پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱ آبان ۱۳۸۹، ۱۹:۴۵

حجت الاسلام حسینی:

بیانات رهبری برای برداشتن گام‌های بلند در حوزه‌های علمیه خواهران راهگشا بود

بیانات رهبری برای برداشتن گام‌های بلند در حوزه‌های علمیه خواهران راهگشا بود

قم - خبرگزاری مهر: معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران بیانات رهبر معظم انقلاب را مشوق و امید بخش برای برداشتن گام‌هایی بلند‌تر در حوزه‌های علمیه خواهران دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت‌الاسلام سیدمهدی حسینی بعد از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع طلاب، اساتید و فضلای حوزه‌های علمیه در ارتباط با جایگاه و اهمیت حوزه‌های علمیه خواهران و طلاب آن، تصریح کرد: این فرمایشات برای ما امیدبخش، راهگشا، اطمینان‌آور بود تا قدم‌های بلندتری برای توسعه متوازن و گسترش منطقی حوزه‌های علمیه خواهران و تعمیق برنامه‌های آموزشی و پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران برداریم.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که خواهران طلبه را یک پدیده تلقی کردند و فرمودند: این پدیده «خیلى پدیده‌ى عظیم و مبارکى است. هزاران عالم، پژوهشگر، فقیه و فیلسوف در حوزه‌هاى علمیه‌ى خواهران تربیت شوند؛ این چه حرکت عظیمى خواهد بود»، گفت: معظم له مجتهد شدن خواهران طلبه را  مورد تأکید قرارداده‌اند و در عین حال، فرموده‌اند: «البته هدف نهائى درس‌خواندن بانوان، تنها مجتهد شدن یا فیلسوف شدن نیست - ممکن است عده‌اى علاقه‌اش را داشته باشند، استعدادش را داشته باشند، وقتش را داشته باشند، عده‌اى هم نه - آشنائى با معارف اسلامى و قرآنى است که می‌تواند براى خود آنها و براى دیگران مورد استفاده قرار بگیرد».

وی افزود: ما در حوزه‌های علمیه خواهران باید برنامه ‌جامعی داشته باشیم که گروه‌هایی از طلاب را به سمت اجتهاد سوق دهیم و اکثر آنها را برای پاسخگویی به سایر نیازهای جامعه از جمله تبلیغ، تدریس در دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش، مشاوره دینی و...  تربیت کنیم و نیز برای بهره‌مندی آحاد خواهران طلبه از مباحث معرفتی زمینه‌سازی لازم را تمهید نماییم.

معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه مبحث تحول یکی از اصلی‌ترین محورهای سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر ایشان را تشکیل می‌داد، اظهار داشت: در چند سال گذشته که مقام معظم رهبری موضوع تحول در حوزه را مطرح کرده‌اند، بحث‌های متعددی پیرامون چیستی، الزامات وبرنامه‌های تحول درکمیسیون‌های شورای عالی حوزه‌ های علمیه مطرح شده است.

وی با بیان اینکه در دیدار اخیر طلاب و اساتید حوزه با مقام معظم رهبری، نقشه راه حوزه‌های علمیه ترسیم شد و بسیاری از ابهامات در ذهن حوزویان برطرف شد، یادآور شد: اکنون وقت آن است که مسئولان حوزه  اعم از مسئولان ارشد شامل اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه و دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه و مسئولان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران و برادران، براساس این نقشه راه واصول اساسی برنامه‌های آینده حوزه‌های علمیه را با رویکرد آینده نگرانه طراحی و اجرایی کنند تا در آینده به سوی تعالی در حرکت باشیم.

حجت‌الاسلام حسینی با بیان اینکه مقام معظم رهبری مفهوم تحول را به خوبی تبیین کردند، ادامه داد: از نگاه ایشان تحول به معنای تغییر مثبت است و نمی‌توان هر تغییری را تحول بدانیم بنابراین ایشان تغییر در متد اجتهاد را مردود دانستند.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر پاسخگویی حوزه به نیازهای جامعه و مکاتب علمی و  فلسفی تصریح کرد: حوزه باید با دیدگاه‌های فکری و فلسفی وارداتی آشنا باشد تا بتواند پاسخ لازم را به آنها بدهد.

معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه در این نگاه تحول به معنای به‌روز بودن و غافل نبودن از حوادث است، اظهار داشت: با توجه به این تعریف مقام معظم رهبری از تحول، هر یک از مجموعه‌های حوزوی باید بر اساس رسالت خود تحول را عملیاتی کنند به عنوان مثال حوزه‌های علمیه برادران متناسب با نیاز جامعه به روحانی برادر، به نیازها پاسخ دهند.

وی افزود: از دیدگاه مقام معظم رهبری توجه حوزه‌های علمیه به علوم عقلی و تفسیر در کنار توجه به فقه ضروری است.

حسینی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب ابعاد دیگر تحول را متوجه پاسخگویی نسبت به علوم انسانی ‌دانستند، اضافه کرد: این رسالتی است که در حال حاضر به عهده حوزه‌های علمیه برادران است تا با پیشینه بسیار ارزشمندی که دارد نیازهای مجامع علمی را از متون دینی استخراج و عرضه نماید.

وی یکی از الزامات تحول را به‌روز بودن دانست و گفت: بر این اساس حوزه هر لحظه باید با توجه به مقتضیات جامعه پیش برود.

معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران افزود: یکی از الزامات تحول‌، آینده‌نگر بودن است و اگر این گونه نباشد، حوزه به روز نخواهد بود چرا که از نیازهای جامعه عقب می‌ماند و نخواهد توانست به نیازهای جامعه به موقع پاسخ دهد.

وی آینده‌نگر بودن را نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت دانست واظهار داشت: حوزه باید نیازهای20 سال بعد جامعه داخل وبین‌الملل را از هم‌اکنون بررسی کند، البته این کار پنج تا شش سال به طول می‌انجامد اما در نهایت برنامه‌ای برای 20 سال بعد خواهیم داشت.

حجت‌الاسلام حسینی با بیان اینکه با برنامه‌های یک،‌ دو یا سه‌ ساله نمی‌توان به‌روز بود، خاطرنشان ساخت: باید سند چشم‌انداز 20 ساله حوزه‌های علمیه هرچه سریع‌تر طراحی و تدوین شود و بر اساس آن برنامه‌های 5 ساله  و 10 ساله  طراحی شود.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درارتباط با شناسایی نقاط قوت حوزه‌های علمیه خاطرنشان ساخت: مصادیقی از جمله انتخاب آزادانه استاد، تکریم استاد، ارتباط صمیمی استاد و شاگرد، مباحثه، تهذیب و ... از جمله مسائلی است که باید در حوزه ‌های علمیه حفظ شود و به نام تحول حذف نشود.

معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران اظهار امیدواری کرد با توجه به رهنمودهای راهگشای رهبر معظم انقلاب، حوزه‌های علمیه خواهران هر چه زودتر با عزم جزم، سند چشم‌انداز را که قبلا بخشی از آن آماده شده بود، به عنوان  زیر ساخت برنامه بلندمدت مهیا کند و قدم‌های عملیاتی با سمت و سوی آینده‌نگرانه بردارد و آن را به نتیجه برساند.

حسینی با بیان اینکه در سال‌های اخیر در حوزه تحول وجود داشته ولی کند بوده است، افزود: البته یکی از ویژگی‌های تحول کند بودن آن است چرا که اگر تحول شتاب‌زده باشد، دچار آسیب‌های دیگر می‌شود.

کد خبر 1176734

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha