پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۷ آبان ۱۳۸۹، ۱۳:۳۷

زیرساخت تقویت تعاونیهای مرزنشین در کردستان ضعیف است

زیرساخت تقویت تعاونیهای مرزنشین در کردستان ضعیف است

سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان بازرگانی کردستان زیرساخت های توسعه و تقویت فعالیت های تعاونی های مرزنشین در این استان را ضعیف دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، پیمان اسراری صبح پنج شنبه در همایش تعاونی های مرزنشین که با حضور جمعی از مسئولان استان برگزار شد، اظهار داشت: متاسفانه زیرساخت های تقویت و توسعه فعالیت تعاونی های مرزنشین در حوزه های مختلف ضعیف است و سازمان بازرگانی کردستان یکی از برنامه های اولویت دار خود را در راستای رفع مشکلات این بخش قرار داده است.

وی با اشاره به دیگر مشکلات تعاونی های مرزنشین در استان کردستان بیان داشت: گستردگی روستاها، پایین بودن سطح سواد در روستاهای مرزی، عدم مدیریت مناسب، عدم نظارت لازم، نامناسب بودن فهرست کالاها با توجه به مصرف هر استان و عدم وجود زیرساختهای اقتصادی در شهرستانهای مرزی از جمله دیگر عوامل و مشکلات پیش روی فعالیت تعاونی های مرزی در استان به شمار می رود.

رئیس سازمان بازرگانی کردستان گفت: تقویت وارتقای تعاونی های مرزنشین استان کردستان از اولویت های کاری وزارت بازرگانی و به تبع آن سازمان بازرگانی استان است که می توان با توسعه تعاونی های مرزنشین اقدامات جدی و موثری را در راستای کاهش قاچاق کالا در این استان انجام داد.

اسراری  وجود بازارچه های مرزی از جمله مرز رسمی باشماق مریوان را یکی از عوامل توسعه بخش صادرات در استان کردستان عنوان کرد و خاطرنشان کرد: تقویت و فعال نمودن تعاونی های مرزنشین با استفاده از پتانسیل های موجود می توان گام مهمی در راستای تقویت مردم ساکن در مناطق مرزی استان کردستان برداشت.

وی با ابراز نارضایتی از صادرات 29 میلیون دلاری کالا توسط تعاونی های مرزنشین استان به خارج از کشور آن را ناکافی دانسته و خواستار افزایش سهم این تعاونی ها از صادارت کشور شد.

وی به اهداف اصلی تشکیل تعاونی های مرزنشین اشاره کرد و افزود: امکان استفاده بهتر از مبادلات مرزی برای مرزنشینان و توزیع صحیح کالا، سوق دادن مرزنشینان از قاچاق به سمت یک فعالیت سالم و مثبت اقتصادی، جلوگیری از مهاجرت بی رویه ساکنین مناطق مررزی به نقاط پر جمعیت، ایجاد امنیت در مرزها، کم کردن مشکلات دولت در امر توزیع و رساندن کالا به مناطق مرزی، بهبود وضع مردم منطقه از طریق تامین درآمد برای آنان را از جمله اهداف تشکیل تعاونی های مرزنشین اعلام کرد.

وی در ادامه یکی از دغدغه های مسوولین را روی آوردن مرزنشینان به معضل قاچاق عنوان کرد و یادآور شد: ورود اعضای تعاونی های مرزنشین استان به بخش تولید و سرمایه گذاری در بخش های زیرساختی همچون ساخت انبار، سردخانه و انبارهای سردخانه نقش بسزایی در کاهش تمایل اعضای تعاونی های مرزنشین به معضل قاچاق ایفا می کند.
 

کد خبر 1193967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha