پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۵ مهر ۱۳۸۹، ۸:۳۰

دو اثر تاریخی در خراسان شمالی به موزه مردم شناسی تبدیل می شود

دو اثر تاریخی در خراسان شمالی به موزه مردم شناسی تبدیل می شود

بجنورد - خبرگزاری مهر: معاون حفظ واحیا و ثبت آثار تاریخی خراسان شمالی گفت: با اتمام مرمت دو حمام تاریخی در شهرهای جاجرم و فاروج این دو مکان به موزه مردم شناسی تبدیل می شوند.

علی اکبر وحدتی در گفتگو با خبرنگار مهر در بجنورد با بیان اینکه مرمت حمام جاجرم یکی از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت و رئیس جمهور به استان است، افزود: مرمت این اثر تاریخی متعلق به دوره صفویان است که با اعتباری بالغ بر100 میلیون تومان در فاز نهایی مرمت داخل بنا قراردارد.
 
وی تصریح کرد: تا کنون اقداماتی همچون بام سازی اصلاح و تعویض آجرهای فرسوده، زیرسازی، سبک سازی، دیوارچینی و پله سازی ورودی حمام انجام گرفته است.

وحدتی با بیان اینکه پس از اتمام مرمت موزه مردم شناسی در این بنا راه‌اندازی می‌شود، گفت: طرح موزه فوق توسط مشاور مربوطه تهیه شده است. 

وی همچنین به خبرنگار مهر گفت: حمام 150 ساله شهرستان فاروج نیز مرمت شده و به موزه مردم شناسی تبدیل خواهد شد.

معاون حفظ واحیا وثبت آثار تاریخی خراسان شمالی در خصوص روند پیشرفت این اثر دوره قاجاریه افزود: تاکنون بام سازی ومحوطه سازی حمام فاروج به اتمام رسیده است وهم اکنون مرمت داخل بنا درحال انجام است.
 
وی اعتبار تخصیص یافته برای مرمت داخل بنا را 100 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی ذکر کرد و ابزار امیدواری کرد که بزودی با اتمام مرمت داخل بنا نخستین موزه مردم شناسی شهرستان فاروج به بهره‌برداری می رسد.

حمام قدیمی جاجرم مربوط به دوره صفویان به شماره 22201 و حمام خزینه ای فاروج مربوط به عهد قاجار است که به شماره 23107 در ردیف آثار ملی به ثبت رسیده است.
کد خبر 1159321

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha