به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین بیات امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تا پایان سالجاری در مجموع برای توسعه صنعت پتروشیمی حدود 42 میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده است، گفت: در برنامه چهارم توسعه برای ساخت 26 واحد پتروشیمی حدود 19.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه در برنامه پنج ساله پنجم برای ساخت 46 واحد پتروشیمی در مجموع پیش بینی جذب 25.3 میلیارد دلار سرمایه جدید شده است، تصریح کرد: در برنامه چهارم با ساخت واحدهای جدید در مجموع 46.4 میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده شده است که تا پایان برنامه پنجم این ظرفیت حدود 50 میلیون تن افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون باید بخش عمده سرمایه گذاری ساخت واحدهای جدید پتروشیمی در 5 سال آینده توسط بخش خصوصی و شرکتهای خارجی انجام شود، تبیین کرد: از سال 80 تا 85 در مجموع 14 واحد پتروشیمی با مشارکت 4.5 میلیارد دلاری شرکتهای خارجی ساخته شد.
این مقام مسئول افزود: اما در دو سال گذشته تنها 5 واحد پتروشیمی با مشارکت 4.3 میلیارد دلاری شرکتهای خارجی احداث شده است.
بیات با بیان اینکه هم اکنون طرحهای پتروشیمی با مشارکت خارجی همچون آریا ساسول، مهر و کارون در مدار بهره برداری قرار دارد، یادآور شد: همچنین تاکنون طرحهایی با مشارکت شرکتهای خارجی همچون هنگام ( مشارکت اندونزی)، هرمز (مشارکت عمان)، لاوان (مشارکت هند) و ونیران (مشارکت ونزوئلا) تعریف شده است.
واگذاری سهام 47 واحد پتروشیمی به بخش خصوصی
معاون وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه از سال 79 تا 85 در مجموع سهام 23 واحد پتروشیمی به ارزش تقریبی 12 هزار میلیارد ریال واگذار شده است، گفت: اما در دو سال اخیر 24 واحد پتروشیمی به ارزش 42 هزار میلیارد ریال به بخش خصوصی واگذار شده است.وی با تاکید بر اینکه واگذاری سهام واحدهای پتروشیمی باید بر اساس زنجیره ارزش تولید محصولات انجام بگیرد، اعلام کرد: باید در واگذاری واحدهای پتروشیمی به گونه ای عمل شود که تامین خوراک از بخشهای بالا دستی به پایین دستی با مشکل مواجه نشود، اظهار داشت: همچنین در واگذاری پتروشیمی ها در قالب رد دیون و سهام عدالت باید کل این سهام در قالب سهام یک شرکت پتروشیمی انجام شود.
تشریح چالشهای پیش روی توسعه پتروشیمی
به گزارش مهر، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در تشریح برخی از چالشهای پیشروی توسعه صنایع پتروشیمی، توضیح داد: بازپرداخت دیون شرکتها، نوسانات قیمت محصولات پتروشیمی، نحوه اجرای طرحها، بازپرداخت بدهی ها، تامین خوراک، عدم امکان فاینانس از منابع خارجی و تامین ارز از صندوق ذخیره ارزی برخی از این مشکلات است.
نظر شما