پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۳۰

یثربی "15 سال شب یلدا" را کارگردانی می‌کند

یثربی "15 سال شب یلدا" را کارگردانی می‌کند

چیستا یثربی نمایش "15 سال شب یلدا" را با موضوع مسائل اجتماعی نسل امروز به صحنه می‌برد.

یثربی به خبرنگار مهر گفت: این نمایشنامه درباره مسائل اجتماعی نسل جدید است، نسلی که تجربه‌های غریبی را در زندگی فردی و خانوادگی‌شان پشت سر می‌گذرانند. این طنز انتقادی اجتماعی را بر اساس تجربه‌های شاگردانم نوشته‌ام، مخاطب این نمایش جوانهای 15 تا 30 ساله هستند. همزمان با شروع اجرای این نمایش، کتاب آن منتشر می‌شود.

 البته یثربی پیش از"15 سال شب یلدا" نمایش "پری‌خوانی عشق و سنگ"  را به صحنه می‌برد. او در این باره  گفت: نمایش آخر این ماه در تئاتر شهر روی صحنه می‌رود. سیما تیرانداز نقش اصلی را بازی می‌کند.  این نمایشنامه با نگاهی اساطیری و تغزلی به عشق می‌پردازد و تاثیر کلام بر دگرگونی حال عاشق را نشان می‌دهد.

این نویسنده و کارگردان تئاتر ادامه داد: "پری‌خوانی عشق و سنگ" نمایش تک نفره و زنانه است که در آن از تکنیکهای نقالی، پرده‌خوانی، نمایشهای پانسوری کره و کابوکی ژاپن استفاده کرده‌ام. بازیگر زن در این نمایش هم نقال است، هم بازیگر، هم راوی و تیرانداز در این نمایش 20 نقش را تجربه می‌کند. 

یثربی افزود: "پری‌خوانی عشق و سنگ" با نگاهی که در نمایش "شعبده و طلسم" داشته‌ام نوشته شده و شبیه آثاری است که یک دهه قبل از من اجرا می‌شد در سالهای اخیر بیشتر بر موضوع‌های اجتماعی و انتقادی متمرکز بوده‌ام. این نمایش بیان پیچ در پیچ یک رویا است که در بخش چشم‌انداز جشنواره تئاتر روی صحنه رفت.

نویسنده فیلمنامه "دعوت" گفت: تمرین این نمایش را سال 86 همراه سیما تیرانداز شروع کردیم، من در آن مقطع درگیر فیلمنامه "دعوت" بودم و تمرین‌های نمایش را رها کردیم تا زمانی که پارسال متن را برای بخش چشم‌انداز جشنواره تئاتر ارائه دادیم.

وی درباره مخاطب این نمایش ادامه داد: مخاطب این نمایش در کنار زن‌ها، مردها هم هستند که می‌توانند با فضای تغزلی و اساطیری این نمایش همراه شوند. یکی از دغدغه‌های همیشگی من تاثیر کلام بر روابط انسانی و عاطفی است. درست حرف زدن موهبتی الهی است و زبان می‌تواند تاثیر عشق را بیشتر کند یا آن را ویران سازد.

یثربی گفت: سال 86 و زمانی که "دعوت" را می‌نوشتم قرار بود یک بازیگر مرد هم در این نمایش روی صحنه برود، با بازیگران حرفه‌ای سینما و تلویزیون هم مذاکره کردم اما پس از مدتی به این نتیجه رسیدم که نمایش، نمایشی زنانه است و بازیگر زن می‌تواند روایتگر دنیای مرد باشد.

موسیقی زنده و گروه همسرایان این نمایش از میثم جوادی، ابراهیم یساول‌زاده طوسی و دنا تارفی تشکیل شده است. چیستا یثربی نمایشنامه‌های "راحیل"، "سرخ سوزان"، "جریره"، "واقعه"، "رابعه"، "حیاط خلوت" و ... را نوشته است.

کد خبر 1075193

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha