به گزارش خبرنگار مهر در بابل، مسعود غلامی ظهر جمعه درجلسه نظام مهندسی کشاورزی مازندران در بابل با اشاره به اینکه به دلیل بالا بودن هزینه تولید در کشور تولیدات داخلی قادر به رقابت با تولیدات خارجی نیستند، افزود: در سال جاری حدود 760 هزار تن برنج وارد کشور شد.
مدیر جهاد کشاورزی بابل اظهار داشت: با توجه به تورم موجود کشت دوم برای کشاورزان امری ضروری است ولی متاسفانه با چنین شرایطی کشاورزان بازهم حاضر به کشت دوم نیستند.
وی تصریح کرد: علت اصلی عدم تمایل کشاورزان به کشت دوم مسئله زهکشی ،آماده نبودن بستر مناسب و اینکه کشاورزی شغل چندم کشاورزان بابلی محسوب می شود.
مدیر جهاد کشاورزی بابل بیان داشت: 30 درصد اراضی کشاورزی بابل زیر کشت دوم نرفته است.
غلامی، با اشاره به اینکه تولید محصولات کشاورزی بابل دارای حدود 25 درصد خرده برنج است، افزود: این در حالی است که درکشورهای خارجی به دلیل استفاده از تکنولوژی های پیشرفته و مدرن این خرده برنج ها به حداقل رسیده است.
وی، با اشاره به اینکه محصول کلزا از محصولات استراتزیکی کشور معرفی شده است بیان داشت: آخرین بررسی ها نشان داد برداشت کلزا در اراضی شالیزاری بهتر از اراضی خشک است.
غلامی بیان داشت: با معرفی این محصول در بابل، حدود 10 درصد اراضی بابل زیر کشت کلزا رفت اما امروز متاسفانه کشت این محصول در بابل به یک درصد کاهش یافته است که این امر به دلیل عدم اطلاع کشاورزان از نحوه کشت کلزا و شرایط تولید آن بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی بابل افزود: درسال 56 سرانه آب مصرفی برای هر فرد ایرانی 7هزار و 500 متر مکعب بوده که امروز به 16هزار و 50 متر مکعب افزایش یافته که بر این اساس دولت باید سازه های سنتی را احیا کند تا بستری مهیا ومصرف آب کاهش و تولید کشاورزی افزایش یابد.
غلامی افزود: یک هکتار شالیزار کشور 13 هزار متر مکعب مصرفی آب دارد در حالی که کشورهای دیگراین مصرفی آب را به چهار هزار مترمکعب رساندند.
رئیس هیئت مدیره امور صنفی نظام مهندسی کشاورزان مازندران نیز گفت: تشکیل سازمان نظام مهندسی که در سال 80 توسط دو وزارتخانه مطرح و به تصویب رسید در استان مازندران به شکل فعالی شروع به فعالیت کرده به طوری که استان مازندران از تمام استان های کشور سبقت گرفته و در 18 شهر استان مازندران نظام صنفی تشکیل شد.
سید نصرالله هاشمی، با اشاره به اینکه تشکل صنفی نظام مهندسی با تشکلات مختلف فرق می کند افزود: باید نظام مهندسی را جدی گرفته چراکه اصلا با تعاونی ها قابل مقایسه نبوده و ساماندهی و ستادی است.
وی بیان داشست: دو میلیون نفراز جمعیت و حدود 60هزار خانوار مازندران به امر کشاورزی مشغول هستند اما تشکل کشاورزی مستقل نبوده در حالی که کشاورزان مازندران غذای 15 میلیون جمعیت ایرانی را تامین می کنند.
هاشمی، با اشاره به اینکه کارآمدترین بهره برداران بخش کشاورزی عضو نظام مهندسی کشاورزی مازندران هستند افزود: برای رفع مشکلات کشاورزی به پنج هزار نیروی کارآمد نیاز است.
وی به اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در کشور اشاره و تصریح کرد: بحث هدفمند کردن یارانه ها در راستای توسعه عدالت اقتصادی در جامعه اجرا شده است اما متاسفانه با اجرای این طرح در حال حاضر مرغداران بیشترین خسارت را در جامعه متحمل شده چراکه اگر هزینه تمام شده کشاورزان در امر تولید با قیمت محصولات هماهنگ نبوده و افزایش محصولات کشاورزی را نداشته باشیم دچار مرگ کشاورزی می شویم.
هاشمی افزود: شهرستان بابل با دارا بودن رتبه نخست تولید برنج با 50 هزار اراضی کشاورزی ،تولید شیر ،ماهی و پرتقال به ایجاد دفتر نظام مهندسی کشاورزی نیاز دارد.
وی بیان داشت: مازندران با دارا بودن 700 میلی لیتر باران هر سال دچار خشکسالی شده و به تدریج به دلیل خشکسالی از تعداد اراضی کشاورزی زیر کشت مازندران کاسته شده که این امر خسارت زیادی به مازندران وارد می کند.
نظر شما