به گزارش خبرنگار مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری این هفته خود با خبرنگاران افزود: غنی سازی بر اساس معاهده ان پی تی حق تمامی کشورها بوده و جمهوری اسلامی ایران نیز به غنی سازی صلح آمیز اورانیوم مبادرت کرده است.
وی تاکید کرد: در گزارشهای آژانس نیز علامتی از غیر صلح آمیز بودن فعالیتهای هسته ای ایران دیده نشده و در حقیقت غنی سازی تا سقف 20 درصد هم جزء چرخه سوخت صلح آمیز به شمار می رود.
مهمانپرست گفت: اینکه غنی سازی تا چه حدی ادامه داشته باشد یک بحث کاملا اقتصادی بوده و با توجه به نیاز کشور و بازار تنظیم شده و به همین نسبت جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس نیاز خود و بازار به غنی سازی ادامه خواهد داد.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا پاسخ خانم اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا آماده شده است گفت: بحث پاسخ به نامه ها در دست اقدام بوده و پاسخ نامه خانم اشتون نیز به زودی ارسال می شود.
وی در خصوص نشست سه جانبه ایران، برزیل و ترکیه نیز گفت: این نشست نیز در حال پیگیری بوده و با توجه به زمان و مکان و برنامه وزرای خارجه به زودی تنظیم و اجرایی می شود.
وی در خصوص سفر دکتر احمدی نژاد به نیجریه نیز گفت: این سفر برای شرکت در اجلاس دی هشت انجام خواهد شد و امروز نیز وزیر خارجه در اجلاس وزرای خارجه دی هشت شرکت می کند.
مهمانپرست در پاسخ به سئوالی درباره دستور مذاکرات هسته ای همچنین گفت: بر اساس آنچه که دکتر احمدی نژاد در سخنان اخیر خود اعلام کرد این مذاکرات در اواخر مرداد ماه و در چارچوب بیانیه تهران ادامه خواهد یافت.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوال دیگری درباره عدم دستیابی به سوخت برای رآکتور تهران و احتمال توقف فعالیت آن نیز گفت: فعالیت راکتور تهران کاملا انسانی و پزشکی است و تولیدات آن بیشتر در قالب رادیوداروها مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: اینکه آمریکا و برخی کشورهای غربی در تامین سوخت این رآکتور تحقیقاتی اخلال ایجاد کنند توجیه ندارد و بر خلاف حقوق اولیه انسانها است.
مهمانپرست در ادامه گفت: ما سعی می کنیم که سوخت مورد نیاز این رآکتور در زمان مقرر تهیه شده و فعالیت این رآکتور متوقف نشود و در این مسیر یا سوخت مورد نیاز خود را خریده یا مبادله و یا در داخل تولید خواهیم کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص سفر اخیر کلینتون به لهستان و استقرار سپر دفاع موشکی در این کشور را متوجه ایران ندانست و گفت: کشورهای منطقه نسبت به اینگونه مواضع و اقدامات ایالات متحده هوشیار هستند و متوجه اند که حضور آمریکا در منطقه در رابطه با چه کشوری است و باید دولتمردان آمریکا نسبت به شعور افکار عمومی احترام بیشتری قائل باشند.
وی همچنین در خصوص حمایت انگلیس از رژیم صهیونیستی گفت: اینکه رژیم صهیونیستی چه ارتباطی با انگلیس دارد چندان مورد توجه ما نیست ولی این کشورها اعتبار خود را به یک رژیم جعلی گره زده اند. آنها حتی حاضر نشدند در قبال جنایت جنگی که صهیونیستها علیه مردم غزه انجام داده بودند موضعگیری و محکوم کنند.
مهمانپرست در پاسخ به سئوال دیگری در رابطه با تغییر فرمانده نیروهای نظامی مستقر در افغانستان نیز گفت: رویکرد غلطی که کشورهای غربی در افغانستان دارند تغییرات بیشتری را نیز در پی خواهد داشت.
وی افزود: حتی این تغییرات به داخل خود کشورهای غربی نیز سرایت کرده و بسیاری از دولتمردان در نتیجه اقدامات نادرست خود در افغانستان اقبال افکار عمومی داخل کشورشان را از دست داده اند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه در خصوص سفر بشار اسد به تهران گفت: ما با کشور سوریه رابطه راهبردی داریم و تماس و رایزنیها با این کشور به صورت مداوم ادامه دارد. سفر بشار اسد نیز یکی از همین ارتباطات است که در سطح روسای جمهور انجام خواهد شد.
نظر شما