۲ دی ۱۳۸۸، ۱۳:۴۹

گزارشی میدانی مهر/

از گردشگری در عمق 18 متری شهر تا بازدید از زادگاه واگنهای مترو

از گردشگری در عمق 18 متری شهر تا بازدید از زادگاه واگنهای مترو

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی: تور نیم روزه بازدید خبرنگاران رسانه های گروهی از فعالیتهای حمل و نقل شهری تهران در حوزه حمل و نقل و ترافیک با عنوان "تور حمل و نقل شهری پایتخت" برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر این تور از ساعت 8 صبح روز سه شنبه با حضور نمایندگان اکثر رسانه های گروهی کشور و با همراهی سید جعفر تشکری هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و وحید نوروزی مدیر روابط عمومی معاونت حمل و نقل و همچنین تنی چند از کارشناسان این معاونت آغاز شد.

گام اول و آغازین تور از کارگاه احداث خط 3 مترو در میدان تختی است. سطح زمین، خیابانها و ماشینهای عجول شهر را به سمت عمق 18 متری زمین ترک می کنیم تا با فرآیندهای حفر زمین و ساخت تونل برای عبور قطارهای مترو آشنا شویم.

این کار (ساخت و راه اندازی تونل) آن طور که فکر می کردم راحت نبود. در این عمق تاریک زمین چندین و چند کارگر، کارشناس و متخصص شرکت مترو تهران با جدیت و به سختی مشغول کارند. از کارهای ابتدایی حفر زمین تا انجام مراحل مختلف مقاوم سازی برای آماده کردن نهایی تونل، مراحلی که هر کدام خود به تنهایی نیازمند ساعتها زحمت و تلاش نفس گیر است.

در انتهایی ترین قسمت این تونل، کارگرانی پرانرژی و زحمتکش، فرهادوار با کلنگها و تیشه های خود مشغول کندن زمین و پیشروی متر به متر برای رساندن این شکاف هلالی شکل به انتها هستند تا عاقبت شیرینی رفت و آمدی راحت و بی دغدغه را به کام مردم بچشانند.

سر راهمان البته به محلی که در آینده قرار است برای خودش ایستگاه پر ابهتی بشود نیز رسیدیم. کارشناس مترو همراهمان اعلام می کند این ایستگاه طبقه پایین ایستگاه شهید بهشتی است و محل تقاطع خطوط یک و سه مترو تهران.

آن طور که این کارشناس می گوید ایستگاه شهید بهشتی تا سال 91 که قرار است خط سه مترو هم به بهره برداری برسد مثل ایستگاه امام خمینی ایستگاهی بزرگ و پر رفت و آمد خواهد شد.

مرحله بعدی تور، بازید از شرکت واگن سازی تهران در جنوب تهران در باقرشهر است. برای رفتن به آنجا هم فقط قطار مترو لازم بود و صرف کمی وقت، همانجا در ایستگاه شهید بهشتی سوار شدیم و 15 دقیقه بعد پای سوله های این شرکت واگن سازی بودیم.

در سوله های آبی باقر شهر به هنر دست متخصصان شرکت واگن سازی تهران از یک طرف ورقه های آهنی وارد می شد و از سوی دیگر بدنه کامل واگنهای قطار خارج می شد.

مهندس هاشمی تشکری در این قسمت از بازدید با اعلام اینکه 50 درصد تجهیزات لازم برای هر واگن در کشور ساخته می شود گفت: در این شرکت واگن سازی به طور میانگین هرهفته 2 واگن تولید می شود.

آن گونه که مهندس هاشمی اعلام کرد پیش از این همه واگنهای مورد استفاده در شرکت قطارهای شهری تهران و حومه از خارج وارد می شد و در کشور هیچ بخشی از این واگنها تولید نمی شد. این در حالی است که شرکت واگن سازی تهران فعالیت خود را از سال 82 آغاز کرده و در مدت کوتاه به این میزان پیشرفت رسیده است.

تشکری هاشمی علاوه بر این تاکید کرد بخش زیادی از تجهیزات مورد نیاز واگنها نیز مانند دربها و سیستم هولدینگ که از خارج وارد می شود در انحصار چند شرکت خارجی بوده و اساسا تولید آنها در ایران مقرون به صرفه نخواهد بود.

گام بعدی تور بازدید از ساختمان اصلی شرکت بهره برداری مترو تهران و مرکز کنترل و مونیتورینگ حرکت قطارهای مترو تهران بود. در این بخش از تور، مهندس ربیعی مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران ضمن ابراز خرسندی از حضور خبرنگاران رسانه های جمعی در این محل در رابطه با بخشهای متخلف این مرکز توضیحاتی ارائه کرد.

آن گونه که مهندس ربیعی اعلام کرد در این مرکز همه اتفاقاتی که در سطح شهر تهران به وقوع می پیوندد و امکان تاثیرگذاری بر مترو را دارد و همچنین همه اتفاقاتی که در مترو رخ می دهد و امکان تاثیرگذاری بر شهر تهران را دارد مورد بررسی قرار می گیرد.

بنابر اعلام مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران این محل مرکزی فعال، 24 ساعته و بدون خواب است. قطارهای مترو تهران در هر لحظه و هر مکان حتی بعد از ساعت 12 شب و زمان توقف نیز مورد نظارت و کنترل هستند.

کد خبر 1005227

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha