دکتر سید امیرمحمد مرتضویان در مورد عوارض باقی ماندن آنتی بیوتیکها در بدن دامها به خبرنگار مهر گفت: بدن برخی افراد به ترکیبات آنتی بیوتیکها حساسیت نشان می دهد که در پی مصرف فرآورده های لنبی موجب بروز انواع آلرژی می شود.
وی افزود: وجود آنتی بیوتیک در شیر باعث می شود فرآورده های تخمیری شکل نگیرد و در نتیجه صنایع غذایی را دچار مشکل می کند.
این کارشناس صنایع غذایی با بیان اینکه شیر دام باید 48 ساعت بعد از تزریق آنتی بیوتیک دوشیده شود، گفت: متاسفانه به علت نیاز کارخانجات لبنی به شیر، این کار در کمتر از این مدت انجام می شود که عوارض آن بر روی فرآورده های لبنی باقی می ماند.
مرتضویان با اشاره استفاده از دوز پایین آنتی بیوتیکها در دامها گفت: این کار باعث می شود بدن حیوان به دوز پایین سازگار شود و در دراز مدت به دوز بالا مقاوم می شود.
وی در همین ارتباط ادامه داد: وقتی فردی که فرآورده های لبنی مصرف می کند چنانچه بیمار شود و آنتی بیوتیک استفاده کند دیگر آن دارو در بدن او اثر نمی کند و در نتیجه درمان نمی شود که یکی از دلایل آن، مقاوم بودن دام به دوز بالای آنتی بیوتیکها است.
نظر شما