به گزارش خبرنگار مهر، این روزها بحث یارانه ها و اجرای قانون هدفمندی به موضوع اصلی بحث و گفتگوی بین مردم تبدیل شده است و از این طریق به صدر اخبار رسانه های داخل کشور و بسیاری از رسانه های بین المللی جهان رسیده است.
بر پایه این گزارش، اهمیت موضوع مربوط به هدفمندی یارانه ها و سپردن مدیریت مصرف یارانه ها به خود مردم موضوعی است که ذهن همه مردم را به خود معطوف داشته است و می توان گفت با وجود گذشت کمتر از دو هفته از اجرایی شدن مرحله نهایی این قانون دیگر همه ایرانیها در مورد این طرح اطلاعاتی دارند.
با نگاهی دقیق تر به این موضوع می توان یک نوعی از جلسات و بحثهای خیابانی مردم را در مورد هدفمندی یارانه ها، انتقادات، پیشنهادات، نگرانیها و مسائلی از این دست مشاهده کرد که در تاکسی، مترو، اتوبوس و خلاصه هر جایی این موضوع مطرح می شود و در مورد آن نیز نظرات مختلفی از سوی مردم مورد ابراز می شود.
در واقع با توجه به تازگی طرح هدفمندی یارانه ها در کشور و اینکه دولت در قالب برنامه ای دراز مدت در نظر دارد تا مدیریت منابع و یارانه ها را به خود مردم واگذار کند، انتظاراتی را هم با خود به همراه داشته است. می توان گفت هم اکنون چیزی که دولت از مردم می خواهد همراهی تا تثبیت اجرای این قانون است و چیزی که مردم از دولت می خواهند نظارت و برنامه ریزی دقیق در استمرار این طرح و جلوگیری از هرگونه شک قیمتی در بازار و انحراف در اجرا است.
هفته ای که پشت سر گذاشتیم بسیاری از روزنامه ها و رسانه های دیداری و شنیداری تا الکترونیک سعی کردند تا علاوه بر اطلاع رسانی لحظه به لحظه و مستمر از روند اجرای این طرح، اطلاع رسانی های دولت و وزارتخانه های مرتبط با این موضوع را نیز به مردم برسانند.
از مهمترین مسائلی که هم اکنون در این مقطع از اجرای هدفمندی یارانه ها مطرح و مورد توجه دولت نیز قرار گرفته است بحثها و برنامه های مربوط به حاملهای انرژی، سهمیه بندیها، قیمتگذاری، نحوه توزیع آن بین مردم و همچنین نحوه اجرای تغییراتی است که به زودی در قبوض آب، برق و گاز اعمال خواهد شد.
بنابراین رسانه ها در کنار انتشار تازه ترین اخبار از روند اجرای این قانون، سعی کردند تا بازخورد اجرای طرح در جامعه را به گوش مسئولان و مجریان طرح هدفمندی و پاسخ آنها را نیز به مردم برسانند. رفع هرگونه نگرانی از ادامه اجرای طرح، جلوگیری از شوک های قیمتی، جلوگیری از سودجویی و همچنین اتخاذ تدابیر لازم برای حفظ ثبات بازار، یکی دیگر از مهمترین موضوعاتی بود که در هفته جاری مورد توجه رسانه ها بوده است.
روزنامه ها در هفته ای جاری، علاوه بر قرار دادن اخبار مربوط به وضعیت حاملهای انرژی در قانون هدفمندی یارانه ها، نگرانی های مردم از وضعیت تنظیم بازار اقلام مصرفی خانواده ها و همچنین اقدامات نظارتی دولت در جلوگیری از جو روانی و تلاش برخی سودجویان برای افزایش قیمتهای کاذب را نیز مطرح کردند.
همچنین در هفته جاری، وضعیت قیمتی، کیفیت و نحوه عرضه نان نیز به عنوان یکی از مهمترین اقلام مصرفی در سبد خانوار نه تنها مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفت، بلکه دولت نیز اهداف، اقدامات حمایتی و برنامه های خود از واریز جداگانه یارانه 4 هزار تومانی نان به ازاء هر نفر و همچنین جلوگیری از هرگونه افزایش کاذب قیمت در این بخش را مرتبا اعلام کرد.
نظر شما