به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، در حالیکه در سالگرد آتش سوزی در خط انتقال بنزین در نزدیکی تلمبه خانه آسار، خط انتقال فرآورده های نفتی در این منطقه نیز دچار ترکیدگی شد که هنوز خسارات ناشی از حادثه قبلی به روستاییان پرداخت نشده است.
دوم دیماه سال 1388 بود که خط انتقال بنزین در نزدیکی روستای بادامک شهرستان پلدختر دچار آتش سوزی شد تا برای به حداقل رسیدن خسارات این روستا تخلیه شود ولی عمق حادثه موجب شد تا خساراتی علاوه بر محیط زیست و منابع طبیعی به روستائیان نیز وارد شود.
مطابق گزارش های انتشار یافته در آن زمان در خبرگزاری مهر خط انتقال بنزین آسار به دلیل نشتی ناشی از فرسودگی خط انتقال 20 اینچ بنزین از تلمبه خانه تنگ فنی به سمت خرم آباد دچار آتش سوزی و انفجار شد که بر اثر این حادثه علاوه بر محیط زیست منطقه خساراتی نیز به زیرساختهای روستای بادامک در حاشیه این خط انتقال وارد شد.
این در حالیست که بنابر اظهارات مدیر کل وقت محیط زیست استان لرستان بر اثر این حادثه بیش از 20 هزار مترمکعب خاک در منطقه یاد شده دچار آلودگی شد.
آتش سوزی در خط اتنقال بنزین در نزدیکی روستای بادامک- دیماه سال88
علی رحیم کاکاوند که در هفته بعد از حادثه با خبرنگار مهر در خرم آباد گفتگو کرده بود، اظهار داشت: همچنین در جریان این حادثه بیش از 400 اصله درخت از نوع بلوط، گلابی وحشی و کیکم در آتش سوخت.
وی با بیان اینکه علت این حادثه فرسودگی لوله انتقال بنزین بوده است، عنوان کرد: هنگامی که خطوط انتقال نفت، بنزین و گاز احداث می شود باید نسبت به تهیه ارزیابی های زیست محیطی، بررسیهای امکان سنجی و مطالعات ریسک اقدام شود که متاسفانه در استان لرستان هیچ کدام از پروژه های خطوط انتقال تا قبل از سال 86 هیچ یک از این ارزیابیها را صورت نداده اند.
مدیر کل قبلی محیط زیست استان لرستان با اشاره به موقعیت توپوگرافی این منطقه، بیان داشت: در صورتیکه مطالعات و ارزیابیهای زیست محیطی در این حوزه صورت می گرفت به طور قطع با این مشکلات مواجه نمی شدیم.
این در حالیست که این حادثه که در منطقه ای به طول دو کیلومتر و با عرض 10 تا 12 متر رخ داد، در صورت عدم مهار سریع می توانست به عنوان فاجعه ای در تاریخ خطوط انتقال نفت لرستان ثبت شود تا بازهم فرسودگی خطوط انتقال نفت و فرآورده های آن به عنوان دلیلی تکراری از سوی مسئولان مطرح شود.
شاید تنها چیزی که تحمل این حادثه را آسان کرد این بود که حادثه انفجار در خط انتقال بنزین هیچ تلفاتی نداشت ولی آیا مسئولان بالادست نیز با خود می اندیشند که اگر روستاهای مسیر آتش سوزی خالی نمی شد و آتش روستا را فرا می گرفت چه فاجعه ای رخ می داد؟
به هر حال از این حادثه یکسال گذشت ولی همچنان حادثه ها تکرار می شوند و این بار در سالگرد حادثه سال گذشته خط انتقال فرآورده های نفتی دچار ترکیدگی شد تا در منطقه بازهم شاهد آلودگی های زیست محیطی باشیم.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان که در هفته جاری پذیرای خبرنگاران بود در سخنانی با تاکید برنامه های این شرکت بر نوسازی خطوط فرسوده، عنوان کرد: خط انتقال بنزین یاد شده با پیگیری های انجام شده در نقاط دارای فرسودگی بالا ترمیم و نوسازی شده است.
وی همچنین با تایید بالا بودن عمر خطوط انتقال نفت موجود در منطقه لرستان از تلاش های پرسنل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان برای ترمیم و نوسازی این خطوط خبر داد.
علیرضا عطار همچنین در مورد عدم پرداخت خسارات از سوی این شرکت از جمله در جریان حادثه سال گذشته روستای بادامک نیز به خبرنگار مهر گفت: در جریان حادثه سال گذشته حدود یک میلیارد تومان خسارت به روستائیان، منابع طبیعی و محیط زیست وارد شد.
ترکیدگی خط انتقال فرآوردهای نفتی - دیماه 89
عطار ادامه داد: از این اعتبار 3.5 میلیون تومان مربوط به محیط زیست و 35 میلیون تومان مربوط به منابع طبیعی بوده است.
وی تصریح کرد: مسئولیت پرداخت خسارات به روستائیان، منابع طبیعی و محیط زیست بر عهده شرکت بیمه طرف قرارداد شرکت نفت است که هنوز خسارات را پرداخت نکرده است.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان با تاکید بر پیگیری های این شرکت برای پرداخت خسارات، ابراز امیدواری کرد به زودی خسارات روستائیان بادامک در پی حادثه آتش سوزی خط انتقال بنزین پرداخت شود.
عطار با تاکید بر اینکه از نظر ما حتی یک حادثه هم در خطوط انتقال نفت زیاد است و باید از تکرار آن جلوگیری شود، بیان داشت: در پی آتش سوزی در این خط انتقال، بنزین به روستاهای اطراف جاری شد و در صورت عدم مهار سریع آن ممکن بود فاجعه ای رخ دهد.
وی ابراز امیدواری کرد با حمایت های شرکت نفت زمینه ترمیم و نوسازی خطوط فرسوده انتقال موجود در خاک استان لرستان فراهم شود.
به هر حال امید می رود علاوه بر پیگیری مسئولان برای پرداخت هر چه سریعتر خسارات ناشی از این حادثه به روستائیان، منابع طبیعی و محیط زیست، زمینه نوسازی خطوط انتقال نفت فرسوده موجود در خاک لرستان هر چه سریعتر در قالب یک برنامه مدون فراهم شود.
نظر شما