به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، حامد دهقانان در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان افزود: باید سمت و سوی تخصیص اعتبارات و امکانات به گونه ای باشد تا جوانان و نوجوانان مناطق محروم نیز از امکانات مناسبی در ایام تعطیلات تابستان برخوردار شوند.
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: برنامه های اوقات فراغت باید تقاضا محور و مبتنی بر نیازهای روز جامعه باشد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس اظهار داشت: رفتار افراد در موضوع اوقات فراغت بر اساس سلیقه، نیازهای روحی، سن و توان مالی متفاوت است و دستگاههای متولی موظفند متناسب با این نیازها و سلایق و توان مالی برنامه ریزی مناسبی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان در ایام تابستان داشته باشند.
دهقانان تصریح کرد: همانطور که دغدغه اعتبارات و حجم و کمیت کار را در حوزه برنامه های اوقات فراغت داریم، باید به موضوع سنجش و ارزیابی میزان اثر بخشی اقدامات در حوزه کارهای فرهنگی در اوقات فراغت هم توجه شود به عبارت دیگر موضوع مهمی که کمتر به آن توجه می شود مسئله سنجش میزان اثر بخشی فعالیتها در حوزه فعالیتهای فرهنگی اجتماعی است و دغدغه اثر بخشی و سنجش اثر نهایی فعالیت ها در حوزه اوقات فراغت موضوعی بوده که باید در ارزیابی فعالیت دستگاه های مختلف مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه سخنان خود گفت: سمت و سوی تهدیدات در حوزه مسائل فرهنگی اجتماعی در کشور از تهدیدات سخت به سرعت در حال میل به سمت تهدیدات نرم است و در فضای تهدیدات نرم آنچه که بیش از پیش باید مورد تاکید قرار گیرد بحث جامعه اطلاعاتی و جنگهای سایبری است و این تهدید بیش از هر گروهی و مخاطبین، قشر نوجوان و جوان را تهدید می کند و در مواقع خاص زمانی مثل اوقات فراغت تابستان میزان احتمال آسیب پذیری از ناحیه این تهدیدات دو چندان است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس ادامه داد: از این رو سمت و سوی تخصیص منابع و تصمیم گیریها و راهبردها باید به نفع تغییر تهدیدات از تهدیدات سخت به تهدیدات نرم تغییر پیدا کند و بسته سیاستی برای پرکردن اوقات فراغت و حل مسائل و چالشها در اوقات فراغت باید متناسب با این شرایط جدید مورد بازنگری قرارگیرد.
در این جلسه حجت الاسلام محسن اسماعیل پور رئیس سازمان ملی جوانان استان نیز گفت: توسعه تشکلهای غیر دولتی و نهادهای مدنی در برنامه های اوقات فراغت جوانان طی سالهای اخیر، حضور جدی بخش خصوصی در تولید ابزارها و کالاهای فراغتی، متنوع شدن کالا و خدمات مرتبط با برنامه های فراغتی، افزایش استقبال جوانان برای حضور هر چه بیشتر در برنامه های فراغت از جمله نقاط قوت برنامه های ستاد ساماندهی امور جوانان در سطح کلان است.
وی ضمن اشاره به مسائل و مشکلات موجود گفت: عدم تناسب برنامه های ارائه شده با میزان فراغت مورد نیاز جوانان، ضعف سیاستگزاری یکپارچه در واحدهای هماهنگ کننده، پشتیبانی کننده و نظام ارزیابی و نظارت در واحدهای اجرایی، تصدی گری دولت در امور مربوط به گذران اوقات فراغت، رشد نامتناسب امکانات و فضاهای فراغتی در سطح ملی، توزیع نامتناسب امکانات و فضاهای فراغتی در سطح ملی و کمرنگ بودن جایگاه برنامه های فراغتی در نظام آموزش رسمی و غیر رسمی از جمله نقاط ضعف برنامه های اوقات فراغت به شمار می رود.
حجت الاسلام اسماعیل پور خاطرنشان کرد: کاهش آسیبهای اجتماعی با اجرای برنامه های مناسب اوقات فراغت اتفاق خواهد افتاد.
نظر شما