مهندس محسن جاوري كارشناس و عضو هيأت علمي ميراث فرهنگي استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي "مهر، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت : در خيابان چهار باغ عباسي اصفهان قسمتي بين دو مسير ماشين رو با 6 متر عرض وجود دارد كه در حال حاضر به عنوان پياده رو از آن استفاده مي شود ، عمليات خاكبرداري باستان شناسي در اين منطقه انجام خواهد شد .
وي افزود : كف چهار باغ عباسي اصفهان ، با خاكريزي هاي متعدد كه طي سالها انجام شده است ، بسيار بالاتر از سطح اوليه آن است .
عضو هيأت علمي ميراث فرهنگي استان اصفهان تصريح كرد : در حال حاضر كف چهار باغ عباسي كه در دوران صفويه ساخته شده ، در زير خاك مدفون است .
وي اين افزايش ارتفاع را در بخشي از نقاط چهار باغ 80 سانتي متر و در نقاطي ديگر حتي تا 5/2 متر اعلام كرد كه كمترين افزايش ارتفاع مربوط به منطقه نزديك مدرسه چهار باغ و بيشترين افزايش ارتفاع ، مربوط به بخش نزديك ميدان انقلاب است .
جاوري در مورد چگونگي تشخيص سطح اوليه چهار باغ ، گفت : اميدوار هستيم با استفاده از مستنداتي چون يادداشت هاي جهانگردان ، عكس ها و تصاويري كه از دوران صفويه ، از اين منطقه به جاي مانده است ، سطح اوليه بنا را تشخيص و بر اساس آن اقدام كنيم .
وي با تأكيد بر اينكه هدف از حفاري باستان شناسي پياده رو چهار باغ عباسي نمايان كردن كف تاريخي دوران صفويه است ، گفت : كار حفاري از 31 مرداد ماه آغاز و پيش بيني شده تا 2 ماه ديگر به پايان برسد .
وي در مورد اعتبارات اين فعاليت گفت : شهرداري منطقه يك اصفهان هزينه اقدام فوق را تأمين خواهد كرد .
عضو هيأت علمي ميراث فرهنگي استان اصفهان در مورد بحث هايي كه در مورد عبور مترو از چهار باغ عباسي وجود دارد ، گفت : ما همچنان اميدوار هستيم با تصميم گيري هايي كه در سطح كلان صورت مي گيرد ، عبور مترو از چهار باغ به طور كامل منتفي شود ، در عين حال ، ما همچنان در راستاي اهداف از پيش تعيين شده خود در ميراث فرهنگي فعاليت خواهيم كرد .
پياده رو چهار باغ عباسي اصفهان كه به دوران صفويه تعلق دارد ، طي دو ماه حفاري باستان شناسي مي شود تا به سطح اوليه برسد .
کد خبر 106126
نظر شما