پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۷ خرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۵۴

گردهمایی ائتلاف تمدنها با محوریت برقراری صلح در برزیل آغاز شد

گردهمایی ائتلاف تمدنها با محوریت برقراری صلح در برزیل آغاز شد

همایش ائتلاف تمدنهای سازمان ملل سومین گردهمایی سالانه خود را از دیروز پنجشنبه 27 می ( 6 خرداد) در ریودوژانیرو برزیل با عنوان " پل میان فرهنگها، برقراری صلح" با حضور هئیتهای عالی رتبه‌ای چون رئیس جمهور برزیل، نخست وزیر ترکیه و دبیرکل سازمان ملل آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، برگزارکنندگان اعلام کردند انتظار می رود تعداد شرکت کنندگان در این همایش به 2 هزار نفر برسد، بسیاری از این شرکت کنندگان رهبران سیاسی، تجاری و دینی و همچنین فعالان جامعه مدنی هستند.

این همایش دربرگیرنده چند جلسه کاری با موضوعات مختلفی از مهاجرت تا حقوق بشر و موزش است و همچنین در کنار آن جلسات ویژه یا با محوریت شبکه های اجتماعی و اینترنتی برگزار می شود، موضوعی که به علت فیلتر شدن فیس بوک در پاکستان برسر راه اندازی صفحه ای برای نقاشی تصویر حضرت محمد(ص) انتخاب شده است.

این ائتلاف با گروه دوستان خود دارای 120 عضو است که برخی از این اعضا علاوه بر شخصیتهای عالی کشورها دربرگیرنده سازمانهای بین دولتی چون سازمان کنفرانس اسلامی و شورای اروپا هم هست.

کشورهای عضو این ائتلاف افغانستان، آذربایجان، بلاروس، بوسنی هرزگوین، ایران، قزاقستان، مونته نگرو، پاکستان، روسیه، صربستان، اکراین و ازبکستان است.

به رغم این که 5 سال از پیدایش این ائتلاف می گذرد ایالات متحده دو هفته پیش به عضویت این ائتلاف درآمد.

ائتلاف تمدنها در سال 2005 با پیشنهاد دولتهای اسپانیا و ترکیه تشکیل شد و هنوز سازمان بزرگی نیست این ائتلاف دارای یک دفتر در نیویورک است که 12 نفر در آن کار می کنند.

توماس اتوپ مدیر آموزش و تحقیقات ائتلاف تمدنها گفت: امیدوارم این نشست فرصتی باشد تا نظریه برخورد تمدنهای ساموئل هانتینگتون مورد بررسی قرار گیرد. این ائتلاف به نوعی برای مقابله با چنین الگویی تکشیل شده چرا که این الگو هیچ گونه کارکردی ندارد.

سپکتور از کارشناسان روابط بین الملل در بنیاد ژتولیو واگاس در ریودوژانیرو اعتقاد دارد که این همایش فرصتی برای گفتگوی میان تمدنها فراهم می کند. پس از یازدهم سپتامبر قسمت اعظم بحثهای سیاسی درباره چگونگه جنگ علیه ترور است. استدلال ائتلاف تمدنها این است که نه تنها باید تلاش کنیم شکاف به وجود آمده را پر کنیم بلکه باید تلاش کنیم راه رفته را اصلاح کرده و درباره کارکرد فرهنگ و سیاست و قرن بیست و یکم به گفتگو بنشینیم.

این همایش فردا شنبه 8 خرداد ماه در آخرین روز برگزاری جلسه ای با عنوان " گفتگوی تمدنها و بازسازی نظم جهانی" خواهد داشت.

کد خبر 1090901

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha