به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، بارش یک ساعت تگرگ عصر پنجشنبه هفته گذشته در شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان موجب بروز سیلاب شدید در دامنه های اطراف محله حسین آباد و نظمیه این شهر شد و در نهایت ظرف چند دقیقه سیلاب و گل و لای به ارتفاع 1.5 متر 400 خانه این شهرکها را در برگرفت و کلیه وسایل زندگی این خانوارها به زیر خروارها گل فرو رفت.
وقوع چنین حوادثی در شهر کهنوج بی سابقه نیست و بارها طی دو سال گذشته شهروندان کهنوجی شاهد بروز چنین مشکلی بوده اند که دلیل اصلی آن نیز کاسه ای شکل بودن شهر کهنوج و قرار گرفتن در پائین ترین قسمت از دامنه های اطراف و همچنین گذر یکی از بزرگترین رودخانه های سیلابی جنوب کرمان از میانه این شهر است.
اما ساخت پل غیراستاندارد سمیه و بهره برداری از آن در سال 86 بر مشکلات این رودخانه و محله های اطراف آن افزوده است به گونه ای که با بروز سیلاب در این رودخانه به دلیل کوچک بودن دهانه های پل، ارتفاع آب بالا آمده و در نهایت سیل به درون شهر راه می یابد.
لوازم زندگی مردم زیر گل قرار دارد
از سوی دیگر در سیل اخیر وجود امکانات محدود برای خالی کردن این خانه ها از سیلاب و گل و لای مشکلات سیل زدگان را افزایش داده است به گونه ای که 400 خانوار ساکن محله های حسین آباد و نظمیه پس از گذشت پنج روز از جاری شدن سیل هفته گذشته همچنان با مشکلات فراوانی دست به گریبان هستند.
این در حالی است که گل و لای در این خانه ها تا ارتفاع 1.5 متر بالارفته است و کلیه وسایل این واحدهای مسکونی زیر گل قرار دارد.
با وجود تلاشهای مستمر فرمانداری، شهرداری و هلال احمر شهرستان کهنوج کار امدادرسانی و خالی کردن این مناطق از گل و لای تمام نشده و به دلیل حجم بالای خسارات با کندی همراه است.
امکانات برای تخلیه خانه ها از گل محدود است
فرماندار کهنوج در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهارداشت: با توجه به امکاناتی که در اختیار داریم به صورت دائم در حال تخلیه آب از این محله ها هستیم اما به دلیل حجم بالای کار سرعت عملیات کند شده است.
عباس اطمینانی گفت: با پمپهای محدودی که داریم کار تخلیه آب را از این محله ها پیگیری کرده ایم و در بسیاری از بخشها سطح آب پائین آمده است.
وی ادامه داد: پس از تخلیه آب در مناطقی که همچنان گل وجود دارد شن ریزی می کنیم و راه را برای عبور و مرور مردم باز می کنیم.
فرماندار کهنوج خاطرنشان کرد: جلو درب هر خانه نیز دو تا سه کامیون شن خالی می کنیم که ساکنان باید این شنها را به داخل منازل انتقال دهند.
اطمینانی گفت: کار در حال پیشرفت است و امیدواریم به زودی تمام معابر این محله باز شود و راه دسترسی به خانه ها برای ساکنانشان هموار شود.
وی در خصوص اینکه چرا چادر بین ساکنان این خانه ها توزیع نشده است گفت: به افرادی که واقعا جایی برای اسکان ندارند چادر داده شده است اما طبق تجربه سال گذشته که 600 چادر را بین مردم سیل زده توزیع کردیم و هیچ کدام مورد استفاده قرار نگرفت ترجیح دادیم در این خصوص مدیریت بیشتری صورت گیرد.
اطمینانی خاطرنشان کرد: هلال احمر نیز اقدام به توزیع پلاستیک، پتو و مواد غذایی بین مردم کرده است ضمن اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در این منطقه فعال است زیرا یکصد خانوار این منطقه تحت پوشش این نهاد قرار دارند.
وی ادامه داد: ساختار شهر کهنوج کاسه ای شکل است و بروز این مشکل به دلیل سرازیر شدن آب از دامنه ها به درون شهر است.
وی در خصوص اینکه چرا تاکنون برای احداث سد خاکی در این مناطق اقدامی صورت نگرفته است گفت: طرح مطالعاتی در این خصوص با اعتبار 100 میلیون تومان در حال انجام است.
پل سمیه باید اصلاح شود
فرماندار کهنوج با تاکید بر لزوم اصلاح پل سمیه گفت: کارهای مطالعاتی این پل در سال 82 انجام شده است و هم اکنون اصلاح این پل ضروری است.
وی ادامه داد: در این خصوص چندین مشاور در حال بررسی و مطالعه هستند.
وی ابراز امیدواری کرد اعتبار لازم برای بهسازی این پل که در سال 86 به بهره برداری رسیده است اختصاص یابد.
نظر شما