دکتر مهران مرعشیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در سال 2005 حدود 300 میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم بودند که 350 هزار نفر آنان فوت شدند و در همان سال 210 میلیون نفر مبتلا به بیماریهای انسداد مزمن ریه بودند که سه میلیون نفر آنان فوت شدند.
حدود 70 کشور در گروه گارد یا همپیمانی جهانی در برابر بیماریهای مزمن تنفسی عضو هستند و هر کدام نماینده ای در جامعه خود دارند.
مرعشیان با اشاره به تشکیل گروه گارد از خرداد 1387 در ایران، افزود: به مناسبت هفته سلامت، معاینه رایگان ریه و تست عملکرد ریوی شهروندان را روز دوشنبه در 10 منطقه تهران انجام می دهیم.
کارشناس ارشد بهداشت عمومی با تاکید بر اینکه بیماریهای مزمن غیرواگیر از شیوع بالایی برخوردار است، گفت: این معاینات از ساعت 9 صبح الی 16 در خانه سلامت شهرداری تهران انجام می شود.
مرعشیان از حضور یک فوق تخصص ریه به همراه دستگاه اسپیرومتری (تست ریه) در خانه های سلامت خبر داد و افزود: بر اساس آمار سال 1382، حدود 850 سال از عمر هر 100 هزار نفر ایرانی به دلیل ناتوانی یا مرگ و میر بر اثر آسم یا بیماریهای انسدادی مزمن ریه هدر رفته است.
بر همین اساس، به ازای هر 10 میلیون نفر هشت هزار و 500 سال هدر رفت عمر داشته ایم که برای جمعیت 70 میلیونی حدود 59 هزار و 500 سال می شود.
هماهنگ کننده کشوری گروه گارد، از چاقی و اضافه وزن، مصرف دخانیات، سوختهای جامد، دیابت، تغذیه نامناسب و آلاینده های شغلی و مصرف الکل به عنوان عوامل بروز بیماریهای مزمن تنفسی نام برد و گفت: سیگار به عنوان مهمترین عامل خطر برای بیماریهای مزمن تنفسی است.
نظر شما