فاطمه توده دهقان در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: زیستگاه مار لطیفی در یکی از مناطق استان تهران قرار دارد و باید شرایط لازم برای نجات این جاندار از خطر انقراض فراهم شود.
وی ادامه داد: مار لطیفی (دماوندی) به دلیل در معرض خطر انقراض بودن در فهرست سرخ قرار گرفته و نباید اجازه دهیم نسل این حیوان منقرض شود زیرا به طور کلی انقراض جانوران ممکن است آثار نامطلوب زیست محیطی به همراه داشته باشد.
این مسئول بیان کرد: لازم است محیط زیست و سایر دستگاه های ذیربط برای حفظ گونه های مختلف جانوری از جمله مار لطیفی به شکل جدی وارد عمل شوند و اجازه ندهند نسل هیچ یک از جانوران منقرض شود.
ذخیره سلولهای تولیدمثلی جانوران از راهکارهای نجات آنها از خطر انقراض است
توده دهقان در بخش دیگری از سخنان خود نیز عنوان داشت: البته راهکارهای دیگری برای نجات جانوران از خطر انقراض نسل وجود دارد که ذخیره سلولهای تولیدمثلی جانداران در حال انقراض یکی از آنها است.
وی ادامه داد: این امر کمک می کند زمینه های نابودی نسل یک جاندار تا حد زیادی از بین برود و راحتتر بتوانیم نسل آن را حفظ کنیم.
موسسه رازی فعالیتهایی را جهت حفظ نسل مار لطیفی آغاز کرده است
توده دهقان در بخش دیگری از سخنان خود نیز اظهار داشت: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی فعالیتهای را جهت حفظ نسل مار لطیفی آغاز کده است.
وی ادامه داد: در این زمینه، سلولهای تولید مثلی جانور را ذخیره می کنیم و مجری این طرح نیز بنده هستم.
این مسئول بیان کرد: تکثیر آزمایشگاهی از دیگر راهکارها در این زمینه است که در این خصوص نیز موسسه رازی فعالیتهایی را در دست اجرا دارد.
سم مارها استفاده های درمانی دارد
توده دهقان در آخرین بخش از سخنان خود نیز خاطرنشان کرد: به طور کلی، سمی که از مارها گرفته می شود، استفاده های علمی و درمانی دارد که این امر، ضرورت حفظ نسل مارها را بیش از پیش آشکار می کند.
وی ادامه داد: علاوه بر سرمهای درمانی که از سم یادشده گرفته می شود، برخی فرآورده های دارویی بعضی از بیماری های لاعلاج نیز ممکن است از طریق سم به دست آید و تولید شود.
مسئول آزمایشگاه خزندگان سمی موسسه رازی یادآور شد: البته همانگونه که گفته شد، حفظ نسل جانداران تنها به دلیل استفاده های بشری ضرورت ندارد بلکه حفظ نسل آنها از نظر زیست محیطی نیز اهمیت فراوانی دارد.
نظر شما