به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در اين گزارش آمده است: امروزه به دليل رشد برنامه ريزي نشده فعاليت هاي صنعتي و عدم توجه به ملاحظات زيست محيطي ، پساب هاي صنعتي به يكي از عوامل تهديد كننده منابع آبي كشور تبديل شده اند.
بنابر اين گزارش پساب هاي صنعتي نه تنها در حوزه آبريز فلات مركزي ايران به خصوص در استان هاي تهران و اصفهان كه درصد بالايي از كارگاههاي صنعتي كشور را در خود جاي داده اند به مشكلي زيست محيطي تبديل شده اند بلكه در استان هاي ساحلي نيز اين مساله محيط زيست را تا مرز بحران پيش برده است.
اين گزارش مي افزايد: بر اساس نتايج آمار گيري كارگاههاي صنعتي كشور در سال 79 ، از ميان 11 هزار و 200 كارگاه صنعتي با 10 كارگر و بيشتر، موجود در سطح كشور، تنها يك هزار و 302 كارگاه(5/11 درصد) داراي فاضلاب صنعتي بوده كه جمعا بيش از 84 ميليون متر مكعب در سال فاضلاب توليد مي كنند.
بر اساس گزارش مذكور صنايع مواد غذايي و آشاميدني 3/12 درصد و صنايع توليد مواد و محصولات شيميايي نيز با 3/12 درصد بيشترين حجم فاضلاب صنعتي را به خود اختصاص داده و از كل فاضلاب هاي صنعتي توليدي فقط 33/61 درصد آن بازيافت مي شود و 3/29 درصد فاضلاب ها در چاه ها تخليه شده و 8 درصد به رودخانه، 8/12 درصد به اراضي كشاورزي ، 13 درصد در اراضي غير كشاورزي و مابقي نيز در محل هاي ديگر از جمله جاده ها و دريا تخليه مي شود.
شايان ذكر است روند تخليه فاضلاب هاي صنعتي به داخل اراضي كشاورزي و غير كشاورزي طي سال هاي اخير افزايشي بوده و در مقابل تخليه پساب ها در چاهها و رودخانه ها كاهش يافته است.
در ادامه اين تحقيق آمده است: اگر چه اطلاعات دقيقي از تعداد واحد هاي صنعتي فاقد سيستم تصفيه فاضلاب و ميزان فاضلاب توليدي آنها در كل كشور در دست نيست اما در برخي مطالعات حجم كل پساب هاي مربوط به بخش صنعت بيش از 390 ميليون متر مكعب برآورد شده است.
بر پايه اين گزارش صنايع مستقر در حوزه آبريز كارون- دز با برداشت 900 ميليون متر مكعب از آب هاي اين حوزه در مقابل 198 ميليون متر مكعب فاضلاب تصفيه نشده را كه عمدتا حاوي تركيبات آلي و معدني زيان آور و خطرناك مي باشد وارد محيط پيرامون مي كنند.
نظر شما