پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۱۶ فروردین ۱۳۹۰، ۱۴:۰۴

نشست راهبرد جهاد اقتصادی-1/

حل مشکلات مالی رسانه‌ها قدم بزرگی در راه جهاد اقتصادی است

حل مشکلات مالی رسانه‌ها قدم بزرگی در راه جهاد اقتصادی است

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر ارشاد گفت:اگر امسال بتوانیم به یک استقلال اقتصادی در هر رسانه برسیم تا رسانه‌هایمان دغدغه معاش و مساله مالی نداشته باشند، سهم عمده‌ای در جهاد اقتصادی ایفا کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست هم‌اندیشی مدیران مسئول روزنامه‌های سراسری و مدیران عامل خبرگزاری‌های کشور صبح امروز سه‌شنبه 16 فروردین، با حضور معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد، احسان قاضی‌زاده مدیرکل مطبوعات داخلی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، پدارم پاک‌آیین مشاور اجرایی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد و مدیران مسئول روزنامه‌ها و مدیران عامل خبرگزاری‌ها در مجتمع باغ زیبا برگزار شد. 

محمدزاده در ابتدای این برنامه گفت: این که رهبر انقلاب، سال 88 را سال "اصلاح الگوی مصرف"، سال 89 را سال "همت مضاعف و کار مضاعف" و امسال را نیز سال "جهاد اقتصادی" نامیدند، نشان دهنده اهمیت وزن تحولات اقتصادی در اندیشه ایشان است. این نکته، وظیفه رسانه‌های کشور را در اطلاع‌رسانی و تحلیل شرایط اقتصادی کشور برای عبور از ساختارهای نامطلوب و دستیابی به اهداف اقتصادی ملت و دولت از جمله اشتغال‌زایی، کاهش فاصله برخورداری، رشد شاخص‌های سرمایه‌گذاری، تولید، صنعت، کشاورزی، خدمات و صادرات غیرنفتی چندین برابر می‌کند.

وی افزود: تعبیر جهاد اقتصادی که رهبر انقلاب به عنوان راهبرد اصلی کشور در سال 90 به کار برده‌اند، از دو واژه اقتصاد و جهاد ترکیب شده است. همه می‌دانیم که جهاد از فروع دین و واجبات اسلامی و واژه‌ای با پشتوانه ای عظیم در فرهنگ اسلامی است. نامگذاری سال 90 با استفاده از این تعبیر نشان می‌دهد که حرکت عظیم اقتصادی کشور در بستر فرهنگی شکل می‌گیرد. این فرهنگ است که به اقتصاد و سیاست، سمت و سو می‌دهد.

نتیجه اقتصاد منهای فرهنگ چیزی جز نظام سرمایه‌داری نخواهد بود

معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد ادامه داد: حتی اگر بنا به ملاحظات و مصالحی، تقدم رتبی را به سیاست و اقتصاد بدهیم، تقدم ارزشی همچنان از آن فرهنگ و مولفه‌های فرهنگی است چرا که نتیجه اقتصاد منهای فرهنگ چیزی جز نظام سرمایه‌داری که مظهر برده‌داری جدید و چپاول و تحقیر ملت‌هاست، نخواهد بود.

محمدزاده گفت: تبیین جهاد اقتصادی و مولفه‌های فرهنگی آن در وهله اول، به عهده رسانه‌هاست چرا که رسانه‌ها قادرند جریان اقتصادی کشور را با شاخص عدالت خواهی و همگرایی ملی بسنجند و تحلیل کنند. تاریخ انقلاب و دفاع مقدس، نمونه‌های فراوانی از وفاق همگانی توام با وحدت‌آفرینی رسانه‌ها سراغ دارد. مسلما حفظ این وحدت، مستلزم پرهیز از سیاست‌زدگی در حوزه اقتصاد، تمرکز بر مشترکات و پرهیز از نقاط افتراق به ویژه در حوزه‌های راهبردی، اجتناب از بخشی نگری منطقه‌ای و موضوعی، دوری جستن از ادبیات پرخاش در نقد مجریان و به‌کارگیری ادبیات تفاهمی برای دستیابی به راه حل مشترک است.

راهبرد رسانه ای جهاد اقتصادی خاص نخبگان نیست

وی افزود: از سویی راهبرد رسانه‌ای جهاد اقتصادی، خاص رسانه‌های نخبه‌پسند و دانشگاهی نیست. جامعه هدف این راهبرد توده مردم است چرا که وقتی رهبر انقلاب از تعبیر "جهاد" برای تحول‌آفرینی اقتصادی یاد می‌کنند، این تحول را از یک موضوع دانشگاهی و نخبگی وارد فاز مردمی کرده و به آن صبغه عمومی داده‌اند. پس همه نشریات، حتی نشریات خانوادگی، نشریات بانوان، جوانان و حتی کودک و نوجوان در این جهاد سهم دارند.

محمدزاده با تاکید بر اهمیت آرایش جهادی دستگاه‌های اجرایی و فعالان اقتصادی کشور، گفت: رسانه‌ها در ایجاد این آرایش، نقش و نفوذ دارند. افزایش سطح تعامل دستگاه‌های اجرایی، قانون‌گذاری، قضایی، مردمی، غیرانتفاعی و خصوصی کشور برای تحقق آرمان جهاد اقتصادی در چارچوب یک راهبرد منسجم رسانه‌ای قابل پیگیری است. بنابراین صفحات اقتصادی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها باید از زیر سایه سنگین سیاست بیرون بیایند و ادبیات اقتصادی را از رخنه اغراض جناحی، درو و پاکیزه نگاه دارند.

معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد افزود: مشخص است که ایجاد تفاهم و آشتی جویی میان سیاستمداران به ویژه در حوزه اهداف کلان اقتصادی کشور از مهمترین اهداف راهبرد رسانه‌ای جهاد اقتصادی است. موضوعی که نباید از آن غفلت کرد عملیات روانی و تبلیغات نظام سلطه برای ناکارآمد جلوه دادن حرکت‌های اقتصادی کشور است. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران مطابق رنکینگ جهانی و شاخص بندی سازمان‌های وابسته به نظام سلطه، در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در بخش اقتصاد داشته است.

رسانه‌ها عملیات روانی نظام سلطه را خنثی کنند

وی در ادامه گفت: از رسانه‌های داخلی انتظار می‌رود تا با برخورد تدافعی و اطلاع‌رسانی شفاف و به هنگام، عملیات روانی رسانه‌های نظام سلطه را خنثی و بی‌اثر کنند. پیشنهاد می‌کنم با همفکری و مشورت مدیران رسانه‌ای حاضر، کارگروهی عملیاتی برای تدوین راهبرد رسانه‌ای جهاد اقتصادی تشکیل شود.

محمدزاده  گفت: در پایان اضافه کنم که در سال آینده با تشکیل کارگروه مذکور، برای تحقق اهداف حوزه رسانه تلاش خواهیم کرد. رسانه‌ها و مطبوعات بخش عمده‌ای از جامعه ما را تشکیل می‌دهند که این قابلیت را داریم که به بخش اقتصادی رسانه‌ها توجه بیشتری شود. به همین منظور چند همایش و نشست تخصصی در سال آینده برگزار خواهد شد که از اندیشمندان و صاحب‌نظران برای شرکت در این نشست‌ها دعوت خواهیم کرد.

یاری رساندن به رسانه‌ها وظیفه ماست

وی خطاب به مدیران مسئول خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها گفت: اگر امسال بتوانیم به یک استقلال اقتصادی در هر رسانه برسیم تا رسانه‌هایمان دغدغه معاش و مساله مالی نداشته باشند، سهم عمده‌ای در جهاد اقتصادی ایفا کرده‌ایم. امیدوارم به جایی برسیم که رسانه‌هایمان از نظر معیشت به حد مطلوب برسند. من نمی‌گویم ما به رسانه‌ها کمک می‌کنیم بلکه این وظیفه ماست و حتم بدانید که ما شروع‌کننده و یاری‌کننده این حرکت خواهیم بود. 

کد خبر 1281954

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha