به گزارش خبرگزاري مهر، در اين مدت بازارچه دوغارون در مرز افغانستان با 2/18 ميليون دلار صادرات در ميان بازارچههاي مرزي بيشترين ميزان صادرات را داشت و پس از آن بازارچه يزدان در مرز افغانستان با 17 ميليون دلار و بازارچه سيران بند در مرز عراق با 15 ميليون دلار صادرات رتبههاي بعدي را دارا بودند.
بنا بر اين گزارش، در اين مدت صادرات كالا از بازارچههاي رازي و خوي در مرز تركيه، سردشت در مرز عراق، ميل 75 در مرز افغانستان هم از افزايش برخوردار بود، اما صادرات بازارچههاي مرزي بيلهسوار در مرز جمهوري آذربايجان، اشنويه در مرز عراق، بوشهر در استان بوشهر، باجگيران در مرز تركمنستان، شيخ صله در مرز عراق و كنگ در استان هرمزگان كاهش داشته است.
همچنين در پنج ماهه نخست امسال صادرات كالا از گمركات مركزي به شيوه چمداني نيز با 7/27 درصد كاهش به رقم 3/15 ميليون دلار رسيد.
براساس اين گزارش، در اين مدت 8/29 درصد از ميزان كل تجارت چمداني از طريق گمرك آستارا به كشورهاي آسياي ميانه صادر شده است كه با اين رقم بيشترين ميزان صادرات را به خود اختصاص داد.
ميزان صادرات چمداني از طريق گمرك آستارا در پنج ماهه امسال به ميزان 5/4 ميليون دلار بوده است.
بنا برگزارش، پس از گمرك آستارا، گمركات سرخس با 2/4 ميليون دلار و گمرك لطفآباد با 7/1 ميليون دلار صادرات به شيوه چمداني در ردههاي بعدي قرار گرفتند.
در اين مدت ميزان صادرات از گمركات سرو، نوردوز، اينچه برون، آستارا و سرخس افزايش و صادرات چمداني از گمركات جلفا، بيلهسوار، بندر انزلي، باجگيران و پلدشت كاهش داشته است.
اين گزارش در پايان مي افزايد: كاهش صادرات از بازارچههاي مرزي و صادرات چمداني به موازات تسهيل در امر صادرات و افزايش مبادلات رسمي صورت مي گيرد.
در پنج ماهه نخست سال جاري 152 ميليون دلار كالا از 30 بازارچه مرزي به خارج از كشور صادر شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 4/38 درصد كاهش داشته است.
کد خبر 110483
نظر شما