجات خمس عشر، دعای کمیل، دعای ابوحمزه و دعای ندبه را ترجمه منظوم کرده و معتقد است از ظرفیتهای ادعیه غفلت شده است.
-
عمل به وعدهها در جشنواره مد و لباس فجر کمک بزرگی به طراحان لباس است
یکی از طراحان حاضر در سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر گفت: طرح موردنظر به شیوه لیزری و با تلفیقی از هنر سوزندوزی و برشهای ویژه طراحی شده است.
-
باید از پوشش متناسب با ارزشهای فرهنگی و هویت ایرانی دفاع کرد
دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: تأکید داریم که باید از فرهنگ، هویت ایرانی و ارزشهای پوشش مناسب دفاع کنیم.
-
۵ روز مانده به مهمونی غدیر/ ۱
آشنایی نوجوانان با وجه قهرمانانه حضرت علی(ع) در «نبرد با جادوی تاریکی»
نویسنده رمان نوجوان «نبرد با جادوی تاریکی» میگوید: ایده اولیه این داستان، مواجهه با چهره قهرمان است اما نه قهرمانی کلیشهای. قرار است با وجه قهرمانانه زندگی حضرت علی (ع) آشنا شویم.
-
برگزاری ۱۲ دوره جشنواره مد و لباس فجر چه آوردهای داشته است؟
یک تولیدکننده پوشاک گفت: خروجی این ۱۰ یا ۱۲ دوره جشنواره چه بوده؟ چه تغییری ایجاد کرده؟ چه آوردهای برای شرکتکنندگان داشته است؟
-
بازخوانی مدرن از شاهنامه برای نسل جدید در «روزگار ملخ»
رمان روزگار ملخ از مجید رحمانی، اقتباسی مدرن از داستان سیاوش در شاهنامه است که تلاش میکند نسل امروز را با ادبیات کهن ایران پیوند دهد و مخاطبان را به مطالعه میراث گرانبهای فردوسی ترغیب کند.
-
گفتگوی مهر با دبیر جشنواره مد و لباس فجر؛
نمیتوان جشنواره مُد را کامل مردمی دانست؛ تمرکز بر حمایتهای معنادار
دبیر جشنواره مد و لباس فجر گفت: هنوز به معنای کامل نمیتوانیم این جشنواره را کاملاً مردمی بدانیم، اما نسبت به دورههای پیشین به مردمی بودن نزدیکتر شدهایم.
-
دفاع امام خمینی از مولوی؛ گلایه متشرعین از شعر امام و اتهام به بیدینی
یک شاعر و عرفانپژوه به دفاع امام خمینی از مولوی و اشعار او اشاره کرد و گفت: تعبیر امام از شعر مولوی این است که کسی میتواند تفسیر درستی از مثنوی معنوی ارائه دهد که ذوق عرفانی داشته باشد.
-
«روحالله» روایتی از تاریخ معاصر با تلفیق داستان و گزارش
یک نویسنده و پژوهشگر ادبی درباره کتاب «روحالله» عنوان کرد: این کتاب به دلیل تلفیق موفق داستان و گزارش و مستندات پربار، ابزاری برای خودآگاهی تاریخی است.
-
چالش تمایز ایران فرهنگی با ایران سیاسی؛ زبان فارسی ستون هویت ایرانی
دبیر انجمن ایرانشناسی ایران گفت: ما با یک چالش اساسی در تمایز بین مسائل مربوط به ایران سیاسی و ایران بزرگ فرهنگی مواجه هستیم که این تمایز بسیار حائز اهمیت است.
-
زنانگی بدون فمینیسم در یک انجمن ادبی؛ اعتلای فرهنگی در جامعه مردسالار
نویسنده کتاب «تشریف» میگوید: زنانگی اعضای انجمن خورشید یک زنانگی بدون فمینیسم است به این معنا که ادبیات را به مثابه امر انسانی میبینند و آن را در چارچوب جنگ جنسیتی تحلیل نمیکند.
-
خانوادهها و کودکان با وجود مشکلات اقتصادی هنوز به مطالعه علاقه دارند
یک مترجم کودک و نوجوان با تاکید بر حمایت از ادبیات کودک و نوجوان گفت: با وجود مشکلات اقتصادی، علاقه به مطالعه در میان کودکان همچنان وجود دارد.
-
تولیدکننده داخلی محصولش را با نام خارجی عرضه میکند
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان اسباببازی گفت: برخی تولیدکنندگان داخلی محصولاتی را تحت برند خارجی تولید و عرضه میکنند تا مصرفکننده احساس کند کالای خارجی خریداری کرده است.
-
حرف دل نوجوانها در «حرف دلم را قورت دادم»؛ وضعیت شعر نوجوان خوب نیست
مریم زندی شاعر «حرف دلم را قورت دادم» میگوید نوجوانها هر شعری که حرف دلشان را بزند دوست دارند و برایشان فرقی نمیکند که قالب آن نیمایی، سپید یا چهارپاره است.
-
ادبیات دیگران؛
زوال دموکراسی در دوران اردوغان؛ روایت الیف شافاک از سیاست و ترکیه
الیف شافاک که علاوه بر ترکیه یکی از محبوبترین نویسندگان بریتانیاست، پیش از حضورش در جشنواره هی، با آنابل نوگنت درباره آخرین رمانش و سیاست امروز ترکیه صحبت میکند.
-
هدف از معرفی ضربالمثلها، آموزش زندگی به کودکان است
ابهری میگوید: هدف ما از معرفی ضربالمثلهای زنده، آموزش زندگی به کودکان است. یکی از بزرگترین مشکلات نظام تعلیم و تربیت ما این است که به فرزندانمان زندگیکردن را نمیآموزیم.
-
رمانی که نویسندهاش را تا روسیه برد؛ در«آنجا» به ایرانشهر اندیشیدهام
تیمور اقامحمدی میگوید جغرافیای داستانی رمان جدیدش در روسیه است و او برای اینکه با چشمانی باز و اطلاعاتی درست، ایده بلندپروازانهاش را به سرانجام برساند، خودش راهی روسیه شده است.
-
عاشقانههای غمگین در «سلمآه»؛ دست و دلم به شعر شاد نمیرود
علی فردوسی میگوید غزلهای عاشقانه و اجتماعی جدیدترین کتابش، مجموعهشعر سلمآه، متعلق به سال ۹۸ تا ۱۴۰۳ است و این کتاب را به دخترش سلما تقدیم کرده است.
-
ایران میتواند یکی از قطبهای جهانی صنایع فرهنگی باشد
یک کارآفرین صنایع فرهنگی و خلاق گفت: ایران میتواند در آینده نزدیک به یکی از قطبهای جهانی صنایع فرهنگی و خلاق تبدیل شود.
-
شعر ملیگرا و میهنپرست من اولویت ناشران نیست
رضا شیبانی میگوید، ۵ مجموعهشعر آماده چاپ دارد ولی شعری که او در سالهای اخیر تجربه کرده، مورد توجه ناشران نیست و فضای ادبی تهران به شعر دیگری گرایش دارد.
-
اشعار «ماهرود» فضای مادرانه دارد؛ اهدای نسخه اولیه اثر به رهبر انقلاب
ماهرخ درستی شاعر جوان به فضایی که در مجموعه شعر «ماهرود» جریان دارد اشاره کرده و از اهدای نسخه اولیه کتاب به رهبر انقلاب میگوید.
-
زنان، این کتاب را جسورانه دانستند؛ مرز باریک سیاهنمایی و واقعنمایی
نویسنده مجموعه داستان «تناردیه را من کشتم» گفت: بیشتر زنانی که داستانها را خواندهاند با آنها احساس همذات پنداری کردهاند و داستانها را جسور دانستهاند.
-
گفتگو با احمد نادمی در سالروز تولد قیصر امینپور؛
قیصر خیلی به درد این روزها میخورد؛ ماجرای کنارهگیری او از کار سیاسی
سیداحمد نادمی گفت: اگر فقط به ویژگی شعر و شخصیت قیصر توجه کنیم، متوجه میشویم او شاعری بود که خیلی به درد این روزهای ما میخورد.
-
چه چیزی از شعر در کشور ما مهمتر که متولی ندارد؟!
محمود اکرامیفر معتقد است: وزارت ارشاد اداره کل هنرهای نمایشی دارد، اداره کل موسیقی دارد و سازمان سینمایی. چرا شعر نه؟ چه چیزی از شعر در کشور ما مهمتر؟
-
استقبال از آلبوم «دهاتی» طوری بود که در هر کوچهای صدای شادمهر میآمد
ابراهیم اسماعیلی اراضی درباره اشعار محمدعلی بهمنی گفت: آلبوم دهاتی تازه منتشر شده بود. آنقدر استقبال از آلبوم دهاتی زیاد بود که شما در هر کوچه و خیابانی صدای شادمهر را میشنیدید.
-
گفتگو با اسماعیلی اراضی در سالروز تولد محمدعلی بهمنی؛
متاسفانه برخی شاعران نقش بهمنی را در زندگی ادبیشان فراموش کردهاند
ابراهیم اسماعیلی اراضی میگوید: محمدعلی بهمنی در زندگی ادبی حداقل دو نسل از بچههای ادبیات ایران مؤثر بود، متأسفانه تعدادی از شاعران نقش او را در زندگی ادبیشان فراموش کردهاند.
-
چالشهای تولید لباس برای تابستان از زبان یک تولیدکننده
یک تولیدکننده لباس گفت: اگر مسئولان در انتخاب لباسها دقت کنند و گزینههایی را انتخاب کنند که قابلیت تولید انبوه داشته باشند، آنگاه این لباسها میتوانند به جامعه راه پیدا کنند.
-
پارچههای موجود یا بدننما هستند یا مناسب فصل گرم نیستند
تولیدکننده لباس از چالشهای تولید پوشاک حجاب برای فصل گرم گفت: تولید لباس تابستانی با رعایت حجاب، چالش بزرگی است. پارچههای موجود یا بدننما هستند، یا از مواد پلاستیکی و گرم ساخته شدهاند.
-
جشنواره مد و لباس باید میان طراحان و بازار ارتباط واقعی ایجاد کند
دبیر سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر گفت: اگر جشنواره نتواند ارتباط واقعی میان طراحان و بازار ایجاد کند، تأثیرگذاری آن محدود خواهد بود.