پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۲۳ مرداد ۱۳۸۳، ۱۱:۱۵

سياست درهفته گذشته ازنگاه مهر

حضور وزيرامورخارجه و وزير نفت درمجلس،قوت گرفتن طرح استيضاح وزيرراه،ربوده شدن ديپلمات ايراني درعراق،تحويل استوارنامه سفير ايران به رييس جمهورمالي،ربوده شدن خبرنگاران ايران درعراق و احضار كاردارعراق به وزارت امورخارجه و سفروزير امور خارجه پاكستان به ايران برگزاري جلسه معارفه استاندار خراسان جنوبي مهمترين عناوين اخبار هفته گذشته دركشور بود.

 پاسخ وزير امورخارجه به نمايندگان مجلس درباره پرونده انرژي هسته اي :  

كمال خرازي وزير امور خارجه در پاسخ به سوال اكبر اعلمي درباره پرونده هسته اي ايران گفت: در بررسي پرونده هسته اي بر هيهات من الذله تاكيد مي كنيم.
نماينده تبريز، اسكو و آذرشهر گفت: هنر ديپلماسي بايد تبديل تهديدها به فرصتها باشد ولي در اغلب موارد ما فرصتها را به تهديدها تبديل مي كنيم و نمونه آن پرونده هسته اي جمهوري اسلامي ايران است.

وي افزود: متاسفانه دربسياري موارد منافع و مصالح كشور درخطر افتاده و حيثيت جمهوري اسلامي ايران خدشه دار شده است. هرگاه در قابل افزون خواهي اروپا و آمريكا يك قدم عقب نشيني كنيم آنها دوگام به جلو مي گذارند.

اعلمي گفت: ما پيوسته داريم باج مي دهيم و عقب نشيني مي كنيم. گاهي منافع و مصالح ملي در منافع حزبي ذبح مي شود و ما شاهد هستيم دوره ذلت قبل از انقلاب در يك دوره پس از انقلاب تكرار مي شود.

وي افزود: در نشست اخير طرفهاي اروپايي شرط هاي جديدي برخلاف آنچه كه در تهران و بروكسل توافق شده است عنوان مي كنند و شنيده مي شود كه در اين مذاكرات گفته شده كه اگر پرونده ما را به شوراي امنيت نفرستيد ما قول مي دهيم كه از ان پي تي خارج نشويم.

اعلمي در ادامه از خرازي پرسيد: چرا تا به حال از جنبه حقوقي در زمينه پرونده هسته اي ايران وارد عمل نشده ايد و تسليم اتحاديه اروپا شده ايد و گذاشته ايد مساله امنيتي شود؟ چرا در دادگاه بين المللي لاهه طرح دعوي نكرديد و به اين صورت منفعلانه عمل كرديد؟

كمال خرازي وزير امور خارجه در پاسخ به سوال اعلمي گفت: مساله هسته اي مساله مهم كشور است كه با امنيت، سياست خارجي و حيثيت نظام سروكار دارد و مساله اي فراتر از اختيارات وزارت امور خارجه است.

وي با تشريح روند رسيدگي به پرونده هسته اي جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي و شوراي حكام گفت: نرفتن پرونده به شوراي امنيت آثار و تبعات خود را دارد. فضايي ساخته بودند كه ايران به دنبال سلاح هسته اي است و كار مخفيانه و بدور از چشم آژانس انجام مي دهد. ما براي جلوگيري از ارجاع پرونده به شوراي امنيت ضمن همكاري با آژانس و كشورهاي اروپايي در تلاشيم فضاي سياسي عليه جمهوري اسلامي ايران شكسته شود و در چارچوب حقوقي قرار گيرد.

وزير امور خارجه گفت: تلاش بر اين بود كه فضاي سياسي كه آمريكاييها ايجاد كردند شكسته شود و سپس پيگيري حقوقي شود.

وي افزود: شوراي عالي امنيت ملي مسوول اين پرونده است و شخص آقاي روحاني با سابقه طولاني در امر سياست و از چهره هاي درخشان دوران جنگ و مورد اعتماد همه مسوولان سرپرستي اين پرونده را برعهده دارند و ديگردستگاهها ازجمله وزارت امور خارجه به ايشان كمك مي كنند تا كار انجام شود و در چارچوب همين موضوع قرار شد با آژانس همكاري شود و نتيجه اين سياست اين بود كه از رفتن پرونده جمهوري اسلامي ايران به شوراي امنيت جلوگيري شد.

خرازي گفت: بسياري از نقاط ابهام براي آژانس روشن شد و تنها دو موضوع P2 و آلودگي 36 درصد باقي مانده است و بقيه مسائل با زبان حقوقي حل شد.

وي افزود: پيگيري پرونده هسته اي از طرف مسوولان نياز به استمرار حمايت است تا مسوولان بتوانند به درستي كار خود را ادامه دهند.

مجلس هم مطمئن باشد كه جمهوري اسلامي ايران از حق خودش كوتاه نخواهد آمد و با تدبير و با صلابت و استوار از حق خودش دفاع خواهد كرد.

خرازي گفت: ايران دنبال توليد سلاح هسته اي نيست و اين هيچ مشكل حقوقي ندارد.

وزير امور خارجه افزود: كشورهاي هسته اي بايد تحت فشار قرار گيرند كه خلع سلاح شوند و جمهوري اسلامي ايران پيشتاز طرح اين موضوع و پيگيري آن است و بازنگري ان پي تي را هم پيگيري مي كند و در خاورميانه هم از توليد نشدن سلاحهاي هسته اي حمايت مي كنيم.

خرازي تاكيد كرد: با پشتوانه مردم و مجلس پيگيري پرونده هسته اي ايران را درجهت منافع ملي با اقتدار ادامه مي دهيم.

در ادامه اعلمي گفت: آقاي خرازي از هر دري سخن گفتند جز آنچه كه سوال من بود. آقاي خرازي از آقاي روحاني حمايت كردند . من پيشنهاد مي كنم پس آقاي خرازي جاي خودشان را به آقاي روحاني بدهند. آقاي خرازي بايد به نمايندگان مجلس پاسخ دهند.

وي افزود: شما مي گوييد فقط همين دو مورد مانده است. آنها ( آژانس و شوراي حكام) مي خواهند ايران را از حق مسلم خود

محروم كنند. آنها با نظام مشكل دارند و تا زماني كه نظام را از درون نابود نكنند كوتاه نخواهند آمد. آنها به هيچ وجه مشكلشان فعاليتهاي صلح آميز هسته اي ايران نيست.

اعلمي گفت: متاسفانه با اين افراد كه براي مذاكره مي فرستيد من به شما قول مي دهم كه استيضاح وزير امور خارجه مطرح خواهد شد.

نماينده تبريز گفت: من از شما پرسيدم چرا به يك راه حل حقوقي متوسل نشديد . همين كه اين كار را به عهده شوراي امنيت گذاشتيد موضوع را امنيتي كرديد. شما در مقابل مردم و در برابر آيندگان مسوول هستيد و اگر مجلس هم كوتاه بيايد به مردم خيانت كرده است.

وي افزود: شما (وزير امور خارجه) نامه نمايندگان مجلس به كوفي عنان را به وي نرسانديد.

وزير امور خارجه گفت: مسلم بدانيد [كه سياست دولت هم] هيات من الذله است. مسلم  بدانيد كه دولت هم احساس شما را دارد . 

فكرنكنيد كه دولت اهل ذلت است. مسلم بدانيد در كشور ما همه چيز حساب دارد. دستگاه سياست خارجي صرفا مجري سياست خارجي است.

وزارت خارجه سياستگذارنيست . سياست خارجي در مراتب بالاتر انديشيده مي شود و وزارت امور خارجه آن را انجام مي دهد. همه چيز روشن است و دولت وظايف خود را انجام مي دهد.

خرازي گفت: آنچه كه در پاريس عنوان شده گوياي صداقت مذاكره كنندگان ايراني است اما خروج از ان پي تي حق مجلس است. اگر مجلس شرايط را لازم بداند از ان پي تي خارج شود، تصميم مي گيرد. اصولا خروج از ان پي تي به معناي اين است كه كشور مي خواهد سلاحهاي هسته اي توليد كند. كشور ما بدنبال توليد سلاحهاي هسته اي نيست. معذالك اگر مجلس مي خواهد خروج از ان.پي.تي را تصويب كند، حق مجلس است.

وي افزود: درباره نامه شما يك روز پس از دريافت اقدام شد و در نهايت در تاريخ 30/9/82 نامه به آقاي كوفي عنان داده شد و اينكه ايشان جواب ندادند مربوط به خودشان هست.در نهايت آقاي اعلمي از پاسخ وزير قانع نشد و سوال وي براي بررسي بيشتر به كميسيون مربوط ارجاع شد. 

حضور زنگنه درمجلس وپاسخ به سوالات نمايندگان :
درهفته گذشته وزير نفت درمجلس حضوريافت وبه سوالات احمد اعلمي نماينده تبريز پاسخ داد.

اكبر اعلمي نماينده تبريز گفت از توضيحات وزير نفت در رابطه با شركت استاته اويل و بورسيه شركت نفت در خارج از كشور قانع نشدم و تنها به دليل قسمي كه زنگنه در زمان توضيحات خود مبني بر عدم پيدا شدن دليل و مدركي مستدل در اين زمينه خورد ، سكوت كردم .
اكبر اعلمي درپايان جلسه علني در جمع خبرنگاران گفت :  من سكوت كردم، اعلام نكردم كه قانع شدم، من هنوز درباره قراردادها و اعزام افراد به خارج از كشور براي تحصيل سوال دارم و مطلقاً قانع نشدم.

اعلمي افزود : زماني كه وزير نفت در رابطه با عدم حضور افرادي خارج از دانشگاه شركت نفت و با بورسيه اين شركت در خارج از كشور ، سخن مي‌‏گفت به دليل بسته بودن ميكروفن بنده در زمان پاسخگويي وزير ، نتوانستم قانع نشدن خود را بيان كنم، اما درباره استات اويل با توجه به گزارش‌هاي وزارت اطلاعات و پليس نروژ سكوت كردم .

نماينده تبريز با بيان اين كه من از توضيحات وزير در رابطه با عدم دريافت رشوه مقامات ايراني نيز قانع نشده ام ، گفت : تنها به دليل قسمي كه زنگنه در زمان توضيحات خود مبني بر پيدا نشدن دليل و مدركي مستدل در اين زمينه خورد ، سكوت كردم .

گفتني است  در پايان توضيحات زنگنه در جلسه علني امروز رئيس مجلس شوراي اسلامي از اكبر اعلمي خواست اعلام نمايد كه از توضيحات وزير قانع شد يا نه كه وي سكوت اختيار كرد و غلامعلي حداد عادل از تريبون اعلام نمود كه آقاي اعلمي قانع شده است .

سفروزير امورخارجه پاكستان به ايران:

سيد كمال خرازي وزير امور خارجه كشورمان در پايان مذاكرات خود با خورشيد قصوري وزير امور خارجه پاكستان در تهران گفت : ايران و پاكستان به عنوان دو كشور مهم منطقه مي توانند نقش مثبتي را در حل بحرانهاي اين منطقه و توسعه صلح و ثبات و امنيت در منطقه ايفا كنند . 
خزاري با بيان اين كه در مذاكرات خود با وزير امور خارجه پاكستان مسائل مختلفي از جمله روابط دو جانبه و تحولات منطقه اي و  بين المللي  مورد بررسي قرارگرفت افزود : منطقه ما منطقه حساسي است و مشكلات مختلفي را در گذشته و حال دارد كه نمونه  آن بحران افغانستان بود كه  ايران و پاكستان به عنوان دو كشور مهم اين  منطقه مي توانند نقش مثبتي را در حل بحرانهاي اين منطقه و توسعه صلح و ثبات و امنيت در منطقه ايفا كنند .

وزير خارجه با اشاره به بررسي مسائل منطقه از جمله افغانستان و عراق در مذاكرات مقامات دو كشورايران و پاكستان افزود :  روابط دو كشور داراي ظرفيتهاي فراواني براي گسترش است و زمينه هاي اقتصادي و تجاري و بازرگاني قابليت رشد زيادي دارد و در واقع  تمام ظرفيتها در روابط في مابين واقعيت پيدا نكرده است .

خرازي تصريح كرد : دراين ديدار مذاكراتي در جهت موافقتنامه هاي تجاري تدريجي كه مقدمه اي براي تجارت آزاد بين دو كشور است انجام گرفت كه مي تواند  سطح روابط اقتصادي و بازرگاني دو كشور را ارتقا  بخشد .

 وزير امورخارجه پاكستان نيز پس از مذاكراه با همتاي ايراني خود گفت :  در روابط ايران و پاكستان پتانسيل لازم براي گسترش روابط تحقق نيافته است و بايد كارهاي بيشتري انجام شود
خورشيد محمود قصورى افزود : روابط فرهنگي و جغرافيايي  ايران و پاكستان داراي قدمتي هزار ساله است و هزاران پاكستاني هر ساله از ايران ديدن مي كنند كه اين در گسترش روابط في مابين موثر است  .

وي افزود : در مذاكرات خود با خرازي در خصوص مسائل منطقه اي و بين المللي گفتگو كرديم،  ايران و پاكستان در مسئله افغانستان داراي نكات مشترك فراواني هستند .

قصوري تصريح كرد :  در اين ديدار در خصوص ر.وابط پاكستان و هندو خط لوله گاز  گزارشي را به وزير خارجه ايران ارائه كردم ودو طرف  اميدوارند كه گامهاي اساسي نيز  جهت گسترش روابط بر داشته شود .ما  بسيار مشتاق هستيم كه اين مذاكرات ادامه يابد و اين ميل نيز در وزيرامورخارجه هند نيز وجود دارد.
 
وي افزود : بايد روابط و ارتباط دو كشورايران و پاكستان  نزديكتر شود و  بيش از گذشته افزايش يابد وپرويز مشرف  رييس جمهور و نخست وزير پاكستان بر گسترش روابط با ايران تاكيد دارند .
 

استيضاح وزير را ه:

سخنگوي فراكسيون وفاق و كارآمدي گفت : شوراي اجرايي اين فراكسيون با توجه به درخواست موكد جمعي از اعضاي اين فراكسيون مبني بر استيضاح وزير راه و ترابري با تاكيد بر لزوم اعلام وصول و انجام فرآيند طبيعي و قانوني استيضاح تصويب كرد : تصميم‌گيري مقتضي براي استيضاح خرم ظرف دو روز آينده با حضور كليه اعضا انجام خواهد شد.
سخنگوي فراكسيون وفاق و كارآمدي  در گفتگو با خبرنگار پارلماني "مهر"، بااشاره به بررسي استيضاح خرم در نشست اخير شوراي اجرايي موقت فراكسيون وفاق و كارآمدي تاكيد كرد : هراستيضاحي بايد فارغ از مصداق، فرآيند طبيعي و قانوني خود را طبق آيين ‌نامه داخلي مجلس طي كند .

 ربوده شدن ديپلمات وخبرنگاران ايراني:
ربوده شدن كنسول و خبرنگاران خبرگزاري ايرنا درعراق بخش مهمي از اخبار رسانه هاي داخلي ايران را به خود اختصاص داد. درهمين راستا خليل سلمان الصبيحى كاردار عراق در تهران به وزارت امورخارجه فراخوانده شد و مراتب اعتراض شديد جمهورى اسلامى ايران نسبت به دستگيرى خبرنگار و كاركنان محلى دفتر ايرنا در بغداد به وى ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاري مهر ، رييس اداره رسانه هاى وزارت امور خارجه ايران، دستگيرى خبرنگارخبرگزاري جمهوري اسلامي  را، اقدامى غيرقانونى و غيرقابل قبول دانسته و خواستار رسيدگى فورى مقامهاى عراقى و آزادى سريع آنان و همچنين روشن شدن وضعيت ديپلمات ناپديدشده جمهورى اسلامى ايران در عراق شد.

كاردار عراق با ابراز تاسف شديد از وضعيت پيش آمده ، اظهارداشت كه سريعا موضوع را از مقامات كشورش پيگيرى و اقدامات لازم را براى آزادى آنها به عمل آورده و نتيجه را به وزارت امور خارجه ايران اعلام خواهد كرد.

پيشترسفارت ايران در بغداد در اين زمينه در نامه اي به وزارت امور خارجه عراق خواستار پيگيري اين مسئله و سرنوشت خبرنگاران و اعضاي دفتر خبرگزاري جمهوري اسلامي در بغداد شده بود.

"مصطفى دربان " خبرنگار و مسئول دفتر نمايندگى ايرنا و دو همكار عراقى وى، شامگاه دوشنبه توسط چند تن از ماموران پليس عراق بازداشت شدند.

مصطفي دربان مدير دفتر خبرگزاري جمهوري اسلامي در بغداد به همراه اعضاي اين دفتر خفاجي و محسن مدني خبرنگاران محلي و ابوعلي راننده دفتر در ساعت 10 صبح روز دوشنبه گذشته  ازسوي افراد ناشناس ربوده شده و به محل ناشناسي منتقل شدند.پليس عراق درواكنش به اين حادثه ، از محل نگهداري ربوده شدگان و هويت ربايندگان اظهار بي اطلاعي كرد.

 تحويل استوارنامه سفيرايران به رييس جمهورمالي:

محمد سليماني سفير جمهوري اسلامي ايران در مالي طي يك مراسم رسمي استوار نامه خود را به آمادو توماني توره رييس جمهوري مالي تحويل داد . 
در اين مراسم كه وزير امور خارجه  مالي نيز حضور داشت سفير كشورمان پس از شركت در مراسم ويژه گارد رياست جمهوري و تقديم استوار نامه طي سخناني جايگاه و اهميت روابط دو كشور و همكاريهاي چند جانبه را مورد تاكيد قرار داده و بر تقويت هر چه بيشتر روابط و همكاري با دول افريقايي بويژه مالي از طريق حضور فعال تجار و افزايش رايزنيهاي سياسي در اجلاس هاي سران اتحاديه افريقا را مورد اشاره قرار داد .سفير كشورمان در پايان پيام دعوت رياست جمهوري را از رييس جمهور مالي براي سفر به ايران را به وي ابلاغ كرد .

توماني توره در اين ديدار پيگيري و گسترش روابط بين دو كشور را در همه زمينه ها خواستار و ضمن تشكر از دعوت رياست جمهوري اسلامي ايران اشتياق خود را براي سفر و آشنايي نسبت به دستاوردهاي متنوع ايران اعلام نمود .

 معارفه استاندار خراسان جنوبي :
مراسم معارفه استاندار خراسان جنوبي، به مركزيت بيرجند، با حضور وزير كشور، استانداران خراسان رضوي و سيستان و بلوچستان، ائمه جمعه و جمعي از مسئولان اين استان تازه تاسيس روز پنجشنبه در شهر بيرجند برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، عبدالواحد موسوي لاري وزير كشور در بدو ورود به بيرجند در ميدان اصلي اين شهر مورد استقبال مردم قرار گرفت و در سخنان كوتاهي با قدرداني از حضور مردم و شهروندان اين شهر، از اينكه تاسيس استان خراسان جنوبي كه از آرزوهاي مردم اين منطقه بوده، عملي شده، ابراز خرسندي كرد.

وزير همچنين در جلسه شوراي اداري استان خراسان جنوبي، كه در دانشگاه صنايع و معادن بيرجند برگزار شد، در سخناني، هدف تقسيمات كشوري جديد را ايجاد امكان بهتر براي خدمت رساني به مردم به منظور مشخص شدن حوزه مسئوليت مديران متناسب با امكانات و استعدادهاي هر استان عنوان كرد.

وي با تاكيد بر اينكه تقسيمات كشوري شرط لازم توسعه است اما شرط كافي نيست، تصريح كرد: شرط كافي براي توسعه كشور، همگرايي و وفاق در جامعه و استفاده از منابع انساني متخصص و نخبه است.

موسوي لاري در ادامه اضافه كرد: با ايجاد استان خراسان جنوبي، چشممان به آينده بهتر و توسعه اين منطقه دوخته شده است.

وي از استاندار جديد خواست كه با توجه به آشنايي كافي با مراكز سياسي و اداري كشور، امكانات لازم را براي استان جديد خراسان جنوبي اخذ و آنها را به سوي اين استان بسيج كند.

در اين مراسم ابراهيم رضايي بابادي استاندار استان خراسان جنوبي از اعتماد دولت و وزارت كشور براي سپردن مسئوليت استانداري اين استان تازه تاسيس تشكر كرد و گفت: مهم ترين كار من تدوين سند توسعه استان است كه در اين راه از تجارب موجود در استان خراسان استفاده خواهيم كرد.

 

کد خبر 103059

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha