پروفسور آقا وردی پاشایف در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان با اشاره به اجراهای خود در بسیاری از کشورهای منطقه قفقار و خاورمیانه، وجود مقام موسیقی مشترک در این کشورها را به عنوان وجه اشتراک مهم دانست و افزود: هر کدام از کشورها دارای موسیقی خاص هستند ولی در صدای این موسیقی ها نوعی نزدیکی خاص وجود دارد.
وی با اشاره به موسیقی آذربایجان و ایران بیان موسیقی عمومی را برای موسیقی این دو کشور به عنوان دیدگاه خود مورد تاکید قرار داد و ادامه داد: هر کجا موسیقی مقامی وجود دارد در آنجا نزدیکی خاص وجود دارد.
پروفسور پاشایف، نزدیکی در قالب زبان موسیقی را در بین کشورهای دارای موسیقی مقامی دانست و تاکید کرد: این نزدیکی هم در بین آذربایجان و ایران، آذربایجان و ترکمنستان و قزاقستان، ترکیه، افغانستان و همه کشورهای عربی که دارای مقام در موسیقی هستند وجود دارند.
رهبر ارکستر ملی آذربایجان، موسیقی مقامی را دارای هفت مقام دانست و افزود: در کلیه کشورهای عربی، ایران، ترکیه و کشورهای شرق این نوع موسیقی وجود دارد و نزدیکی موسیقی ها موجب نزدیکی ملت ها می شود.
پروفسور پاشایف، در ادامه برگزاری جشنوارهای موسیقی را گامی مهم را در نزدیکی ملتها دانست و با بیان اینکه جشنواره موسیقی فجری گامی مهم و تاثیرگذار در زمینه توسعه روابط ملتهاست، افزود: برگزاری جشنواره های موسیقی موجب آشنایی بیشتر با موسیقی سایر ملتها می شود.
وی در ادامه با اشاره به ظهور موسیقی های رپ و پاپ در کشورها، مقبولیت موسیقی خوب را در همه جا مورد تاکید قرار داد و افزود: در موسیقی جاز، پاپ و رپ نیز اگر موسیقی خوبی باشد مورد قبول است ولی در این موسیقی ها نیز در برخی مواقع شاهد برخی انحرافات هستیم و از حالت نرم خارج شده و به سوی افراط می روند و بزرگان ما نیز هر نوع افراط در موسیقی را رد کردند.
روفسور پاشایف، وضعیت حال حاضر موسیقی در ایران را مطلوب دانست و بار د برخی نگرش ها و دیگاهها در خصوص عدم وجود آزادی فعالیت موسیقی در ایران افزود: در ایران از موسسیقی فاخر و مطلوب استقبال می شود.
به گفته پروفسور پاشایف، برگزاری جشنواره های موسیقی و دعوت از گروه های موسیقی از سایر کشورها را تاکید بر وجود موسیقی و آزادی موسیقی در ایران دانست.
رهبر ارکستر ملی آذربایجان با اشاره به حضور خود در شهر زنجان برای اجرای موسیقی در این شهر، استقبال گسترده مردم زنجان را نشان از علاقه آنها به موسیقی دانست.
یادآور می شود گروه ارکستر ملی آذربایجان به رهبری پروفسور آقا وردی پاشایف، در قالب جشنواره موسیقی فجر در محل فرهنگسرای امام خمینی (ه) شهر زنجان به اجرای مسیقی پرداخت که با استقبال گسترده مردم شهر زنجان روبرو شد.
نظر شما