کریم عابدی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به رای قضات انگلیس به لغو تحریم بانک ملت اظهارداشت: نظر منفی نسبت به اقدامات دولت یک کشور از سوی نهادهای حقوقی همان کشور موضوع جدیدی نیست و اگر دادگاههای کشورهایی چون انگلیس به سراغ دولتهایشان وعملکرد آنها بروند موضوعاتی از این قبیل که در نتیجه آن ظلمی به ملت و کشوری روا داشته شده است بسیار مشاهده خواهند کرد.
وی گفت: بهتر است دادگاه ها در انگلیس به اقدامات و بررسی های خود عمق بیشتری دهند تا در نتیجه آن به عملکرد ظالمانه و جنایات دولتشان پی برده و افکار عمومی خود را نسبت به آن بیدار و آگاه کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس تصریح کرد: پیگیری اقدامات خلاف قوانین بین المللی صورت گرفته از سوی دولتها توسط دادگاهها می تواند دولتها را وادار به عذرخواهی کند و یا اینکه مقامات کشورها را به دادگاه بکشاند.
وی افزود: دادگاه انگلیس می توانست تونی بلر را به خاطر جنایاتش در عراق به عنوان یک جنایتکار به دادگاه کشانده و به جرایم آن رسیدگی کند.
عابدی یادآور شد: اگر قضات تحت فشار و دیپلماسی سیاسی نباشند و همواره مستقل عمل کنند قطعا به موارد بیشتری در این زمینه خواهند رسید.
وی دیپلماسی پارلمانی ایران درخصوص نوع رابطه با انگلیس را زمانی موثر خواند که دولت این کشور را مجبور به عذرخواهی از اقداماتش علیه جمهوری اسلامی ایران کند.
عابدی یادآور شد: درصورتی که این عذرخواهی از سوی انگلیسی ها انجام نشود قطعا روابط جمهوری اسلامی ایران با انگلیس در حوزه روابط دیپلماسی ، اقتصادی و فرهنگی کاهش خواهد یافت.
نظر شما