میرمحمد غراوی در گفتگو با مهر در خصوص بررسی ضرورت تهیه طرح جامع مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور گفت: از آنجایی که ساحل بر اساس منابع فقهی جزء انفال محسوب می شود و متعلق به مردم است؛ لذا تصرف سواحل از سوی نهادهای عمومی و افراد حقیقی و حقوقی خلاف است به همین منظور دولت احیای حقوق عمومی را دربرنامه سوم گنجانده است.
وی عنوان کرد: آلودگی منابع آب دریاها و از سویی عقب نشینی و پیش روی آبها در دریای خزر که موجبات تجاوز به بستر دریا را فراهم کرده و در سالهای پرآبی نیزهزینه های گزافی بر شهرها و دولت تحمیل می کند، یکی دیگر از ضرورتهای تهیه طرح جامع مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی است.
معاون وزیرمسکن و شهرسازی با بیان اینکه ساحل می تواند محل فعالیت اقتصادی و ایجاد اشتغال باشد، افزود: تصرف سواحل توسط افراد حقیقی و نهادهای دولتی، پتانسیل ایجاد اشتغال در این نواحی را تحلیل می برد، ضمن اینکه در نواحی ساحلی شمال نرخ بالای بیکاری فشار را متوجه جنگلها می کند.
وی توسعه نابرابردر سواحل را از دیگر دلایل تهیه طرح مذکورخواند و تصریح کرد: عدم توسعه سواحل جنوب و سواحل استان گلستان در شمال می تواند با مکانیزم طرح مشمول توسعه قرار گیرد و فشار وارد برسواحل را نیزمتعادل کند.
غراوی با اشاره به توسعه پایدار خاطرنشان کرد: جلوگیری ازآلودگی منابع دریایی و نگاه بین نسلی به آن از دیگر ضرورتهای تهیه طرح جامع مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی است، ضمن اینکه توجه به سواحل جنوب به ویژه سواحل جنوب شرقی با ایجاد جذابیت سرمایه گذاری، کمک به تقویت علقه های ملی و تحکیم وحدت ملی همچنین جلوگیری از سوء استفاده قدرت منطقه ای و فرامنطقه ای ضرورت تهیه طرح مذکور را معنا می بخشد.
وی اظهارداشت: تعدد سازمانهای دخیل در ساحل که حدود 40 سازمان است هم اکنون مدیریت سواحل را با دشواری مواجه کرده است.
معاون وزیرمسکن و شهرسازی درارتباط با اقدامات وزارت مسکن به منظور اجرای این طرح، عنوان کرد: وزارت مسکن مقدم بر طرح مذکور از طریق وظایف جاری خود در تهیه طرحهای شهری، ناحیه ای و منطقه ای و حتی ملی از سالهای گذشته پیگیرموضوع بوده و به لحاظ ایمنی اسکان محدودیتها و مقرراتی را در این زمینه به تصویب شورای عالی مسکن رسانده است.
وی با بیان اینکه مدیریت و مسئولیت اصلی طرح مدیریت یکپارچه را سازمان بنادر و کشتیرانی خواند و افزود: وزارت مسکن و شهرسازی به عنوان عضوی از مجموعه وزارتخانه های ذی مدخل در جلسه های راهبردی این طرح شرکت کرده است.
غراوی نگاه بخشی را مشکل اصلی اینگونه طرحها دانست و گفت: اختصاص منابع لازم برای مرحله آزادسازی بخشهایی ازساحل در واقع امکان مدیریت و توسعه را فراهم می کند.
وی اعلام کرد: طرح کالبدی منطقه ای سواحل شمال و جنوب در دست تهیه است و این طرح از بعد منطقه ای حائز اهمیت است و می تواند بخشی از مشکلات در مناطق ساحلی را مرتفع کند.
معاون وزیرمسکن و شهرسازی با بیان مطلب فوق افزود: طرح کالبدی مذکور با هدف مکانیابی برای گسترش آینده شهرها و ایجاد شهرها و شهرکهای جدید، پیشنهاد شبکه شهری آینده و چگونگی استقرار آنها در پهنه کشورهمچنین سلسه مراتب میان شهرها به منظور تسهیل و مدیریت سرزمین و خدمات رسانی به مردم تهیه و اجرایی می شود.
وی عنوان کرد: طرح کالبدی سواحل جنوب هم اکنون به اتمام رسیده و طرح سواحل شمال نیزبه زودی خاتمه می یابد.
نظر شما