۳۰ بهمن ۱۳۸۹، ۱۱:۳۸

افندی‌زاده به مهر خبر داد:

اصفهان تنها استانی که جاده‌ها را با دوربین کنترل می‌کند

اصفهان تنها استانی که جاده‌ها را با دوربین کنترل می‌کند

اصفهان - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور گفت: استان اصفهان تنها استانی است که به منظور کنترل تمامی جاده‌ها و محورهای مواصلاتی از دوربین‌های کنترل و نظارت استفاده می‌کند.

شهریار افندی‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان، با اشاره به نصب دستگاه‌های تردد شمار در سطح کشور و دوربین‌های نظارت و کنترل بر جاده‌ها، افزود: هم‌اکنون 300 دستگاه تردد شمار در جاده‌های کشور نصب شده که در این میان استان اصفهان تنها استانی محسوب می‌شود که ادارات کل راه و ترابری و حمل و نقل و پایانه‌های آن از دوربین‌های کنترل و نظارت بر جاده‌ها برخوردار هستند.

وی با اشاره به ضرورت مدیریت و نظارت بر جاده‌های کشور اظهار داشت: با راه اندازی مرکز مدیریت راه‌های کشور در هفت استان، امکان نظارت، برنامه‌ریزی و تحلیل تردد در راه‌ها و جاده‌های سراسر کشور و در استان‌های مختلف فراهم شده است.

معاون وزیر راه و ترابری به بهره‌برداری از مرکز مدیریت‌ راه‌های استان اصفهان با اعتباری بالغ بر 15 میلیارد ریال اشاره کرد و ادامه داد: مرکز مدیریت راه‌ها بستری مناسب در راستای پردازش اطلاعات درست و به موقع به منظور تصمیم‌گیری مدیران به شمار می‌رود که احداث این مرکز با توجه به استقرار 23 درصد از آزادراه‌ها و بزرگراه‌های کشور در استان اصفهان، اجتناب‌ناپذیر است.

وی با اشاره به اینکه این مرکز با هدف کنترل ترافیک در طول محورها و کمک‌رسانی به راهداران استان در بحث امداد و نجات مسافران فعال شده است، تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های منسجم متولیان حمل و نقل جاده‌ای و راه و ترابری، این استان توانست از بین 11 استان دیگر در هر دو اداره کل حمل و نقل و پایانه‌ها و راه و ترابری موفق به راه‌اندازی مرکز مدیریت راه‌ها شود.

افندی‌زاده با تاکید بر اینکه هم‌اکنون این مرکز با چهار دستگاه دوربین در نقاط حساس به اضافه 9 دوربین در نقاط برف‌گیر به فعالیت مشغول است، اضافه کرد: تا پایان خردادماه سال آینده نیز در راستای اجرای این طرح در استان اصفهان، 10 نقطه از طریق فیبر نوری، 10 نقطه از طریق سیستم BTS و سه نقطه با دوربین رادیویی و در مجموع 36 دوربین در فاز اول به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه این طرح با اعتباری بالغ بر 15 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسیده است، بیان داشت: ارزیابی دقیق وضعیت جاده‌ها بر اساس نوع وسیله‌ای که در آن مسیر در حال حرکت است، بررسی وضعیت راه‌ها در جهت اطلاع‌رسانی به موقع و سریع به راه‌دارها، بررسی تعداد سفرهای ناوگان عمومی مسافر و کالا، نصب تابلوها، ساماندهی برای کاهش یک‌سر خالی بودن کامیون‌ها و شناسایی محورهای پر ترافیک از جمله اهداف ایجاد مرکز مدیریت راه‌های استان اصفهان به شمار می‌رود.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور همچنین با تاکید بر اینکه این مرکز مدیریت راه‌ها در استان اصفهان به صورت شبانه‌روزی فعالیت خواهد کرد، ادامه داد: پیش بینی شده است این مرکز در ایام تعطیل سال و به ویژه ایام نوروز و تابستان، برنامه مدونی را به منظور کمک‌رسانی به گشت‌های نامحسوس پلیس در راستای حفظ ایمنی و سلامت استفاده کنندگان از راه‌ها اعمال کند.

اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها در حمل و نقل مطلوب پیش رفت

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه اجرای هدفمند سازی یارانه‌ها در صنعت حمل و نقل، خارج از حد تصور بود، گفت: جامعه حمل و نقل استان اصفهان با درایت ویژه‌ای از آغاز قانون هدفمند سازی یارانه‌ها حمایت کردند که جای تقدیر دارد.

افندی‌زاده با تاکید بر اینکه هدف اصلی این قانون در بخش حمل و نقل، بهره‌وری بیشتر است، افزود: این قانون با روند کنونی بسیار مهمتر از دیگر اقدامات محسوب می‌شود که از سوی دیگر تحقق این خواسته در گروی ایجاد زیرساخت‌های لازم است.

وی همچنین با بیان اینکه عملکرد ناوگان کشور زیر 50 هزار کیلومتر در سال است، اظهار داشت: این در حالی است که این رقم در کشوری همانند ترکیه، بالای 200 هزار کیلومتر در سال را شامل می‌شود.

معاون وزیر راه و ترابری تصریح کرد: فعالان حوزه عمل و نقل کشور باید با ایجاد شرکت‌های جدید، نوسازی ناوگان، بهره‌برداری از فن‌آوری و سیستم‌های هوشمند، مکان‌یابی صحیح به منظور کاربرد منابع و حل مسئله یک‌سر خالی بودن ناوگان، الگوی درست مصرف را تهیه و در دسترس سایرین قرار دهند.

ساماندهی حمل و نقل روستایی بسیار دشوار است

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ساماندهی حمل و نقل روستایی اشاره کرد و ادامه داد: ساماندهی به حمل و نقل روستایی با وجود بیش از 280 هزار وسیله نقلیه امری دشوار و مهم محسوب می‌شود.

افندی‌زاده اضافه کرد: توانمندی که در مدیریت مراکز استان‌ها و به ویژه اصفهان به چشم می‌خورد، بیانگر این است که صنعت حمل و نقل کشور می‌تواند به تحولات مثبت در آینده نزدیک امیدوار باشد.

وی همچنین به تاثیر هدفمند کردن یارانه‌ها در حوزه راه و ترابری و تاثیرگذاری آن بر حمل و نقل اشاره کرد و بیان داشت: اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها نیازمند هدفمند سازی‌ مدیریت‌ها در بخش‌های مختلف است و با توجه به اینکه حمل و نقل زیربنایی‌ترین بخش این قانون محسوب می‌شود، مدیران این حوزه باید با استفاده‌ از فناوری‌های روز دنیا تجهیز شوند تا بتوانند اطلاعات صحیح و مربوط را تجزیه و تحلیل کنند.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور مرکز مدیریت راه‌ها را بستری مناسب در راستای پردازش اطلاعات درست و به موقع به منظور تصمیم‌گیری مدیران برشمرد و گفت: احداث مرکز مدیریت راه‌ها در استان اصفهان که 23 درصد از آزادراه‌ها و بزرگراه‌های کشور در آن استقرار دارند، امری اجتناب ناپذیر محسوب می‌شود.

شرکت‌های حمل و نقل جایگزین پایانه‌های بار می‌شوند

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه شهرک‌های حمل و نقل، جایگزین پایانه‌های بار می‌شوند، افزود: حل مشکل توزیع و حمل کالا در گسترش شهرک‌های حمل و نقل است.

افندی‌زاده یکی از دستاوردهای مهم اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها را ایجاد بهره‌وری در سیستم‌ها دانست و به موقعیت خاص و استراتژیک استان اصفهان در این زمینه اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از شهرک‌های حمل و نقل کالای استان اصفهان که در شهرستان زرین‌شهر واقع است به دلیل اینکه در کنار مراکز تولید این استان قرار دارد، تاثیر بسزایی در کاهش فاصله حمل دارد.

وی با اشاره به دسترسری شهرک زرین‌شهر به راه‌های اصلی که به استان اصفهان ختم می‌شوند، تصریح کرد: با احداث این شهرک، توزیع و انتقال کالا به سراسر و سایر نقاط کشور و کشورهای همسایه بسیا سهل‌تر می‌شود و از سوی دیگر وجود سیستم ترکیبی جاده و ریل که از دیگر امتیازات موقعیتی این شهرک محسوب می‌شود نیز نقش بارزی در کاهش هزینه‌های حمل ایفا می‌کند.

معاون وزیر راه و ترابری اضافه کرد: یکی از اموری که وزارت راه و ترابری در راستای استفاده از درآمد هدفمندسازی یارانه‌ها هدف‌گذاری کرده، گسترش شهرک‌های حمل و نقل و جایگزین کردن آنها به‌جای پایانه‌های بار است.

وی حضور شرکت‌های حمل و نقل و افزایش آورده‌های سرمایه‌ای و کامیون‌های باری این بخش را در گسترش شهرک‌های حمل و نقل اجتناب ناپذیر دانست و گفت: شهرک‌ها خدمات متقابلی را برای رانندگان ناوگان حمل و نقل به هنگام تخلیه بار فراهم می‌کنند و با ایجاد امکان استراحت، مدیریت حمل بار را راحت‌تر بر عهده می‌گیرند.

افندی‌زاده بر قطعی بودن دستاوردهای مثبت شهرک‌های حمل و نقل اشاره و افزود: امیدواریم به همت مدیران استانی، شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها و متولیان امر حمل و نقل، در آینده‌ای نزدیک شاهد افتتاح بسیاری از این فضاها باشیم چرا که با توجه به نقش استان اصفهان در حمل و نقل کشور، تحقق این امر ضروری به نظر می‌رسد.

کد خبر 1256737

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha