۱۶ شهریور ۱۳۸۳، ۱۸:۲۵

در ديدار با وزير امور خارجه هلند

روحاني : ايران محدوديتي براي اطمينان سازي در مورد صلح آميز بودن غني سازي ندارد

وزير امور خارجه هلند در ديدار با دبير شوراي عالي امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران ، عضويت فعلي ايران در اكثر معاهدات خلع سلاح را نشانه اي از سياست ايران در اجراي معاهدات ممنوعيت سلاح هاي كشتار جمعي خواند .

به گزارش خبرگزاري مهر ، حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي كشور مان نيز دراين ديدار، استراتژي اروپا را در مورد سياست گفتگو  و همكاري با ايران، عامل اصلي پاسخ مثبت تهران در ورود  به ديالوگ و همكاري با اتحاديه اروپا جهت حل و فصل مساله هسته اي خواند .

روحاني كه در آستانه برگزاري نشست شوراي حكام بين المللي انرژي اتمي به هلند كه رياست دوره اي اتحاديه اروپا را بر عهده دارد سفر كرده است ، در ديدار با بن بوت بار ديگر تاكيد كرد : ايران هيچگاه بدنبال سلاح هسته اي نبوده و نخواهد بود ، در عين حال در جهت تامين حقوق مشروعش در زمينه تكنولوژي صلح آميز هسته اي بسيار قاطع و جدي است .

وي با اشاره به امضا و اجراي [ موقت] پروتكل الحاقي تصريح  نمود كه اين اقدام ايران كليدي ترين پيام به جامعه جهاني در مورد سياست فعاليتهاي صلح آميز هسته اي است و نشان دهنده  اين است كه ايران محدوديتي براي اطمينان سازي در مورد صلح آميز بودن غني سازي ندارد .

دبير شوراي عالي امنيت ملي افزود : ايران همواره از پيوستن به كنوانسيونها و معاهدات خلع سلاح استقبال مي كند، مشروط به اينكه حقوقش در بهره مندي از تكنولوژي هاي صلح آميز تامين شود .

وي تاكيد كرد : ايران به هيچ عنوان براي پذيرش تبعيض آميز پيمانهاي خلع سلاح آمادگي ندارد .

روحاني همكاريهاي  فشرده يكسال گذشته آژانس بين المللي انرژي اتمي و جمهوري اسلامي ايران را عامل مهمي در حل و فصل بخش مهم سوالات و ابهامات فني دانست و بر استمرار اين همكاريها تاكيد ورزيد .

وي استراتژي ايران را توسعه صنعتي و اقتصادي دانست  و گفت: سلاحهاي كشتار جمعي را عامل تامين امنيت نمي دانيم، وي تصريح نمود كه روابط حسنه بين ايران و همسايگان و جامعه بين المللي، مهمترين عامل تامين امنيت و ثبات مي باشد و لذا آماده مشاركت و همكاري با اتحاديه اروپا در مبارزه با سلاحهاي كشتار جمعي هستيم. ايران قرباني سلاحهاي كشتار جمعي است وچند هزار مجروح شيميايي ايران هنوز تحت مداوا هستند. ايران مبتكر طرح خاورميانه عاري از سلاح كشتار جمعي بوده و آماده همكاري با اروپا براي تحقق عملي اين استراتژي است.

روحاني جنگ عليه ترور را از مصاديق ايران خواند و اتحاديه اروپا را به همكاري مشترك با ج.ا.ا در جنگ عليه ترور بدون هرگونه تبعيض و مسامحه اي فراخواند.

وي با ابراز تاسف از اينكه عاملين ترور رييس جمهور، نخست وزير، رييس قوه قضاييه، وزرا و نمايندگان مجلس ايران امروز در عراق ميهمان آمريكاييها هستند گفت: غرب در مبارزه با تروريسم بايد سياست يك بام و دو هوا را كنار بگذارد. هيچ كشوري به اندازه ايران موفق به دستگيري و تحويل اعضاي گروه تروريستي القاعده نبوده است. تروريسم يك خطر جهاني است و لذا مشاركت و همكاري جهاني را مي طلبد. دبير شوراي عالي امنيت ملي همكاريهاي مشترك ايران و اروپا در تامين امنيت انرژي، منطقه حساس خليج فارس، آسياي مركزي و خاورميانه را فاكتور اساسي در راستاي صلح و امنيت جهاني، توصيف نموده و روابط پيشرفته اتحاديه اروپا در بخش صنعتي، بازرگاني و تكنولوژيك با ايران را براي توسعه اقتصادي كل منطقه مفيد خواند.

بن بوت وزير خارجه هلند در ديدار با دكرت روحاني با تشريح مذاكرات اجلاس چند روز قبل وزراي خارجه اتحاديه اروپا در مورد ايران گفت: ما كاملا به حقوق ايران در بهره مندي از تكنولوژي صلح آميز هسته اي واقف هستيم. اتحاديه اروپا از امضا در اجراي متعهدانه پروتكل الحاقي توسط ايران استقبال و آن را عامل مهمي براي اعتماد سازي مي داند .
بن بوت تفاهم ايران و اروپا در مورد يك مجموعه راهبردي جهت تقويت روابط گسترده را كليدي خواند و نقش ايران در تامين صلح و ثبات و امنيت منطقه بويژه بحرانهاي عراق و افغانستان را مهم توصيف نمود .

وي سياست گفتگو و همكاري را بهترين روش براي حلو فصل اختلافات و ايجاد تفاهمخواند و بر سياست اتحاديه اروپا در اين مورد تاكيد و تصريح كرد كه اروپا سياست تحريم و انزواي ايران را دنبال نمي كند .

بن بوت آمادگي ايران براي اعتماد سازي ودادن اطمينان هاي لازم راجع به فعاليتهاي غني سازي خود را قابل  توجه دانست واز موضع دبير شوراي عالي امنيت ملي در مورد استراتژي تهران مبني بر عدم انحراف از فعاليتهاي صلح آميز هسته اي استقبال كرد .

وي عضويت فعلي ايران در اكثر معاهدات خلع سلاح را نشانه اي از سياست ايران در اجراي معاهدات ممنوعيت سلاح هاي كشتار جمعي خواند . 

وزير امور خارجه هلند با تاييد نظر دبير شوراي عالي امنيت ملي در مورد ضرورت همكاري مشترك در مبارزه با تروريسم گفت : تروريسم خوب و بد وجود ندارد. تروريسم يك مساله بين المللي است و اهتمام جهاني در مبارزه با آن را طلب ميكند .

وي تاكيد كرد :  گروهك منافقين از نظر هلند يك گروه تروريستي و غير قانوني است .

بن بوت نقطه نظرات ايران در مورد همكاريها با اتحاديه اروپا در تامين امنيت ، ثبات و صلح در منطقه حساس خليج فارس و آسياي مركزي را  بسيار ارزنده توصيف نمود و بر اهميت روابط تجاري و اقتصادي اتحاديه اروپا و جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد .

کد خبر 109927

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha