به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، محمد حق بین ظهر دوشنبه در نشست این معاونت افزود: از آنجایی که استان گلستان همواره در معرض وقوع سیل های مخرب بوده و طی دهه اخیرسه سیل بزرگ در سالهای 80 ، 81 و 84 به مناطق مسکونی استان خسارتهای فراوانی وارد کرده است.
وی اظهار داشت: مالکین این واحدهای مسکونی از تسهیلات کم بهره بهسازی و نوسازی مسکن روستایی و کمک بلاعوض بهره مند می شوند.
وی در خصوص بهسازی و نوسازی مسکن فرسوده روستایی گفت : وقوع سوانح طبیعی در سالهای گذشته نشان می دهد که روستاها بنا به دلایل متعددی چون فقر اقتصادی و تمرکز جمعیت در مناطق خطرپذیر ، آسیب پذیرترین نقاط کشورهای در حال توسعه از جمله کشورمان ایران است.
حق بین بیان داشت: در همین راستا بدنبال مصوبه هیئت دولت مبنی بر نوسازی و مقاوم سازی سالانه 200 هزار واحد مسکونی کم دوام و بی دوام روستایی در طی دو برنامه پنج ساله و تامین اعتبارات مورد نیاز ، بنیاد مسکن استان گلستان از اواخر سال 1384 کار اجرایی 50 هزار و 310 واحد مسکونی روستایی را با اعتباری بالغ بر سه هزار و 891 میلیارد ریال شروع نموده است که از این تعداد تاکنون عملیات ساختمانی 22هزار واحد مسکونی به پایان رسیده و مورد بهره برداری قرار گرفته اند. .
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان گفت: یکی از مهمترین عوامل دخیل در کاهش آسیب پذیری مناطق روستایی در برابر سوانح طبیعی ، کنترل کیفی مراحل ساخت و سازهای مسکونی زیر نظر ناظرین فنی روستایی است.
وی اظهار داشت: اهمیت این موضوع موجب گردیده است تا در طرحی جامع ، تشکیل نظام فنی روستایی استان گلستان همگام با سایر استانهای کشور در دستور کار قرار گیرد.
حق بین عنوان کرد: در همین رابطه در حال حاضر 298 ناظر فنی روستایی و65 دفتر خدمات فنی و مهندسی در شهرستانهای استان با شعب مختلف بنیاد مسکن مشغول همکاری است .
وی خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هر ساله با برگزاری دوره های آموزشی درصدد بروزرسانی دانش فنی و ارتقاء سطح علمی ناظرین فنی روستایی است.
این مسئول افزود: این فعالیت های آموزشی با رویکرد مقاوم سازی و کاهش خطرات ناشی از وقوع سوانح طبیعی شامل 29 دوره آموزشی طی سالهای87 ، 88 و89 جهت ناظرین نظام فنی روستایی و مهندسین بنیاد مسکن استان بوده است.
وی در زمینه بازسازی اماکن مسکونی خسارت دیده از سوانح طبیعی افزود : کاهش خطرات ناشی از بلایای طبیعی نیازمند توجه به مراحل مختلف مدیریت بحران اعم از آمادگی ، پیشگیری ، مقابله و بازسازی است و قانونگذار بنا به دانش و تجربه و داشتن نیروی انسانی متخصص و کارآمد ، مسئولیت خطیر بازسازی مناطق آسیب دیده از سوانح طبیعی را بر عهده بنیاد مسکن نهاده است.
نظر شما