پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۳:۰۶

تایم تحلیل کرد :

بیانیه تهران؛ شکستی دیگر برای مخالفان برنامه هسته ای ایران

بیانیه تهران؛ شکستی دیگر برای مخالفان برنامه هسته ای ایران

یک هفته نامه آمریکایی با پرداختن به بیانیه تهران در مورد مبادله سوخت هسته ای توافق حاصل شده میان ایران، برزیل و ترکیه را عاملی برای خشم کسانی دانست که در آرزوی متوقف کردن برنامه هسته ای صلح آمیز ایران بودند.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه تایم در مطلب خود می نویسد: برای بیش از یک دهه ایران و غرب تلاش کردند تا پلی را میان نقطه نظرهای خود در مورد برنامه هسته ای تهران ایجاد کنند و هم اکنون برزیل و ترکیه دو کشوری که می خواهند به مراتب نقش بزرگتری را در عرصه بین الملل داشته باشند از یافتن فرمولی برای ایجاد این پل خبر می دهند.

این هفته نامه آمریکایی در ادامه با اشاره به بیانیه تهران می نویسد : با این وجود سوالات زیادی درباره مفاد این بیانیه وجود دارد زیرا برخی تحلیلگران معتقدند که بیانیه صادر شده موجب عصبانیت کشورهایی می شود که قصد داشتند به هر ترتیب ممکن برنامه هسته ای تهران را متوقف کنند.

تایم می نویسد : مطمئنا بیانیه تهران اعضای شورای امنیت سازمان ملل را که سوالاتی درباره شفافیت برنامه هسته ای ایران داشتند متقاعد می کند و این در حالی است که شورای امنیت در ماه های اخیر سرگرم بررسی تصویب پیش نویس قطعنامه جدید و به تبع آن تحریم های جدیدی علیه تهران بود.

به گزارش مهر، این هفته نامه در ادامه به مواضع کشورهای مختلف در مورد بیانیه تهران اشاره کرده و می نویسد: مشکل موجود در این رابطه مواضع تند آمریکا و کشورهای اروپایی است، اما در طرف مقابل چین و تا حدی هم روسیه دو عضو تاثیر گذار شورای امنیت قرار دارند که خواهان انجام مذاکره برای حل موضوع هسته ای تهران هستند.

به نوشته این هفته نامه، در شش ماه گذشته آمریکا و شورای امنیت از ایران می خواستند تا با مبادله سوخت هسته ای که به بیانیه تهران شباهت داشت موافقت کند و حتی امکان ارسال اورانیوم کمتر غنی شده ایران به فرانسه نیز مطرح بود که تهران آن را رد کرد.

تایم در بخش پایانی مطلب خود می نویسد : با صدور بیانیه تهران این احتمال شکل گرفته که برزیل و ترکیه بتوانند در گامی که آمریکا در آن شکست خورده موفق باشند اما اگر این بیانیه به تائید آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز برسد بازهم پرسش هایی درباره آن وجود دارد که مهمترین مورد آن مشخص نبودن کشور مبداء برای تبدیل اورانیوم کمتر غنی شده به سوخت هسته ای است البته برخی ادامه فعالیت هسته ای ایران را نیز یکی دیگر از پرسش های موجود در مورد این بیانیه می دانند.

به نوشته این هفته نامه، حتی در صورت پایان موفقیت آمیز این بیانیه بازهم رژیم اسرائیل نسبت به آن معترض خواهد بود اما اگر چنین نتیجه ای برای بیانیه تهران رقم بخورد و آژانس با آن موافقت کند بیانیه تهران می تواند به کاهش تنشها در خاورمیانه کمک کند.

کد خبر 1085000

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha