به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، هیئتهای حاضر در جرگه صلح افغانستان امروز آخرین دور از مذاکرات خود برای برقراری صلح در این کشور را انجام می دهند.
این نشست به درخواست "حامد کرزای" رئیس جمهوری افغانستان و به منظور پایان دادن جنگ با طالبان برگزار از روز چهارشنبه آغاز شده است. این در حالی است که در روز نخست جرگه صلح انفجاری در نزدیکی محل برگزاری آن در کابل روی داد.
در عین حال ترتیب دهندگان جرگه صلح که در آن اغلب سران گروه های مختلف سیاسی و سران قبایل حضور دارند، از دعوت نمایندگان طالبان بعنوان اصلی ترین مخالفان کابل خودداری کرده اند.
روز گذشته "قیام الدین کشاف" نائب رئیس جرگه صلح از تشکیل یک نهاد ویژه در یکی از وزارتخانه ها به منظور نظارت و فعالیت در زمینه مذاکره با قبایل مخالف دولت خبر داد. این نهاد همچنین وظیفه هماهنگی مذاکره با شبه نظامیان را بعهده خواهد داشت.
طی دو روز گذشته همچنین موضوع آزادی شبه نظامیان دستگیر شده در عملیاتهای ضدطالبان، به منظور نشان دادن حسن نیست دولت کرزای، در مذاکرات جرگه صلح مطرح شده است.
امروز جمعه آخرین روز از برگزاری این نشست مشورتی بوده و قرار است در خاتمه بیانیه پایانی آن توسط "برهان الدین ربانی" رئیس جمهوری پیشین افغانستان و رئیس جرگه صلح قرائت شود.
گفتنی است طالبان پیش از این مخالفت خود را با حضور در جرگه صلح اعلام کرده و در جریان برگزاری آن در کابل نیز حملات جسته و گریخته ای را علیه آن ترتیب داده اند.
نظر شما