پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۲۱ دی ۱۳۸۸، ۱۱:۵۸

گزارش خبری مهر/

کیفیت نامناسب آب در محمدآباد یزد / زندگی با طعم آب شور

کیفیت نامناسب آب در محمدآباد یزد / زندگی با طعم آب شور

یزد - خبرگزاری مهر: محمدآباد یکی از نزدیکترین روستاها به مرکز استان یزد است اما کیفیت بد مایه حیات و اصلی ترین نیاز مردم در چند کیلومتری مرکز استان، کام مردم این روستا را تلخ کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در یزد، کشاورز محمد آبادی هنگامی که خسته از تلاش و تعرق زیاد در تابش مستقیم نور خورشید کویر که حتی در زمستان نیز گرمای تند خود را از او دریغ نمی‌کند، لبی با آب تر می‌ کند، تلخی و شوری آب کامش را تلخ می‌ کند اما دلخوش به وعده هایی است که او را به آبی گوارا نوید می‌ دهد و‌ زندگی روزمره اش را بدون مایه حیات مناسب ادامه می دهد.

این حکایت، روایت تمام مردمی است که در روستای نسبتا پرجمعیت محمدآباد یزد زندگی می کنند و هر روز منتظر نوشیدن آبی گوارا همچون مردم مرکز استان در همسایگی خود هستند.

طعم شور و املاح بیش از حد آب آشامیدنی بر همه خوردنی ها و آشامیدنی های آنها تاثیر گذاشته و طعم لذیذ نعمات خداوند را بر آنها تلخ کرده است.

یکی از اهالی این روستا در این زمینه اظهار داشت: همه روستاها یک چاه آب شیرین دارند و ما هم انتظار داریم حداقل یک چاه آب شیرین به این جمعیت روستایی اختصاص دهند تا برای نوشیدن یک استکان چای این همه متحمل زحمت نشویم.

محمد اکبری گفت: پس از پایان یک روز کاری سخت هنگامی که به خانه می رسیم به جای استراحت تازه باید دبه های آب را تا فاصله ای طولانی تا قنات ببریم و آب آشامیدنی مناسب حداقل برای پخت و پز خانواده به منزل بیاوریم.

عکس تزئینی است

وی افزود: اگر یک روز فرصت آوردن آب نباشد یا وسیله ای برای حمل دبه های آب از کنار قنات نداشته باشیم،‌ آن روز طعم همه خوراکی های ما شور و تلخ خواهد بود.

یکی از زنان این روستا نیز اظهار داشت: با آبی که هم اکنون در لوله‌ های آب در منازل مردم جاری است، حتی نمی توان چای درست کرد زیرا چای بسیار سیاه و بد طعم است و به سختی می توان طعم آن را تحمل کرد. پخت و پز نیز با این آب بسیار سخت است زیرا علاوه بر طعم بد، املاح بسیار زیاد آب سبب صرف مدت زمان بسیار طولانی برای پخته شدن مواد خوراکی می شود.

بی بی فاطمه اکبری گفت: ما هم از مردم همین استان هستیم و از مسئولان می خواهیم برای تامین حداقل نیاز ما سرعت عمل بیشتری داشته باشند و وعده های خود را عملی کنند.

به دنبال پیگیری این مسئله، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان یزد از اجرای طرح آبرسانی به روستای محمدآباد خبر داد.

محمدرضا حاتمی اظهار داشت: این طرح با هدف رفع مشکل مردم روستای محمدآباد اجرا شده و به زودی بهره برداری از آن آغاز می شود.

وی با اشاره به مشخصات فنی این طرح بیان داشت: طول خط انتقال آب از مخزن گلوگاه فهرج تا مخزن محمدآباد 42 کیلومتر است که عملیات اجرایی آن به طور 100 درصد به اتمام رسیده و هم اکنون روستای محمد آباد می تواند از آب انتقالی به شهرستان بافق کاملا بهره مند شود.

حاتمی با اشاره به گلایه هایی که در حال حاضر مردم از وضعیت و کیفیت بسیار نامطلوب آب در این منطقه دارند، عنوان کرد: کار شرکت آب و فاضلاب روستایی در خط انتقال آب به طور کامل انجام شده اما با توجه به اینکه خط انتقال آب به شهرستان بافق یک خط تازه تاسیس است به طور قطع برخی مشکلات بهره برداری در اول خط وجود دارد.

وی یادآور شد: علاوه بر شوری و املاح زیاد آب، طی هفته های گذشته مردم این روستا با قطعی آب نیز مواجه بوده اند که این امر نیز به دلیل شکستگی خطوط به خاطر نو بودن لوله ها بوده است.

حاتمی با بیان اینکه شرکت سنگ آهن بافق با آبفار در این زمینه همکاری می‌ کند، ادامه داد: مسئولان این شرکت نیز در صدد هستند که هرچه سریعتر این معضل برطرف شود.

مجری خط انتقال آب به روستای محمدآباد یزد نیز در این زمینه اظهار داشت: اجرای کار تمام شده و در بحث بهره برداری نیز در مرحله نهایی قرار داریم و مردم روستای محمدآباد به زودی طعم شیرین و مطلوب آب گوارا را خواهند چشید.

کد خبر 1014910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha