۶ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۸:۵۳

نفوذ رسانه‌های غربی بنیان ‌خانواده را تضعیف کرده ‌است

نفوذ رسانه‌های غربی بنیان ‌خانواده را تضعیف کرده ‌است

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اهمیت نهاد خانواده در ادیان و به ویژه دین اسلام گفت: حفظ ارزشهای دینی محتاج تحکیم اساس خانواده است و برای حفظ اساس خانواده باید از حاکمیت رسانه‌های غربی در خانواده جلوگیری کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین همایش بین المللی "زنان مسلمان اندیشمند" با حضور دکتر حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و دکتر مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطت اسلامی، محسن پاک آئین معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و صدیقه حجازی مدیر کل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از زنان اندیشمند جهان اسلام صبح روز یکشنبه 5 اردیبهشت در حسینیه الزهرای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز به کار کرد.

در ابتدای این نشست دکتر حداد عادل با اشاره به اهمیت نهاد خانواده در ادیان مختلف و به ویژه در دین اسلام، گفت: خانواده یک نهاد اجتماعی اصلی و مهم است. این نهاد کارکردهای متعدد و مهمی دارد که اگر این کارکردها در اثر تضعیف نهاد خانواده از دست برود جانشینی برای آن کارکردها نمی‌توان پیدا کرد.
 
وی افزود: برای شناختن بهتر جایگاه خانواده می‌توانیم این نهاد را با مدرسه در جامعه مقایسه کرد. مدرسه عامل و وسیله انتقال علم به نسل آینده است. اما خانواده در مقایسه با مدرسه نهاد انتقال فرهنگ است. خانواده مسیر و مجرای طبیعی انتقال فرهنگ از یک نسل به نسل دیگر است. اگر خانواده سست شود فرهنگ، عقاید، دین و ارزشهای اخلاقی سست می‌شوند و سنتها و آداب از میان می‌روند.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: جایگاه اصلی برای تربیت دینی، معنوی و فرهنگی در هر جامعه‌ای محیط خانواده است. جامعه شناسان، خانواده را به یک هسته سخت تشبیه می‌کنند که به سختی می‌شکند. در جوامعی که میان فرهنگ خانوده و فرهنگ حاکم بر جامعه تضاد باشد افراد سعی می‌کنند فرهنگ مطلوب خود را در محیط خانوده حفظ کنند و آنرا از دستبرد فرهنگ حاکم بر جامعه محفوظ نگاه دارند.
 
وی تصریح کرد: اگر فرهنگ حکومت با فرهنگ خانوده در تضاد باشد افراد سعی می‌کنند فرهنگ مطلوب خود را در محیط خانواده حفظ کنند و آنرا از دستبرد فرهنگ حاکم بر جامعه حفظ کنند و نگاه دارند.
 
حدادعادل افزود: نمونه‌ای از این مورد را در وضع ایران پیش از انقلاب اسلامی می‌توان مشاهده کرد. پیروزی انقلاب اسلامی را می‌توان نتیجه فرهنگ محفوظ مانده در محیطهای خانواده دانست. در آن زمان حکومت حاکم با فرهنگ اسلامی و دینی سازگاری نداشت و از این فرهنگ حمایت نمی‌کرد. مردم متدین فرهنگ خود را در محیط خانواده حفظ می‌کردند. این فرهنگ در پیروزی انقلاب اسلامی یکپارچه شد.
 
وی با اشاره به تأثیر منفی رسانه‌ها در دوران معاصر بر نهاد خانواده تصریح کرد: در دوران ما استقلال خانواده و استحکام آن به دلیل وسعت رسانه‌ها و فناوری‌های نوین در عرصه رسانه‌های گروهی تضعیف شده است. خانواده در دوران ما قدرت و اهمیت گذشته خود را ندارد. عامل این تضعیف در درجه اول رسانه است. رسانه عامل حضور نهادهای بیرون از خانواده به خصوص نهادهای حاکم بر جامعه در درون خانواده است. رسانه و به ویژه تلوزیون نماینده بیرون خانواده در درون خانواده است. فرزندان آنقدر که پای تلوزیون می‌نشینند پای صحبت پدر و مادر نمی‌نشینند. بچه‌ها آنقدر که از تلوزیون می‌آموزند از نسل گذشته نمی‌آموزند.
 
حداد عادل تأکید کرد: اگر رسانه‌ها در خدمت خانواده باشند و اگر فرهنگ رسانه، فرهنگ دینی و معنوی باشد می‌تواند فهم افراد خانواده را از دین و معنویت بالا ببرد. رسانه می‌تواند آموزشهای لازم را در عرصه‌های مختلف به خانواده بدهد. اما اگر فرهنگ حاکم بر رسانه با فرهنگ خانواده در تضاد باشد، خانواده به شدت آسیب می‌بیند.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نفوذ رسانه‌های غربی در کانون خانواده تصریح کرد: در روزگار ما با کمال تأسف، رسانه‌های غربی از طریق ماهواره و اینترنت بر خانواده‌های جهان اسلام تا حدود زیادی حاکمیت پیدا کرده اند. رسانه‌های غربی با ارزشهای متضاد فرهنگ اسلامی به درون خانواده‌ها راه پیدا کرده‌اند و بنیاد خانواده به این دلیل در معرض خطر قرار گرفته است.
 
وی با اشاره به اهمیت نهاد خانواده در ادیان تصریح کرد: خانواده نهاد مقدسی است و هر جا دین باشد خانواده محترم است. در همه جوامع دینی، خانواده به درجات مختلف معنای دینی دارد. در همه ادیان و به ویژه اسلام تشکیل خانواده یک امر عرفی و ادارای نیست بلکه یک امر معنوی و مقدس است. با تضعیف دین، هویت و کیان جوامع اسلامی از دست می‌رود و ما ملتهای مسلمان برای آنکه هویت خود را حفظ کنیم و مستقل باقی بمانیم و محو نشویم باید ارزشهای دینی خود را حفظ کنیم که حفظ این ارزشها محتاج تحکیم اساس خانواده است و برای حفظ اساس خانواده باید از حاکمیت رسانه‌های غربی در خانواده جلوگیری کرد.
کد خبر 1070518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha