پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۸ آذر ۱۳۸۹، ۱۲:۱۰

بیدآباد در گفتگو با مهر :

استقلال بانک مرکزی به‌شدت تضعیف می‌شود/ هشدار نسبت به لابی‌های پشت پرده

استقلال بانک مرکزی به‌شدت تضعیف می‌شود/ هشدار نسبت به لابی‌های پشت پرده

یک اقتصاددان با بیان اینکه در صورت اجرایی شدن مصوبه اخیر مجلس اقتصاددانانی با گرایشهای خاص از طریق لابی‌های پشت پرده به مجمع عمومی بانک مرکزی تحمیل خواهند شد، گفت: در این حالت استقلال بانک مرکزی به‌شدت تضعیف می‌شود.

بیژن بید آباد در گفتگو با مهر درباره تغییر ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی و افزوده شدن 7 اقتصاددان به این ترکیب با مصوبه اخیر مجلس و اینکه آیا در شرایط فعلی تحول در ترکیب شورای پول و اعتبار ارجحیت دارد یا این مجمع؟ گفت: مجمع بانک مرکزی علی القاعده یک مقام سیاست گذار اقتصادی به طور مستقیم نیست.

وی در بیان دلایل آن اظهارداشت: تصمیمات این مجمع در عموم مسائل بانک مرکزی نظیر رسیدگی و تصویب ترازنامه و اتخاذ تصمیم نهایی نسبت به گزارشهای هیئتهای نظار و اتخاذ تصمیم درباره پیشنهاد تقسیم سود ویژه بانک و انتخاب اعضای هیئت نظار و دیگر وظایف از همین قبیل منحصر می شود.

این کارشناس مسائل پولی و مالی افزود: در صورتی که شورای پول و اعتبار به جزئیات مسائل و سیاستهای اجرایی بانک و سیاستهای پولی، بانکی و اعتباری کشور و همچنین سیاستهای ارزی می پردازد.

وی با تاکید بر اینکه در نتیجه حضور اقتصاددانان در مجمع عمومی اثر زیادی در تصمیم گیریهای اقتصادی ندارد، افزود: نکته‌ای که در تغییر شکل مجمع و همچنین شورای پول و اعتبار قابل اهمیت است، این است که تعداد اقتصاددانان زیادی را عملا عضو مجمع و همچنین شورای پول و اعتبار در نظر گرفته اند.

بیدآباد ادامه داد: نتیجتا با اینکه رئیس جمهور از مجمع عمومی حذف می شود، اما وجود 7 نفر اقتصاددان می تواند دست گروه‌های ذی نفوذ در اقتصاد ایران را به گونه ای باز کند که نظر خود را به مجمع تحمیل کنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: برای مثال، مسلما اقتصاددانان مستقل کاندیدای مجمع عمومی نخواهند شد بلکه اقتصاددانانی که گرایشهای خاص دارند و در محافل بازرگانی و صنعت خاصی فعالیت می کنند از طریق لابی‌های پشت پرده به مجمع عمومی تحمیل خواهند شد.

وی تصریح کرد: به طور مثال، بسیاری از اقتصاددانان هستند که در اتاق بازرگانی یا نهادها و محافلی نظیر بخشهای مرتبط با صنعت بانکداری فعال هستند که حامی منافع این گروه‌ها هستند و لذا ورود این افراد به مجمع عمومی بانک مرکزی و یا شورای پول و اعتبار عملا جهت سیاستهای بانک مرکزی را به سمت حمایتهای جناحی خواهد برد.

بیدآباد عنوان کرد: در صورتی که بانک مرکزی باید به عنوان یک نهاد کاملا مستقل از دولت اقدام به سیاست گذاری کند و وقتی اکثر اعضای مجمع عمومی و همچنین شورای پول و اعتبار در این طرح جدید اقتصاد دانان باشند، باید توقع داشت که استقلال بانک مرکزی به شدت تضعیف شود، زیرا مسلم است که این اقتصاددانان افراد مستقلی نخواهند بود.

به گفته وی، از طرفی اقتصاددانان به دلیل اینکه پست اجرایی ندارند، نه قابل استیضاح در مجلس هستند و نه می توان آنها را برای پاسخ به سئوالات به مجلس فراخواند و یا حتی نمی توان از شغل اصلی آنان را اخراج کرد.

این کارشناس و استاد دانشگاه گفت: در نتیجه وجود این افراد هم در مجمع عمومی و هم در شورای پول و اعتبار سبب تضعیف استقلال بانک مرکزی خواهد شد.

کد خبر 1200579

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha