۲۲ آبان ۱۳۸۹، ۱۴:۲۷

خسروی هشدار داد:

کاهش سن جرم تهدید جدی برای خانواده‌هاست

کاهش سن جرم تهدید جدی برای خانواده‌هاست

قم - خبرگزاری مهر: معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان قم گفت: ناهنجاری‌ها و نابسامانی‌های اجتماعی همچون طوفانی، نوجوانان جامعه را تهدید می‌کند و کاهش سن جرم نیز برای خانواده‌ها و جوانان تهدیدآمیز است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، سرهنگ سیدمحمدرضا خسروی قبل از ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام شده بر روی پروژه‌های مطروحه در واحدهای انتظامی و با توجه به کاهش سن وقوع جرم، بازنگری شیوه‌ها و روش‌های آموزشی و ارتقا سطح آگاهی‌های عمومی شهروندان یک ضرورت انکارناپذیر است و می‌تواند عامل مؤثری در پیشگیری از آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها باشد.

وی با اشاره به اینکه امروزه والدین باید با نوجوانان رفتار دوستانه‌ای داشته باشند خاطرنشان کرد: صرفنظر از ویژگی‌های خانوادگی گسترده در جامعه دیروز که اشتغال کودکان و سهیم بودن در اقتصاد خانواده، وجود پدرسالاری بلامنازع و... بوده است، باید گفت جوان و نوجوان امروزی توقع دارد که والدین چون او را به دنیا آورده‌اند پس باید تمام احتیاجاتش را تا آخر عمر برآورده کند که این البته فکر غلطی است.

خسروی افزود: متأسفانه بیشتر والدین به محبت، بیشتر از تربیت می‌پردازند چون محبت برای آنها لذت‌بخش‌تر است و تربیت احتیاج به زحمت و مهارت دارد. از سوی دیگر والدین به توانایی‌ها و خواسته‌های فرزندان خود اهمیت نمی‌دهند و فکر می‌کنند چون دلشان می‌خواهد که به‌عنوان مثال فرزندشان دکتر شود پس باید خواسته‌های آنان عملی شود و با تأسف می‌گوئیم نتیجه این اعمال‌نظرها‏ تولید متخصصینی است که نه خودشان توانایی دارند و نه کمکی به خانواده و جامعه می‌توانند داشته باشند.

نظارت بر کار و رفتار فرزندان را با دخالت اشتباه نگیرید

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان قم اظهار داشت: پدران و مادران نظارت بر کار و رفتار فرزندان را با دخالت اشتباه می‌گیرند و این مسئله باعث می‌شود تا اعتماد به نفس در جوانان کم شود و در واقع آنان از دوران کودکی باید به فرندان خود اختیارات کافی بدهند و در قبال آن از فرزندان مسئولیت بخواهند تا جوانانی متعهد، معتقد و ملزم به رعایت قواعد زندگی فردی و اجتماعی در جامعه داشته باشیم.

خسروی بیان داشت: پدران و مادران باید هم به فرزندان خود استقلال بدهند و هم وابستگی؛‏ در این صورت است که فرزندان یاد می‌گیرند که اگر استقلالی می‌خواهند باید توانایی داشته باشند و استقلال بدون توانایی، مشکل‌آفرین و خطرناک است.

خانواده‌ها در رفت و آمد فرزندان افراط و تفریط نکنند

وی افزود: موضوع رفت و آمدهای دوران نوجوانی و جوانی، نظارت ویژه و حساب‌شده‌ای را از سوی والدین به دنبال دارد و اشتباه خانواده‌ها در این زمینه، افراط و تفریط در حد و مرز این کنترل‌ها است. در حالی که فرزند باید به گونه‌ای تربیت شود که خودش بتواند شناختی درست در انتخاب دوستان داشته باشد و پدر و مادر خود را در این امر به مشاوره بطلبد. واقعیت این است که والدین با این استدلال که «سن ما بیشتر است» و یا «دو تا پیراهن بیشتر پاره کرده‌ایم» عملا نمی‌توانند بر روی رفتار فرزندان خود اعمال کنترل کنند و در صورتی که برخورد منطقی و عاطفی باشد فرزندان نیازی به دروغ گفتن نمی‌بینند و حقایق و واقعیت‌ها را با پدر و مادر خود مطرح می‌کنند و این یعنی گام مهمی در پیشگیری از وقوع جرم و بزهکاری است.

لزوم استفاده از نظرات کارشناسان متخصص

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی قم با اشاره به ویژگی‌های از قبیل میل به گوشه‌گیری، حساسیت بسیار نسبت به انتقاد، بی‌قراری، بی‌ثباتی، تحرک‌پذیری، نوسان در خلق و خو، مخالفت‌هایی با خانواده، در رویا فرو رفتن، نافرمانی از بزرگ‌ترها، مقاومت در برابر پند و اندرز، تمایل شدید به ارتباط دوستانه و صمیمانه با همسن و سالان و دوستان، حساسیت نسبت به آراستگی وضع ظاهر، تغییرات ناشی از بلوغ جنسی و شرم و حیای خاص، معیارهای رفتار و لباس پوشیدن به تأثیر از گروه همسالان، کنجکاوی رو به افزایش درباره جنس مخالف، جهت‌گیری آینده و اندیشیدن درباره تصمیمات مهم زندگی مانند تحصیل، اشتغال، انتخاب همسر و ازدواج به‌عنوان ویژگی‌های روانی و رفتاری نوجوانی و جوانی اظهار داشت: با توجه و تأکید به طبیعی بودن این ویژگی‌ها، خانواده‌ها باید از نظرات مشاوران متخصص و آگاه برای جلوگیری از بروز مشکلات استفاده کنند.

کد خبر 1190866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha