روزنامه الراي اردن در سرمقاله امروز خود تحت عنوان " حمله به تهران براي سرپوش گذاشتن بر زرادخانه تل آويو" نوشت : حملات آمريكا عليه پرونده هسته اي ايران با هدف تثبيت و تحكيم قدرت هسته اي اسرائيل و حمايت از تاسيسات هسته اي اين رژيم و شعله ور كردن اختلافات ايدئولوژيكي ميان واشنگتن وتهران صورت مي گيرد.
الراي افزود: هدف از اين حملات هدفمند اين است كه مردم آمريكا احساس كنند كه ايران دشمن آنها است در حالي كه اين احساسات بزرگنمايي شده است .
اين روزنامه با غير قابل توجيه خواندن سياست بحران آفريني آمريكا درباره برنامه هسته اي ايران نوشت: اكنون هيچ توجيهي براي تنش زايي و بحران آفريني آمريكا عليه فعاليت هسته اي و تاسيسات هسته اي ايران وجود ندارد، زيرا اگر سياست آمريكا واقعا قصد عاري ساختن خاورميانه از سلاح هاي كشتار جمعي باشد بايد شامل تل آويو، اسلام آباد، دهلي و چه بسا پايتخت هاي ديگري باشد اما جمهوري خواهان آمريكايي به اين ديدگاه فراگير و واقعي اعتقادي ندارند، آنها هوس وعلاقه شديدي به اين دارد كه نه تنها اسرائيل را براي هميشه خارج از دايره قانون و مافوق آن نگه دارند بلكه تلاش مي كنند تا اين رژيم آقا بالاسر همه كشورهاي منطقه باشد و اين رژيم با حمايت نامحدود آمريكا با تمام شيوه ها و سياست هاي نامشروع خود به توسعه طلبي خود ادامه دهد.
به نوشته الراي، بسياري از تحليلگران بعيد نمي دانند كه رژيم شارون به نيابت از آمريكا به تاسيسات هسته اي ايران حمله كند و واقعه حمله به نيروگاه هسته اي عراق را در بيش از 20 سال گذشته تكرار كند تا ازرويارويي ميان ايران و آمريكا در مرزها جلوگيري كند شارون كه مردي سبكسر و متهور و بي فكر و بي اعتنا به ارزش و جايگاه ديگران است، شايد چنين حماقتي را مرتكب شود و اين را ايراني ها كه به اسرائيل هشدارداده اند در صورت تجاوز با كوبنده ترين پاسخ روبرو مي شوند، درك كرده اند و تل آويو را تهديد كرده اند در صورت تجاوز به تاسيسات هسته اي خود، اين رژيم را از صحنه روزگار محو كنند.
صرف نظر از واقعي بودن تهديدهاي متقابل و امكان اجراي آن، نكته اي كه مي توان گفت اين است كه شارون با همكاري آمريكايهاي ليكودي تلاش مي كنند با تبليغات فراوان و جنگ رواني خود پرونده هسته اي ايران را خطر اول درخاورميانه وانمود كنند ودر مقابل زرادخانه متعارف و غير متعارف اسرائيل را عامل اطمينان و بارقه اميد براي نزديكي ميان ملت ها و عامل صلح و محبت جا بيندازند.
اين روزنامه اردني به استقبال سرد مقامات صهيونيست از مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي و مخالفت آنها با ورود البرادعي به تاسيسات مخوف ديمونا اشاره كرد و نوشت : نحوه استقبال از البرادعي در تل آويو به اين مرد فهماند كه نبايد در آنچه كه به او مربوط نيست ، دخالت كند، در حال حاضر سياست قلدرمابي بين المللي همه فشارهاي ظالمانه را بر ضد تهران ادامه مي دهد كه نشان مي دهد معيارواحدي براي ارزيابي مسائل وجود ندارد و اينكه تل آويو حق داشتن چيزي دارد كه براي ديگران ممنوع و باطل است .
الراي نوشت : اين فشارهاي بي رحمانه از ايران مي خواهد كه به عنوان كوچكترين كشور جهان رفتار كند و از هرگونه بلندپروازي تسليحاتي دست برداشته و در نهايت روابط دوستانه با رژيم اسرائيل برقرار كند اگر ايران مي خواهد از خشنودي آمريكا و اسرائيل برخوردار شود و از محور شرارت به محور خير منتقل شود.
لذا در ماه هاي اخير به نظر مي رسد بوش ودولت جمهوريخواهان از هرگونه بازنگري براي توقف چموشي ووحشي گري در تعامل با جهان اسلام و عرب از جمله ايران و نگاه دشمنانه به آن عاجز وناتوان نشان دادند.
به نوشته اين روزنامه ، سياست دشمني با جهان اسلام و در راس آن با ايران در اوج حملات انتخاباتي جمهوريخواهان كه آن را كه سياست تهاجمي قلمداد مي كنند، يكي از برگ هاي برنده در رقابت براي ورود به كاخ سفيد اعلام شده است و هيچ توجهي به عواقب وخيم اين سياست بر امنيت جهان از جمله آمريكا نمي كنند.
درادامه سرمقاله الراي آمده است : جمهوريخواهان آمريكا به جاي تلاش براي پايان اشغال عراق و برخوردار ساختن عراقي ها از بازيابي استقلال وساخت كشورشان، درواشنگتن براي دامن زدن به تنش و بحران بيشتر در منطقه تلاش مي كنند.
به نوشته الراي ، واشنگتن مي تواند با تهران و تمام كشورهاي همسايه براي مهار بحران و ناآرامي در عراق و تامين عقب نشيني تدريجي نظاميان خود از اين كشور همكاري كند، اما محاسبات ليكودي ها و نومحافظه كاران آمريكايي درجاي ديگر است، آنها تلاش مي كنند آنچه تصفيه حساب استراتژيك و تاريخي با منطقه است را انجام دهند ، حتي اگر اين محاسبات بر پايه اوهام و گرايش و رويكرد نژادپرستانه استوار باشد و حتي اگر تمام عالم درك كند كه خطر بزرگ در منطقه چيست و كجاست.
الراي در پايان تاكيد كرد: بزرگترين خطر سياست توسعه طلبانه اسرائيل است كه از حمايت بي شرمانه آمريكا برخوردار است و چهره اين كشور را در نگاه افكار عمومي آمريكا مخدوش كرده است.
نظر شما