به گزارش خبرگزاری مهر، واشنگتن تایمز در مطلب خود می نویسد : سخنان مبهم "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل در مور شهرک سازی در کرانه باختری آخرین مانع برای "هیلاری کلینتون" وزیر خارجه آمریکا برای به نتیجه رساندن صلح خاورمیانه محسوب می شود و این درحالی است که کلینتون برای شرکت در دور دوم مذاکرات مستقیم سازش راهی مصر شده است.
کلینتون به همراه "جرج میچل" فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در خاورمیانه در مذاکرات امروز سه شنبه "ابومازن" و نتانیاهو که در شرم الشیخ برگزار می شود شرکت می کند و به احتمال زیاد فردا چهارشنبه نیز آنها باردیگر در بیت المقدس با یکدیگر دیدار می کنند و چند هفته دیگر نیز در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بار دیگر دور یک میز می نیشینند.
واشنگتن تایمز می نویسد : باراک اوباما کلینتون را مامور کرده تا در مذاکرات امروز با رئیس تشکیلات خودگردان و نخست وزیر اسرائیل در این مورد صحبت کند که چگونه می توان مذاکرات سازش را به سوی موفقیت سوق داد و از شکست آن جلوگیری کرد.
اما اولین مانع در این راه تقاضای تشکیلات خودگردان از تل آویو برای متوقف کردن طرح های جدید ساخت و ساز در در کرانه باختری است. زیرا تشکیلات خودگردان اعلام کرده که بدون توقف شهرک سازی ادامه مذاکرات غیر ممکن است.
در این میان اوباما به ابومازن اعلام کرده که اگر تشکیلات خودگردان در مذاکرات جدی باشد آنگاه می توان بر نتانیاهو در این مورد فشار آورد. اما با این وجود تعداد زیادی از کارشناسان حتی در داخل آمریکا معتقدند که مذاکرات مستقیم شانس کمی برای موفقیت دارد و هیلاری کلینتون نیز در نشست هفته گذشته خود در شورای روابط خارجی امریکا به پرسش های موجود در این رابطه پاسخ گفت.
کلینتون در آن سخنان اعلام کرد که انجام مذاکرات مستقیم میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم اسرائیل می تواند آخرین شانس موجود برای رسیدن به صلح باشد.
با این حساب می توان گفت که کلینتون برای شرکت در نشستی راهی خاورمیانه شده که امیدی به نتیجه بخش بودن آن نیست.
نظر شما