۳۰ آذر ۱۳۸۹، ۱۷:۰۵

کارگاه آموزشی مدیریت افزایش ماده آلی خاک در کرج برگزار شد

کارگاه آموزشی مدیریت افزایش ماده آلی خاک در کرج برگزار شد

کرج - خبرگزاری مهر: کارگاه آموزشی مدیریت افزایش ماده آلی خاک از طریق تهیه سریع کمپوست توسط بقایای گیاهی و جانوری امروز درسالن اجتماعات معاونت آب و خاک وصنایع وزارت جهاد کشاورزی در کرج برگزار شد.

رئیس گروه حفاظت و حاصلخیزی خاک دفتر امور آب و خاک کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر با اشاره به نقش و اهمیت خاک در تامین امنیت غذایی، اقتصاد ملی و کشاورزی پایدار و رویکردهای جدید دولت در خصوص جایگاه خاک در برنامه پنجم توسعه اقتصادی و اتخاذ سیاستهای اجرایی در راستای حفظ منابع خاک و بهره برداری بهینه از این ثروت ملی را ضروری دانست.

بهمن اسکندری افزود: در راستای توجیه و ارتقاء کیفی وکمی دانش فنی کارشناسان استانی و هماهنگیهای لازم بین استانهای پیشرو در عملکردهای منطقه ای و ستاد و همچنین استانهایی که در زمینه تولید کمپوست ماده آلی خاک دارای تجارب کمتری هستند، این کارگاه آموزشی برگزار شده است.

این کارشناس  بررسی شیوه های ساخت کمپوست غنی محلی و استفاده  در مزارع الگویی را از دیگر اهداف این کارگاه آموزشی اعلام کرد و یادآور شد: تعامل و انتقال دانش فنی به روز شده از طریق ستاد و استانهای پیشرو به کارشناسان استانی از دستاوردهای کارگاه آموزشی مدیریت ماده آلی خاک به شمار می آید.

به گفته وی حضور فعال کارشناسان ستادی و استانی در کارگاه  وآشنایی با روشها و  روند مساحت کمپوست از بقایای گیاهی و جانوری ، ایجاد ارتباط با سازمانهای مختلفی که در زمینه کودهای  آلی  و زیستی  دارای فعالیت  هستند  مانند همکاران  معاونت امورتولیدات گیاهی، موسسه تحقیقات خاک (انجمن علوم خاک ایران) و ارائه توصیه¬های کاربردی به منظور استفاده از ماده آلی خاک در نقاط کشور در اقالیم مختلف  در زمینهای زراعی و باغی از دیگر دستاوردهای این کارگاه آموزشی به شمار می رود.

رئیس گروه حفاظت و حاصلخیزی خاک دفتر امور آب و خاک کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه خاطر نشان ساخت : افزایش حاصلخیزی خاک با استفاده از کاه وکلش بقایای حیوانی ، اصلاح خواص فیزیکی خاص ، تامین و آزادسازی عناصر غذایی خاک ، کاهش PH و آهک خاک ، افزایش در حلالیت عناصر غذایی خصوصاً فسفر و ازت و پتاس (NPK) و   ریزمغذی ها مثل آهن ، روی، مس، منگنز بور و ... و به حداکثر رساندن فعالیت های بیولوژیکی از مهمترین کاربرد استفاده ماده آلی خاک   در مناطق خشک و نیمه خشک است.

وی در پایان با اشاره به آثار اقتصادی استفاده از ماده آلی خاک به عنوان قلب کشاورزی پایدار گفت: کاهش در مصرف آب، افزایش راندمان آبیاری و چند ساله بودن (حداقل 3 سال) اثرات ماده آلی از جمله آثار اقتصادی  استفاده از ماده آلی خاک است.

در این کارگاه آموزشی همچنین مهندس اکبر ریاحی عضو کمیته راهبردی مدیریت ماده آلی خاک استان فارس و معاون مدیریت آب و خاک و امور مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در زمینه آشنایی با کمپوست غنی محلی و کشاورزی سالم و پایدار و نیز طرح جامع مدیریت بقایای گیاهی و افزایش ماده آلی خاک سخنان مبسوطی بیان کرد.

در این کارگاه آموزشی 60 تن از کارشناسان خاک شناسی و  ستادی مرتبط با امور خاک  استانهای کشور حضورداشتند.

کد خبر 1214915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha