به گزارش خبرنگار مهر، معاونت سینمایی در ادامه این جلسه به تشریح سیاستهای سینمایی پرداخت و افزود: در بخش اول سیاستهای سال 89 اولویتهای موضوعی را مطرح کردیم. این اولویتهایی که عنوان شده قرار نیست با یک نگاه خشک و جدی به فیلم تبدیل شوند، حتی میتوانند در قالب طنز نیز باشند. این اولویتها عبارتند از: مفاهیم دینی و قرآنی، عترت و اهل بیت، مهدویت، تحکیم خانواده، کودک و نوجوان، فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، انقلاب اسلامی، تاریخ اسلام و معاصر، جنگ نرم، رویارویی استکبار با ایران، دفاع مقدس، موضوعات سیاسی، مفاخر و مشاهیر و دستاوردهای علمی و فناوری است.
خسرو سینایی و مهستی بدیعی
وی افزود: جالب است درباره بحث ورود آمریکا در منطقه فیلمسازان آمریکایی آثار زیادی تولید کردند، اما فقط در جشنواره سال گذشته یک فیلمساز جوان در این ارتباط فیلمی ساخته که قابل تقدیر بود. در بخش انرژی هستهای نیز دوستان ما در این سازمان باید راه را باز کنند تا فیلمسازان بتوانند در این ارتباط اثری تولید کنند.
معاونت سینمایی در بخش رویکردهای سیاستهای سینمایی عنوان کرد: اعتدال در تمامی جنبههای سینما و فیلمسازی، تقسیم عادلانه فرصتهای کاری، نفی تمرکزگرایی، تشکیل شورای عالی سینما، مشارکت فکری با نخبگان، جذب مخاطبین بالقوه، فناوری و رونق تولید باید مورد توجه قرار گیرد.
وی درباره این بخش توضیح داد: تشکیل شورای عالی سینما یک اتفاق بزرگ است. وقتی ساختار تشکیلاتی آن مشخص شود و با دو فوریت در شورای هنر به تصویب برسد، این شورا شکل خواهد گرفت .
شمقدری افزود: نگاههای جدید در سینما چندین برابر شده است. در حوزه جذب مخاطب هم باید روشهایی پیدا کنیم تا تنوع ایجاد شود. همچنین تشویق به استفاده از فناوری پیشرفته و مدرن از پیش تولید تا پس تولید و نمایش ضامن دستیابی سینما به سطح قابل قبولی از استانداردها است.
وی درباره بخش شیوههای اجرایی سیاستهای سینمای عنوان کرد: سرفصلهای این بخش عبارتند از: پژوهش و فیلمنامه، فیلم فاخر، کارگردانان اول، پروانه ساخت، شاخص گذاری استانداردها و نمایش خانگی. تصمیم داریم از پژوهش و نگارش فیلمنامه حمایت کنیم و از پیوند آنها با نهادهای علمی- پژوهشی، مراکز دینی و تربیتی استقبال میشود. برای فیلم فاخر نیز تعریف جدیدی اعمال خواهیم کرد و ذیل آن عمل میکنیم. فیلم فاخر به دو گونه از آثار که شامل آثاری با موضوع ویژه و ارزشمند و نیز فیلمهایی با تولید عظیم و سنگین اطلاق میشود.
سجادپور،جواد شمقدری و احمد میرعلایی
معاونت سینمایی در ارتباط با پروانه ساخت عنوان کرد: این گذرگاهی است که همه ما باید از آن رد شویم و مانند شب اول قبر است. اگر که ما بخواهیم به نسبت تعداد فیلمسازان به همه آنها پروانه ساخت بدهیم در سال با تعداد زیادی فیلم روبرو میشویم در صورتی که ظرفیت اکران ما کمتر است البته در بحث اکران نیز ما برنامه ریزیهایی نیز خواهیم داشت.
فیلمها را به دو بخش اکرانی و غیراکرانی تقسیم میکنیم.برای فیلمهای اکرانی کف سالانه 50 اثر در نظر گرفتیم.در بخش فیلمهای غیراکرانی هم حمایتهای ویژهای در نظر گرفتهایم. |
وی با اشاره به تقسیم فیلمها به دو بخش سینمای اکرانی و غیراکرانی گفت: تصمیم گرفتیم فیلمهای آماده نمایش را به دو بخش اکرانی و غیراکرانی تقسیم کنیم. برای فیلمهای اکرانی کف سالانه 50 فیلم در نظر گرفتیم . اما بخش غیراکرانی همه ویژگیهای فیلمهای اکرانی را دارد غیر از اکران عمومی. در همین راستا میخواهیم به سمتی برویم که در یک دوره سه ساله و یا 5 ساله بتوانیم یک سوم نیاز سینمای ایران را به تلویزیون بفروشیم. تلویزیون میتواند سالیانه 250 فیلم بخرد و پخش کند .البته آثارغیراکرانی میتوانند در هفتههای فیلم و یا حوزههای دیگر پخش شود.
شمقدری در ادامه توضیح داد: بخش اکرانی و یا غیراکرانی بودن فیلمها در زمان دادن پروانه ساخت مشخص میشود و اگر هم در این ارتباط اشتباهی صورت گرفته باشد حتماً در زمان گرفتن پروانه نمایش این موضوع اصلاح خواهد شد. در بخش فیلمهای غیراکرانی حمایتهای ویژهای در نظر گرفتهایم.
وی درباره کارگردانان کار اول در ادامه توضیح داد: این فیلمسازان جوان باید از فناوری روز استفاده کنند. در این حوزه باید فیلمهای اول خود را با دوربینهای دیجیتال بسازند. درست است که ما نمیتوانیم تا چند سال آینده پخش اکران دیجیتالی داشته باشیم اما آنها باید از فناوری های روز در کار اول خود بهره ببرند. در همین زمینه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی این فیلمها را با هزینه خود به 35 تبدیل میکند.
معاونت سینمایی با اعلام خبری درباره گرفتن پروانه ساخت گفت: از امسال در جشنواره فیلم فجر در کنار جوایز دیگر به تهیه کنندگان و کارگردانانی که نامزد دریافت بهترین فیلم یا بهترین کارگردانی بودند،یک ساعته بدون ورود به شورا، پروانه ساخت داده میشود. آنها میتوانند بدون طرح موضوع در زمانی بسیار کوتاه پروانه ساخت کار بعدی خود را دریافت کنند. البته این یک روش آزمایشی است و امیدواریم جواب دهد.
وی همچنین درباره استانداردسازی فیلمهای سینمایی گفت: از این پس عملکرد سالانه تهیه کنندگان براساس شاخص های فیلم استاندارد ارزشیابی شده و به اعتبار آثار تولیدی به چهار گروه تقسیم خواهد شد. تهیه کنندگان گروه یک سالانه امکان تولید سه فیلم، گروه دو، 2 فیلم، گروه سه یک فیلم سینمایی خواهند داشت و تهیه کنندگان گروه 4 یکسال از دریافت پروانه محروم خواهند بود. تهیه کنندگانی که دو بار در رتبه 4 ارزیابی قرار گیرند مجوز تهیه کنندگی آنها لغو میشود.
عملکرد سالانه تهیهکنندگان براساس شاخصهای فیلم استاندارد ارزشیابی شده و به اعتبار آثار تولیدی به چهار گروه تقسیم خواهد شد. |
شمقدری در ادامه بخش شیوههای اجرایی به چند سرفصل اشاره کرد و افزود: تولیدات مشترک، سینمای مستند، جوان و انیمیشن، بازیهای رایانهای، نمایش و اکران عمومی، اکران محدود، توزیع و بازاریابی، نمایش جهانی، موسسه جشنوارهها و ... از دیگر بخشهای شیوههای اجرایی سیاستهای سینمایی است.
وی تاکید کرد: در نظر داریم در حوزه زیرساختها کارهای زیادی انجام دهیم. یکی از آنها تجیمع دفاتر سینمایی است که البته مکانی نیز در این ارتباط دیده شد و همچنین به دولت نیز پیشنهاداتی ارایه شده است. اگر بتوانیم حوزه سینما و همه بخشهای آن شامل لابراتوار، استودیوها و دفاتر سینمایی را از تهران خارج می کنیم.
در بخش چهارم سیاستهای سینمایی سال 89 که شامل حمایت ها است، آمده: تشویقهای ویژه، تجهیزات و فناوریهای نوین، تاسیس صندوق حمایت از سینمای ملی، زیرساختها، سالن و پردیسهای سینمایی، شهرک و دهکدههای سینمایی، ساماندهی مراکز خدمات سینمایی و کاخ جشنواره.در بخش پنجم نیز که عنوان بایستهها دارد میتوان به رسانه ملی، مدیریت واحد کلان و سینما و سایر سازمانها اشاره کرد.
اگر بتوانیم حوزه سینما و همه بخشهای آن شامل لابراتوار، استودیوها و دفاتر سینمایی را از تهران خارج میکنیم. |
در این نشست که ساعت 10:15 صبح در ارشاد برگزار شد، هنرمندانی چون حسن بشکوفه، مسعود بهنام، محمد سریر، مصطفی و مرتضی رزاق کریمی، مونا زندی، طهورا ابوالقاسمی، علی معلم، سعید تهرانی، فرشته طائرپور، منوچهر شاهسواری، پوران درخشنده، انسیه شاه حسینی، منیژه حکمت، غلامرضا موسوی، داریوش بابائیان، مهدی مسعود شاهی، مرتضی شایسته، مسعود جعفری جوزانی، حسین قناعت، مجید مدرسی، سیامک شایقی، امیر واجدسمیعی، مهدی صباغ زاده، محمدرضا اعلامی و ... حضور داشتند.
نظر شما