پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۳ بهمن ۱۳۸۸، ۱۱:۰۵

اخلاق در دنیای امروز-2/

قرآن پیروان ادیان مختلف را به رقابت در انجام کار نیک فرا می‌خواند

قرآن پیروان ادیان مختلف را به رقابت در انجام کار نیک فرا می‌خواند

استاد مطالعات اسلامی دانشگاه ایالتی فلوریدا با اشاره به اینکه تصویر ترسیمی قرآن از شأن و جایگاه زندگی فرد و درک آن توسط پیروان ادیان مختلف صرفنظر از تفاوتهای دینی و مذهبی می‌تواند صلح جهانی را به ارمغان بیاورد، گفت: قرآن پیروان ادیان مختلف را به رقابت درانجام کار نیک فرا می‌خواند.

پروفسور عایشه موسی استاد مطالعات اسلامی در دانشگاه ایالتی فلوریدا و میامی است. وی سابقه تدریس در دانشگاه هاروارد و بوستون را نیز دارد.

شأن و جایگاه زندگی فردی انسانها اصلی مهم در اخلاق 

عایشه موسی در مورد این موضوع که آیا اخلاق می‌تواند منجر به صلح جهانی شود به خبرنگار مهر گفت: اخلاق برای تحقق و رسیدن به صلح جهانی امری ضروری و حیاتی است. چند اصل اخلاقی باید برجسته و مشخص شود. دو اصلی که به نظر بنده باید برجسته و مشخص شوند ارزش و شأن زندگی انسان و حس پاسخگویی مشترک است.

وی تصریح کرد: قرآن در آیه 32 از سوره مائده بر ارزش و شأن زندگی فردی انسان تاکید می‌کند. قرآن بعد از روایت داستان چگونگی کشته شدن پسر حضرت آدم (ع) به دست برادرش می‌گوید: هر که نفسی را بدون حق قصاص و یا بی‌آنکه فساد و فتنه‌ای در روی زمین کند به قتل رساند مثل آن باشد که همه مردم را کشته و هر که نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده (که یک تن منشا حیات خلقی تواند شد).

این اسلام شناس معاصر خاطر نشان کرد: بر اساس این آیه کشتن یک فرد به ناحق برابر با کشتن تمام ابنای بشر است. همچنین حفظ و نجات حیات یک فرد به مثابه حفظ و نجات کل بشریت است. این موضوع دلالتها و اشاره‌های عمیق و ژرفی برای مناقشات و بحرانهای روزگار مدرن دارد که در آن زندگی بسیاری از انسانها  در معرض خطر قرار دارد.

قرآن پیروان ادیان گوناگون را به رقابت در انجام کار نیک فرا می‌خواند

وی افزود: قرآن پیروان ادیان گوناگون را به رقابت برای انجام کار خوب صرف نظر از دین آنها، فرا می‌خواند.

عایشه موسی در پایان یادآور شد: پیروان ادیان مختلف باید چنین درک و فهمی از شأن زندگی فردی بشر را صرفنظر از تفاوتهای دینی، مورد ستایش و تقدیر قرار داده، آنرا ارج نهند تا از رهگذر آن بتوان به صلحی جهانی نائل آمد.

کد خبر 1027942

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha