به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از " بیزنس استاندارد"، تلویزیون نیکی ژاپن گزارش داد که فرانسه و آمریکا بر این باورند توافق ژاپن با هند در زمینه هسته ای می تواند راه را برای شرکتهای جنرال الکتریک آمریکا و اریوا فرانسه بمنظور استفاده از تهیه کنندگان ژاپنی در پروژه های هسته ای در این کشور روشن تر و شفاف تر نماید.
شرکت آریوا فرانسه به همراه یک کنسرسیوم آمریکایی به سرپرستی شرکت جنرال الکتریک در مناقصه مربوط به ساخت دو راکتور در هند برنده شده اند اما به نظر می رسد برای تکمیل این پروژها نیاز مبرم به فناروی های ژاپنی دارند و دو شرکت آمریکایی و فرانسوی از حامل های راکتوری استفاده می کنند که شرکت ژاپنی "استیل ورکز" با کمک شرکت هیتاچی سازنده آن است.
ژاپن به این دلیل که هند معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته ای (ان پی تی) را امضا نکرده از امضای توافقنامه با این کشور خود داری می کند و بالطبع شرکت های این کشور از ارائه تولیدات هسته ای به هند منع شده اند.
گفته می شود که بسیاری در دولت ژاپن با کمک این کشور به هند در زمینه هسته ای مخالفند اما شرکت هایی نظیر توشیبا و هیتاچی از اینکه محدویتهای موجود فرصت های آنها را در بازارهای هند بسوزاند، نگران هستند.
نظر شما