پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۵ دی ۱۳۸۹، ۸:۲۰

صلح را باید از کودکی آموخت

صلح را باید از کودکی آموخت

کتاب "صلح را باید از کودکی آموخت" مشتمل بر گفتگوهای پریچهر نسرین‌پی با توران میرهادی و ناصر یوسفی است که با شمارگان 2000 نسخه به همت مؤسسه پژوهشی کودکان دنیا تهیه و منتشر شده است.

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: پریچهر نسرین‌پی مسئول بخش علوم اجتماعی مؤسسه پژوهشی کودکان دنیا در کتاب "صلح را باید از کودکی آموخت" به بهانه دهه نخست هزاره سوم که از سوی سازمان ملل متحد به عنوان دهه جهانی فرهنگ صلح نامگذاری شده است، با دو تن از کارشناسان حوزه تعلیم و تربیت کودکان در ایران یعنی توران میرهادی و ناصر یوسفی درباره فرهنگ صلح به گفتگو نشسته است.

توران میرهادی که پس از تحصیل در رشته تعلیم و تربیت در فرانسه فعالیتهای آموزشی و تحقیقی خود را در حوزه کودکان در ایران آغاز کرد در سال 1335 کودکستان فرهاد را تأسیس و سپس مجتمع آموزشی فرهاد را پایه‌ریزی نمود. وی نظامی را در دوره خویش اجرا کرد که در نوع خود بسیار خلاق، مدرن و مترقی بود.

میرهادی سپس در سال 1341 به همراه گروهی از مدیران، معلمان، نویسندگان و هنرمندان، شورای کتاب کودک را به عنوان سازمانی مستقل با هدف ترویج و توسعه ادبیات کودکان در ایران تأسیس کرد که "فرهنگنامه کودکان و نوجوانان" یکی از دستاوردهای این شورا محسوب می‌شود. وی از مخالفان سرسخت آموزش و پرورش نخبه‌گرا، مبتنی بر رقابت و رفتارگراست و در عین حال از آموزش و پرورش آزاد، مبتنی بر زندگی طبیعی، انسانی و معنوی دفاع می‌کند.  

ناصر یوسفی نیز که در دانشگاه تهران روانشناسی خوانده است از دیگر فعالان در حوزه آموزش و پرورش کودکان است که در سال 1373 همراه با گروهی از کارشناسان آموزش پیش از دبستان، مؤسسه پژوهشی کودکان دنیا را تأسیس کرد.

یوسفی همچینن یکی از منتقدان جدی نظام آموزش و پرورش رفتارگراست و می‌کوشد الگوی آموزش و پرورش انسان‌گرا را در ایران تدریس و ترویج کند. وی همچون استادش توران میرهادی آموزش فرهنگ صلح را در بستر آموزش طبیعی و روزانه کودکان مورد تأکید قرار می‌دهد.

میرهادی معتقد است که باید کودکان را در برابر بمباران تبلیغاتی، رسانه‌ها و نظامهای مبتنی بر مصرف مجهز و توانمند کرد و این توانمندی غیر از غنی کردن کودکان از درون امکانپذیر نیست. از سوی دیگر یوسفی عمیقاً صلح را در قالب یک فضای متنوع، متکثر و گوناگون می‌بیند و اشاره می‌کند که پذیرش این تنوع، بنیان صلح را می‌سازد.

مؤسسه پژوهشی کودکان دنیا که کتاب "صلح را باید از کودکی آموخت" به همت آن تهیه و منتشر شده است یکی از سازمانهایی است که در کنار "شورای گسترش فرهنگ صلح" از سال 1378 تا کنون به موضوع فرهنگ صلح می‌پرازد. توجه به اصول، مبانی، اهداف و نگرشهای موجود نسبت به فرهنگ صلح یکی از مسایلی است که در برنامه‌های کاری این مؤسسه قرار داشته است.

کد خبر 1212967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha