۳۰ تیر ۱۳۸۹، ۸:۵۸

55 هزار هکتار زمین در خوزستان به کشت برنج اختصاص می یابد

55 هزار هکتار زمین در خوزستان به کشت برنج اختصاص می یابد

اهواز - خبرگزاری مهر: مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: با توجه به بارش مناسب در سال جاری 55 هزار هکتار از شالیزارهای خوزستان به کشت برنج اختصاص می یابد.

محمد قاسمی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز ا‌ظهار داشت: کل سطح برنامه ریزی شده کشت حبوبات در استان 27 هزار هکتار است که تاکنون حدود هفت هزار و 500 هکتار از آن به زیر کشت رفته است.

قاسمی نژاد پیش بینی کرد: در سال جاری از کشت حبوبات تابستانه بالغ بر 35 هزار تن محصول تولید شود که سهم عمده ای از تولید این محصول را در کشور دارد.

وی با بیان این مطلب که حدود 800 هزار هکتاراز اراضی کشاورزی کشور زیر کشت حبوبات رفته است، اظهار داشت: از این سطح حدود 700 هزار تن محصول تولید می شود.

قاسمی نژاد زمان کشت حبوبات تابستانه از جمله ماش و لوبیا را در سطح استان اواسط خرداد ماه تا اواسط مرداد ماه اعلام و گفت: به منظور بهبود کمی و کیفی تولید حبوبات از جمله ماش و لوبیا پروژه هایی همچون اجرای مزارع آرمانی، اجرای خاک ورزی حفاظتی، کاربرد سولفات روی، استفاده از ریز مغذی و کودهای زیستی، تولید و تکثیر بذور اصلاح شده و به کارگیری 22 کارشناس ناظر در قالب شرکتهای خدمات فنی برنامه ریزی شده و در حال حاضر در اکثر شهرستانهای استان به ویژه دشت آزادگان، شادگان، اهواز، ایذه، اندیمشک، دزفول، شوشتر و شوش در حال پیگیری است.
 
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان  همچنین با پیش بینی اینکه در سال زراعی جدید 55 هزار هکتار زمین در خوزستان به کشت برنج اختصاص خواهد یافت، گفت: با توجه به تنوع بذر به طور متوسط 212 هزار و 220 تن شلتوک از سطح این تعداد زمین به زیر کشت رفته به دست می آید که از این مقدار 129 هزار و 145 تن برنج سفید خواهد بود.

قاسمی نژاده با بیان اینکه متوسط برداشت برنج در هر هکتار چهار تن است، اظهار داشت: شهرستای اهواز، شوشتر، شوش، باغملک، دشت آزادگان و شادگان از عمده شهرستانهای تولید کننده برنج در سطح استان به شمار می روند.

وی تصریح کرد: 55 نفر ناظر برنج در قالب شرکتهای خدمات مشاوره ای در شهرستانهای برنج کار فعالیت خواهند کرد همچنین 900 نمونه خاک برای تعیین آزمون میزان کود ماکرو و میکرو در نظر گرفته شده است.

مدیر زراعت خاطر نشان کرد: طرح تعویض بذر در سال جاری به میزان 120 هکتار و اجرای پروژه خشکه کاری در 270 هکتار از اراضی زراعی پیش بینی و به شهرستان ها ابلاغ شده است.

وی گفت: پروژه استفاده از ریز مغذی ها در سطحی معادل 310 هکتار بین شهرستانهای تابعه پیش بینی شده که با توجه به اینکه برنج در حالت غرقابی به شدت کمبود عنصر روی را نشان می دهد در این پروژه این نوع کودها برای مزارع برنج مدنظر قرار گرفته است.
کد خبر 1120468

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha