به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، مهدی بلالی مود صبح یکشنبه در نشست خبری در بیرجند، تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه این همایش را 100 مقاله عنوان کرد و اظهارداشت: از این تعداد 61 مقاله در کمیته داوری پذیرفته شده است.
وی اضافه کرد: از این تعداد 35 مقاله به عنوان پوستر و 26 مقاله برگزیده به عنوان سخنرانی در همایش مسمومیت با عوامل شیمیایی جنگی وترویستی ارائه خواهد شد.
بلالی مود در خصوص مدعوین برای شرکت در این همایش، تصریح کرد: تعدادی سخنران برجسته با توجه به تحقیقات و تجربیات در زمینه های مختلف عوارض شیمیایی جنگ از تهران و مشهد برای شرکت در همایش دعوت شده اند.
به گفته وی سخنرانان هم در زمینه علوم پایه و کلیات سم شناسی، عوامل شیمیایی و جنگی و هم در زمینه بالینی و عوارضی که این گازها بویژه گاز خردل در جانبازان شیمیایی جنگی بر جای گذاشته تحقیقات خود را ارائه خواهند داد.
بلالی مود با اشاره به اینکه این گازهای شیمیایی اعضای مختلف بدن از جمله ریه، چشم، خون، پوست و سیستم ایمنی را در گیر می کند، عنوان کرد: اساتید فوق تخصص در این رشته ها از سخنران برجسته این همایش هستند.
وی در خصوص کمیته علمی این همایش نیز تصریح کرد: پروفسور "دای چوسفکی" از کشور بلغارستان جز این کمیته و همچنین پروفسور "پیتر بلین" از دانشگاه نیوکاسل بریتانیا نیز جز کمیته علمی این همایش است، که از طریق ویدئو کنفرانس تحت عنوان مدیریت حوادث شیمیایی در روز دوم همایش سخنرانی خواهد کرد.
بلالی مود کمک به جانبازان و شناساندن این قشر مظلوم و آلام و دردهای این قشر به جامعه، بحث و تبادل نظر علمی و ارائه راهکاراهای بهتر برای درمان عوارض دیررس گاز خردل و گاز اعصاب برای این افراد، ارائه تحقیقات انجام شده در این زمینه و دوری از کشور و کمبود امکانات و تجهیزات در خراسان جنوبی و استفاده متخصصین از این همایش را از جمله اهداف برگزاری این همایش برشمرد.
دبیر علمی همایش ملی مسمومیت با عوامل شیمیایی جنگی و تروریستی یادآور شد: این همایش از سوم اسفند ماه جاری لغایت پنج اسفند ماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار خواهد شد.
محمدرضا عرب پور رئیس بنیاد شهید خراسان جنوبی نیز در این نشست از وجود 368 جانباز شیمیایی دارای پرونده در سطح استان خبر داد و گفت: بیشترین جانباز با 197 نفر در شهرستان قاین و 98 جانباز در شهرستان بیرجند زندگی می کنند.
دبیر اجرایی همایش ملی مسمومیت با عوامل شیمیایی جنگی و تروریستی نیز در این نشست با بیان اینکه کلیه پزشکان استان برای شرکت در این همایش دعوت شده اند، گفت: حضور در این همایش برای این قشر امتیاز بازآموزی خواهد داشت.
محمدرضا حاجی آبادی افزود: این همایش با همکاری مرکز تحقیقات سم شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پژوهشکده مهندسی علوم پزشکی جانبازان تهران، سازمان بنیاد شهید استان، بسیج جامعه پزشکی، معاونت آموزش، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و مرکز تحقیقات قلب و عروق برگزار شده است.
نظر شما