۱۹ آذر ۱۳۸۹، ۱۴:۴۶

متکی :

ریشه مشکلات خاورمیانه رژیم صهیونیستی با سلاح هسته‌ای است

ریشه مشکلات خاورمیانه رژیم صهیونیستی با سلاح هسته‌ای است

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار وزیر امور خارجه استرالیا گفت : ریشه اصلی مشکلات در منطقه وجود رژیم اشغالگری است که دارای سلاح هسته ای است.

 به گزارش خبرگزاری مهر ، منوچهر متکی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی که به منظور شرکت در سومین نشست مجمع دمکراسی بالی در اندونزی بسر می برد، روز پنجشنبه در ملاقات با کوین راد همتای استرالیایی خود با بیان این مطلب افزود: مایه تاسف و نگرانی بیشتر این است که کشورهای غربی هم چشم خود را بروی این اقدام غیر مشروع و جنایات این رژیم بسته اند.

 وزیر امور خارجه با اشاره به سیاستهای جمهوری اسلامی ایران نسبت به مسئله هسته ای که در کنفرانس بین المللی خلع سلاح در تهران با شعار " انرژی هسته ای برای همه، سلاح هسته ای برای هیچکس" جلوه گر شد، از برخورد دوگانه غرب با این مسئله شدیداً انتقاد کرد.

متکی افزود : اگر کشورهای غربی واقع گرایانه به مسائل بنگرند و نگاه به NPT جامع و غیر بخشی و غیر گزینشی باشد، تحولات بجای تقابل به سمت همکاری و تعامل بر پایه مشترکات خواهد رفت.

 وی با اشاره به تصویب کنوانسیون سلاحهای شیمیایی در دهه 90، اجلاسهای بازنگری NPT و پیشنهاد عدم تعهد برای محو سلاحهای هسته ای در جهان، افزود: ایران و استرالیا می توانند در فضای بین المللی رایزنیها و تبادل نظرهای سازنده و ثمربخشی داشته باشند.

متکی در تشریح تحولات منطقه ای ریشه اصلی ناکامی ها در حل بحران افغانستان را سیاستهای نادرست دولت بوش توصیف کرد.

وی اضافه کرد: متاسفانه دولت اوباما نیز ادامه دهنده همان سیاستهاست که منتج به به همان نتایج خواهد شد.

 متکی در این دیدار همچنین نگرانی دولت جمهوری اسلامی ایران را نسبت به برخورد با بومیان استرالیا یعنی ساکنین اصلی این سرزمین اعلام کرد.

 وزیر امور خارجه استرالیا نیز در این دیدار ضمن تمجید از تمدن و تاریخ ایران، خاستگاه شعرا و ادبای بزرگ به حضور جامعه فرهیخته و بزرگ ایرانیان در استرالیا اشاره کرد.

 به گفته کوین راد دولت استرالیا از خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای از جمله در ارتباط با رژیم اسرائیل حمایت می کند.
 
وی با تشریح فعالیتهای استرالیا در افغانستان، اظهار داشت: ایران و استرالیا هر دو خواهان ثبات در افغانستان هستند و علاقمند به رایزنی و همکاری با جمهوری اسلامی ایران در این زمینه هستیم.

 کوین راد بر علاقمندی برای تداوم گفتگو و رایزنی فی مابین در خصوص مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی تاکید کرد.
 

کد خبر 1207682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha