به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر شنبه در جمع اساتید و مدیران مراکز حوزه های علمیه خواهران استان تهران طی سخنانی به تاسیس نهادهای علمی و تربیتی با مقتضیات دینی متناسب با آن اشاره کرد و اظهارداشت: سالها قبل از انقلاب اسلامی آیت الله قدوسی و آیت الله شرعی این اهتمام را داشتند که حوزه های علمیه خواهران به وجود آید که به دلیل شرایط آن زمان و گرایشات روشنفکرمابانه این امر شجاعت خاص خود را می طلبید.
وی افزود: آنچه شهید مطهری در مسایل حجاب و حضور زن در عرصه اجتماع سخن می گفت این الگوها بود ایشان با پرده نشینی زنان مخالف بود اما حضور زن در اجتماع را در طراز یک زن مسلمان مد نظر داشت. آنچه در طراز جمهوری اسلامی مهم است این است که جامعه پویا باشد و زنان با عفاف در جامعه حضور داشته باشند.
رئیس مجلس گفت: حجاب در ایران باستان، قوم یهود و هند آثار تاریخی دارد حال اینکه انگیزه ها چه بوده و چه طور شد که اعراب جاهلی حجاب را کنار گذاشتند نیاز به کاوش دارد.
نماینده مردم قم خاطرنشان کرد: به گفته شهید مطهری حجاب در دوره های گذشته فقط به خاطر پوشش نبود بلکه به خاطر نگاه عجیب و غریب به زنان خوش رو بود که مردان زنان خود را مخفی می کردند اما حجاب در اسلام متاثر از این نگاه نیست آنچه در اسلام است طراز فکر اسلامی درباره زنان در اجتماع است نه مخفی شدن آنان.
لاریجانی تصریح کرد: مسئله حجاب فقط به امنیت اجتماعی برنمی گردد زیرا چشمان بیماری که می تواند امنیت بانوان را مختل کند همچنان به نحو اشد در غرب وجود دارد اما مسئله حجاب یک مسئله رکنی در جامعه اسلامی است و به فلسفه مهمتری بر می گردد که شامل شخصیت سازی فردی در تفکر اسلامی ، کانون سالم خانواده و مختصات یک جامعه پیشرو است.
وی گفت: اساس خلقت به این است که انسان طوری حرکت کند که استعدادهای فطری به بالفعل برسید. غرب با تفسیری از آزادی در سالهای اخیر موجب حضور زن و مرد در اجتماع شد و این موجب شد تا برخی شاخه ها در غرب ترقی یابد اما افراط در این زمینه برخی استعدادها را نادیده گرفت و موجب افراط گرایی شد و برخی مولفه ها دچار نارسایی شد.
لاریجانی ادامه داد: خانواده سالم خانواده ای است که افراد آن سیر تکاملی برای استعدادهای خود را پیدا کنند.
رئیس مجلس بر ضرورت وجود امر به معروف ونهی از منکر در جامعه تاکید کرد و گفت: مسئولان جامعه باید نقد پذیر باشند همه مسئولان باید ازنظر فساد سیاسی، اقتصادی و رفتارهای اجتماعی تحت نظر باشند همچنان که امربه معروف ونهی ازمنکر دردیگر شئون اجتماعی لازم است. جامعه ای که از نظر نظامات اخلاقی در تراز درستی نباشد ذهن را منحرف می کند بنابراین امر به معروف و نهی از منکر درهمه نظامات اجتماعی ضروری است.
وی درخصوص آزادی فکری نیز گفت: برخی الگوها که در دیگر کشورها از فکر اسلامی مطرح می شود الگوهای ناقص است اگرآنها از آزادی فکری سخن می گویند خار و خاشاک فکری را مد نظر دارند. آزادی فکری که در تفکر اسلامی دنبال می شود این است که جوهره عقلانیت داشته باشد آنچه جامعه را واپس گرا می کند آزادی فکر نیست. ما واهمه ای نداریم بگوییم با افکاری که تحجر ایجاد می کند مخالف هستیم.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: آزادی فکر یعنی اگر کسی مکتب فکری دارد ارائه دهد اینکه در انگلیس دین ساختگی ایجاد کنند و به خورد جامعه دهند واپس گرایی و تحجر است نه آزادی فکر.
لاریجانی درادامه با تاکید بر استقلال حوزه های علمیه گفت: استقلال حوزه های علمیه اگر غنی باشند به معنای غفلت دیگر بخش ها از حوزه های علمیه نیست. اگر مدارس علمیه شکل درستی به خود بگیرد حتما فرهنگ جامعه عمیق تر خواهد شد. دستگاههای تبلیغاتی حداکثر احساس دینی را تقویت می کنند اما آنجا که افکار دینی را تقویت می کند حوزه های علمیه است.
وی خاطرنشان کرد: کار درستی که درمجلس انجام گرفت این بود که مبالغ قابل توجهی برای توسعه حوزه های علمیه درنظر گرفته شد که یک وظیفه بود و باید بیش از این به آن توجه شود.
نظر شما