به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" در نشست هفتگي سخنگوي دولت با خبرنگاران از رمضان زاده درباره اظهاراتش مبني بر كاهش سرمايه گذاري خارجي به دليل مصوبه اخير مجلس در خصوص قرارداد ترك سل و تناقض آن با اظهارات وزير اقتصاد مبني بر افزايش سرمايه گذاري خارجي در شش ماه اول سال جاري سوال شد و وي گفت: هيچ تناقضي بين آنچه وزير اقتصاد و دارايي در فرانسه اعلام كرده است و اينجانب بيان كرده ام وجود ندارد .
وي افزود : دولت آقاي خاتمي سال هاي گذشته از طريق ثبات قوانين و تغيير و مقرارت زدايي قوانين توانسته است فضاي مناسبي را براي سرمايه گذاري خارجي و رفع نياز براي توسعه همه جانبه از طريق جلب سرمايه گذاري داخلي و خارجي فراهم كند و ما اعلام كرده ايم بر اساس لايحه برنامه چهارم توسعه براي اداره كشور نيازمند جلب سرمايه گذاري خارجي هستيم.
رمضانزاده ادامه داد : آنچه من در قم گفتم اين بود كه سفراي كشورمان در كشورهاي خارجي كه مشغول مذاكره اقتصادي بودند در ماههاي اخير به ما خبر داده اند كه براي ادامه مذاكرات مشكل پيدا كرده اند و طرف خارجي نگران ثبات سياسي و اقتصادي كشور و لغو قراردادهاي خود هستند و من باز هم اين مطالب را تاكيد مي كنم.
رمضان زاده در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه وي در مصاحبه قبلي خود گفته بود دولت براي اطلاع رساني از عملكرد خود اختلال پيدا كرده است و تناقض آن با سخنان يونسي وزير اطلاعات گفت معتقدم نوع سوال از وزير اطلاعات باعث اين شبهه و اختلاف نظر شده باشد ولي اگر در پايان خبر آقاي وزير را بنگريد متوجه مي شويد كه وي گفته است دولت رابطه خوبي با مردم دارد در حالي كه من گفته بودم و الان هم مي گويم رابطه اطلاع رساني دولت با مردم مختل شده است و در سخنان رييس جمهور هم در روز چهارشنبه هفته گذشته اين موضوع عنوان شد و از طرفي اين امر نگرش كلي دولت است.
از رمضان زاده سوال شد مسوولان دولت حضور پرشور مردم و خلق حماسه دوم خرداد را افتخار دولت خود مي داند، آيا دولت آقاي خاتمي براي افزايش مشاركت مردم در انتخابات آينده رياست جمهوري برنامه خاصي دارد و وي در پاسخ گفت: برگزاري انتخابات دوم خرداد با آن شكل حماسي و پرشور نشانه درايت مقام معظم رهبري است كه در شرايطي كه عده اي مي خواستند بگويند فرد خاصي انتخاب خواهد شد ايشان موجب شدند كه فضايي ايجاد شود كه همه در انتخابات شركت كنند و نتيجه انتخابات اينگونه شد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه به دليل آنكه تركيه مناطق مرزي خود را براي استقرار پايگاههاي نظامي آمريكا اختصاص داده ايران ابراز نگراني كرده است گفت: هنوز از منابع رسمي در اين باره خبري نداريم .
از سخنگوي دولت درباره اظهارات رييس سازمان صدا و سيما مبني بر اينكه شبكه هاي راديو و تلويزيون در اختيار دولت است و تناقض آن با سخنان رمضان زاده مبني بر اختلال در اطلاع رساني خدمات و عملكرد دولت به مردم از طريق رسانه ملي سوال شد و وي گفت: هم شوراي نظارت بر صدا و سيما و هم شوراي اطلاع رساني دولت و روابط عمومي نهاد رياست جمهوري و اداره اطلاعات و اخبار گزارشهاي جامعي را در اختيار دارند كه برخي اعلام شده و بقيه را هم اعلام مي كنيم و به هر حال اميدواريم با دستوري كه رهبر معظم انقلاب به صدا و سيما داده اند تا عملكرد دولت منعكس شود بتوانيم بدون جانبداري فرصت بيشتري داشته باشيم تا مستقيما با مردم سخن بگوييم.
وي ادامه داد: ميزان پخش مصوبات دولت و اظهارات سخنگوي دولت را به عنوان يك مقياس معمولي درباره نحوه اطلاع رساني از دولت توسط صدا و سيما در نظر بگيريد.
از رمضان زاده سوال شد وزير راه و ترابري چه زماني به مجلس معرفي مي شود و وي گفت: رييس جمهور در مهلت قانوني خود نسبت به معرفي وزير جديد راه و ترابري اقدام خواهد كرد و در ميان تعداد گزينه هايي كه محدوده تر شده اند، قطعا به زودي آقاي خاتمي تصميم قطعي را خواهد گرفت.
سخنگوي دولت درباره خبري كه از صدا و سيما منتشر شده بود كه در آن اعلام شده بود مسوولان دولت يازده هزار سفر خارجي داشته اند كه هزينه هر يك بالغ بر 45 ميليون تومان بوده است سوال شد و وي گفت: در گزارشي كه از دبير هيات نظارت بر سفرهاي خارجي كاركنان دولت به دستم رسيد مشخص شد كه كاهش 30 درصدي سفر مسوولان دولتي كه در سال 76 پس از دستور رييس جمهور بوجود آمد همچنان ثابت است در حالي كه سفر مسوولان خارجي نيز به ايران افزايش يافته است.
وي گفت: نكته مهم اينجاست كه گزارش هيات نظارت بر سفرهاي خارجي مسوولان دولتي در اختيار سازمان بازرسي كل كشور نيز قرار مي گيرد و اگر در اين باره تخلفي صورت گرفته اين سازمان مي تواند برخورد كند.
رمضان زاده اضافه كرد: فكر مي كنم رقمي كه تلويزيون بيان كرده ده برابر اعلام شده است.
وي تاكيد كرد : دولت براي سفرهاي خارجي مسوولان خود محدويت هايي ايجاد كرده است. عليرغم اينكه روابط اقتصادي و بازرگاني ما با كشورهاي ديگر افزايش چشمگيري داشته است و اكنون با 170 كشور دنيا رابطه داريم.
رمضان زاده در پاسخ به سرمقاله يكي از روزنامه هاي عصر كه حضور مردم در انتخابات دوم خرداد را حماسه ندانسته بود گفت: دوستان بي انصافي كرده اند اما سوال اينجاست كه اگر حضور سي ميليوني ايرانيان در انتخابات خرداد 76 حماسه نيست و مشاركت بالاي 76 درصد حماسه نيست حتما حضور 50 درصدي مردم در انتخابات مجلس هفتم و راهيابي نماينده اي با 5/1 درصد آراء واجدين شرايط حماسه است.
سخنگوي دولت تاكيد كرد: براي حضور و مشاركت مردم احترام قائليم و بر اين باوريم كه مردم سرنوشت خود را تعيين مي كنند و هر چه تعداد شركت كنندگان در انتخابات كاهش يابد به نفع منافع ملي نيست.
وي گفت: به هر حال دوستان هر طور كه دلشان مي خواهد مي توانند حماسه را تفسير كنند اما با قاطعيت مي گويم حماسه زماني شكل مي گيرد كه مردم حضور داشته باشند و حضور مردم هر چه بيشتر باشد حماسه پرشورتر مي شود و اميدوارم انتخابات آينده رياست جمهوري اينگونه باشد.
از رمضان زاده درباره نامه يكي از نمايندگان مجلس در خصوص احضار رييس جمهور به مجلس براي پاسخگويي درباره عملكرد سازمان ملي جوانان سوال شد كه وي گفت: زياد جدي نگيريد.
رمضان زاده در پاسخ به سوال مبني بر ناكامي تلاش هاي رييس جمهور براي آزادي وبلاگ نويسان سوال شد و وي گفت: تلاشهاي رييس جمهور متوقف نشده است و اگر لوايح دوگانه و بخصوص تبيين اختيارات رييس جمهور تصويب مي شد ما پاسخ قاطع تر و بهتري داشتيم.
سخنگوي دولت تاكيد كرد: به هر حال اختيارات و توان رييس جمهور در همين حد است كه به نتيجه نرسيده اما اين تلاشها ادامه دارد.
سخگوي دولت در پاسخ به پرسشي مبني بر تهديد تعامل دولت و مجلس با استيضاح مكرر وزرا و احتمال استيضاح مرتضي حاجي سوال شد و وي گفت: بالاخره اين هم نوع جديدي از تعريف تعامل با دولت است كه در مجلس اينگونه تعريف مي شود. آنكه در استيضاح احمد خرم وزير راه و ترابري هزنيه پرداخت ملت ايران بود كه يكي از لايق ترين وزيران كابينه را بدون دليل و غير كارشناسي از دست داد و ملت را از حضور وي محروم كرد.
رمضان زاده در عين حال گفت: ما ضمن به رسميت شناختن حق مجلس بر نظارت و تحقيق و تفحص از دولت اميدواريم مصالح ملي مورد توجه جدي قرار بگيرد.
وي افزود: ما بيش از اين نمي توانيم درباره تعامل صحبت كنيم.
رمضانزاده همچنين از بررسي بخشنامه بودجه سال آينده كل كشور در جلسه چهارشنبه هيات وزيران خبر داد .
سخنگوي دولت در خصوص اجراي طرح جمع آوري خودروهاي فرسوده گفت: اين طرح اكنون در حال اجرا است ولي منابع مالي خاصي را مي طلبد و به هر حال مردم داراي خودروي فرسوده بايد مراجعه كنند.
وي با بيان اينكه در حد توان دولت بودجه اي براي اينكار در نظر گرفته شده است گفت: اميدواريم هر چه سريعتر اين طرح بطور كامل اجرا شود هر چند شايد در سالهاي بعد به دليل كمبود بودجه نتوان آنرا اجرا كرد.
از رمضان زاده پرسيدند در جلسه غير علني دولت و مجلس در خصوص قرارداد تاو يا ترك سل صحبت شده است و وي گفت: در اين مذاكرات هيچ صحبتي از اين قرارداد به ميان نيامده است ولي به هر حال اميدواريم با نگاهي كارشناسانه لايحه اين قرارداد در مجلس مورد بررسي و تصويب قرار بگيرد تا مشخص شود كه دولت كارشناسانه آنرا تنظيم كرده است.
وي ارسال لايحه قرارداد تاو را منوط به تصويب لايحه قرارداد ترك سل دانست و گفت: منتظريم نتيجه اين لايحه را ببينيم، بعد لايحه تاو را به مجلس بفرستيم.
از رمضان زاده درباره صادرات گاز ايران به تركيه سوال شد و وي گفت: ما در مورد صادرات گاز به كشورهاي همسايه و ساير كشورها برنامه داريم و مشغول مذاكره هستيم.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر آمادگي شوراي نگهبان براي شمارش رايانه اي آرا انتخابات رياست جمهوري گفت: از هر اقدامي كه به سرعت، دقت و صحت شمارش آراء در انتخابات بينجامد استقبال مي كنيم همانطور كه در گذشته وزارت كشور اين آمادگي را داشت.
نظر شما