پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۰ شهریور ۱۳۸۳، ۱۲:۴۹

جهانگير نصر اشرفي:

شاخص ترين نقالان و منظومه خوانان موسيقي نواحي كشور به تهران مي آيند

شاخص ترين نقالان و منظومه خوانان موسيقي نواحي كشور ، شهريورماه امسال به تهران مي آيند.

به گزارش خبرنگار موسيقي "مهر"، " جهانگير نصر اشرفي" دبير نخستين كنگره " گوسان پارسي" كه صبح امروز  در نشست خبري كنگره سخن مي گفت ، ضمن بيان اين مطلب افزود:
نخستين كنگره گوسان پارسي  از يك طرف براي مشخص ساختن بخشي از سايه روشن هاي تاريخ فرهنگ ايران زمين و از طرف ديگر براي ثبت و ضبط بخش ديگري از مواريث فرهنگ شفاهي كه در حال نابودي است، برگزار مي شود.
وي ادامه داد: كنگره گوسان پارسي با حضور استادان، سخنرانان و پژوهشگران موسيقي نواحي كشور و نيز برجسته ترين راويان موسيقي خنيايي و مجريان نقل هاي موسيقايي مناطق مختلف در روزهاي شانزدهم و هفدهم شهريورماه جاري در محل تالار انديشه حوزه هنري برگزار مي شود.
اين پژوهشگر تاريخ و فرهنگ فولكلور ايران ادامه داد: در اين كنگره علاوه بر بررسي و تبيين وجوهي از هنر نقل و نقالي و داستان پردازي و خنياگري در ايران در يك روند تاريخي تا امروز، شماري از استادان و هنرمندان برجشته موسيقي نواحي ايران از مناطقي چون خوزستان، مازندران،آذربايجان، قشقايي، تالش، خراسان ، كردستان، گيلان، كرمانشاهان ، گلستان و همچنين تعدادي از منظومه خوانان و راويان نقل هاي موسيقايي پاره فرهنگ ها در ايران، به اجراي نغماتي از موسيقي داستاني، حماسي،  اسطوره اي ، ديني مذهبي و غنايي خواهند پرداخت.
" نصري اشرفي" در ادامه اين نشست در مورد بخش هاي مختلف اين كنگره گفت: همزمان با اجراي هنرمندان، سخنرانان، جنبه هاي اساطيري، تاريخي و نيز اجتماعي و برخي موضوعات فني همچون جايگاه عروض و موسيقي در نقل ها، نسخه شناسي برخي آثار و منابع داستاني و همچنين شاكله مردم شناسي نقل ها را مورد تجزيه و تحليل قرار داده و موقعيت كنوني و آسيب شناسي هنر خنيايي ايران را مورد نقد و بررسي قرار خواهند داد.
وي افزود: همزمان با اجراي اين كنگره، مركز موسيقي حوزه هنري ، بخشي از دستاوردهاي تحقيقاتي مكتوب و صوتي اينجانب را در اين زمينه منتشر مي كند. اين آثار شامل سه سي دي و يك كتاب پژوهشي با عنوان " گوسان پارسي" است كه در اين سي دي ها ، تعدادي از نمونه نقل ها و منظومه هاي موسيقايي نواحي و در كتاب نيز ، بررسي تاريخي هنر گوساني، خنيايي و نقالي و جنبه هاي ساختاري، مضموني آنها را مورد تجزيه و تحليل قرار داده شده است.
دبير نخستين جشنواره " گوسان پارسي" ادامه داد: پس از برگزاري اين كنگره نيز، دوازده سي دي ديگر شامل حدود يكصد نمونه از نقل هاي موسيقايي نواحي ايران انتشار يافته و در اختيار محققان ، دانشجويان موسيقي و ادبيات و دوستداران اين هنر قرار خواهد گرفت.
نشست خبر گنگره  گوسان پارسي در تالار انديشه حوزه هنري برگزار شد .

کد خبر 108143

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha