اکرم توفیقی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سال گذشته بیشترین تعداد آتش سوزی جنگل در کردستان رخ داده و امسال هم آتش سوزیهای زیادی داشتیم اما از نظر سطح هکتار 3.5 هکتار آتش سوزی در جنگلها رخ داده که یک هکتار کمتر از آمار رسمی کشور است.
وی از کاهش سطح آتش سوزی در سال جاری از 15 مورد در روز به دو مورد خبر داد و تاکید کرد: در نوار مرزی با عراق بیشترین آتش سوزی را داریم که عامل اغلب آنها خارجی است اما نیروهای حفاظتی ما برای مقابله آمادگی کافی دارند.
توفیقی با اشاره به اینکه استان کردستان هیچ مشکل امنیتی ندارد تصریح کرد: مشکلات ما بیشتر در داخل مرز عراق است. با این حال یک زن و شوهر را که مرتکب آتش سوزی عمدی در بلوط زاران "آلماخ مریوان" شده بودند دستگیر کردیم و اکنون در اختیار دستگاه قضائی هستند.
این مقام مسئول در اداره جنگلهای کردستان به تردد زیاد در مرزهای کردستان اشاره کرد و افزود: کردستان به دلیل وجود پوشش گیاهی و علفزار گسترده، بارندگی وسیع و تردد زیاد در مرزها و همین طور مین گذاری مناطق مرزی و احتمال انفجار، مستعد آتش سوزی در مراتع و جنگلها است که موارد زیادی از آتش سوزی به همین دلایل گزارش شده است.
وی ماههای تیر و مرداد را به عنوان زمان اوج آتش سوزی در مناطق جنگلی دانست و تاکید کرد: خشکی هوا و عوامل طبیعی در این موقع از سال به خودی خود زمینه آتش سوزی را فراهم می کند اما نمی توان از نقش عوامل انسانی بی تفاوت گذشت و باید گفت برخی عوامل در منطقه عمدا آتش سوزی درست می کنند.
توفیقی اضافه کرد: امسال تا کنون 60 مورد آتش سوزی جدی داشتیم که بالاترین سطح آتش سوزی در یک مورد 90 هکتار و در حادثه دیگر هزار متر بوده که این نوسان نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی منطقه است.
مدیرکل اداره منابع طبیعی استان کردستان به شکل گیری تعاونیها برای اطفاء به موقع حریق در جنگلها اشاره کرد و گفت: با قراردادی که با افراد بومی امضا شده تلاش می کنیم از وقوع آتش پیشگیری کنیم به این معنی که افراد بومی با گرفتن هزینه ای مشکلات پیش روی جنگل را به حداقل می رسانند و گاهی از وقوع آتش سوزی نیز پیشگیری می کنند.
توفیقی با تاکید بر لزوم ارائه برنامه های آموزشی برای جوامع محلی و همچنین فعالیت NGOها و نهادهای مردمی و غیردولتی برای نگهداری و حفاظت از منابع طبیعی و جنگلها گفت: برنامه های آموزشی از طریق تلویزیون برای آموزش مردم در حوزه حفاظت از منابع طبیعی پخش می شود.
کردستان دارای تنوع و غنای ژنتیکی و پوشش وسیع گیاهی و جنگلی است که 373 هزار و 328 هکتار از این پوشش جنگلی، یک میلیون و 400 هزار هکتار آن مرتع است و بیش از یک هزار و 800 گونه گیاهی در آنجا نمو دارد.
نظر شما